Zágráb-Veszprém beharangozó

 

Ez már „vérre” megy!

 

Kezdődik a Bajnokok ligája egyenes kieséses szakasza. A Telekom Veszprém a horvát HC plinarsko drustvo Zagreb együttesével harcol majd a legjobb 8 közé kerülésért. A SEHA Ligában sokszor összefutott a két együttes, a Bajnokok Ligájában azonban eddig csak tíz alkalommal találkoztak. A mérleg nyelve egyértelműen a bakonyiak felé billen, ha csak ezeket a meccseket nézzük: három zágrábi győzelemmel szemben hat sikeres veszprémi található, és egy döntetlen.

LÉKAI Máté "bűvöli" a zágrábi védőket a Veszprém Arénában egy korábbi mérkőzésen. Fotó: Melczer Zsolt/http://handballveszprem.hu/

 Xavi Sabaté vezetőedző: „Ez az egyenes kieséses szakasz kezdete, így már két meccset játszunk. Az első Zágrábban lesz, a saját arénájukban és a saját közönségük előtt. Nagyon jó csapattal állunk szemben. Tavaly a Párizs, előtte évben pedig a Barcelona búcsúztatta őket a negyeddöntőben. Idén már játszottunk velünk a SEHA Ligában, szóval jól ismerjük egymást. Biztos vagyok benne, hogy egy kemény mérkőzés lesz. Nagyon jól fel kell készülnünk, hogy jó eredményt érhessünk el, de természetesen győzni megyünk Zágrábba. Ellenfelünk több védekezési rendszerrel is rendelkezik, fontos lesz, hogy jól tudjunk alkalmazkodni ahhoz, amikor éppen váltanak. Gyors a lerohanásuk, jól futnak. Fontos lesz számunkra, hogy hatékonyan támadjunk, és hogy minél kevesebb technikai hibát vétsünk, így megakadályozva őket a könnyű lerohanás gólok szerzésében. Nagyon jó támadókkal rendelkeznek és csapatként játszanak. Azt gondolom ez a legfőbb erősségük. Tehát egy nagyon veszélyes csapattal állunk szemben.”

              A HC plinarsko drustvo Zagreb a B-csoport 6. helyén végezve jutott a legjobb 16 csapat közé a Bajnokok Ligájában. A megszerzett 9 pontjukat 4 győzelemmel, 1 döntetlennel és 9 vereséggel érték el. Érdekes momentum, hogy az RK Celje Pivovarna Lasko csapatával minden tekintetben egyenlőre végeztek. A megszerzett pontok, a győzelmek száma és az egymás ellen lőtt, illetve kapott gólok száma is megegyezett. Végül a Zágráb annak köszönhette tovább jutását, hogy idegenben több gól lőtt a Celje ellen lejátszott mérkőzésen. Legjobb góllövőik a csoport kör után: Stipe Mandalinics 68, Zlatko Horvat 47, illetve Dobrivoje Markovics 37 góllal.

               Forrás: http://handballveszprem.hu/

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk