Kézilabda kupa

Veszprém-Szeged 24-22

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged

24-22 (13-9)

 

          K&K FÉRFI KÉZILABDA LIGA, NB I, Alapszakasz, 21. forduló.

        2017. március 18., 17:00 óra, Veszprém Aréna, 5000 néző.

        Vezette: TOMECSKÓ-HUNYADI Tamás, UNYATINSZKI Tamás

        Szövetségi ellenőr: ANDORKA Sándor

        Telekom Veszprém: MIKLER Roland (kapus), Mirko ALILOVICS (kapus – GULYÁS Péter, IVÁNCSIK Gergő, SCHUCH Timuzsin, Momir ILICS 3/1, Aron PALMARSON 3, Dragan GAJICS 2/2, Andreas NILSSON 2, NAGY László 3, Cristian UGALDE 1, Gasper MARGUCS 3, Jose CHEMA RODRIGUEZ , Mirsad TERZSICS, Renato SULICS 4, LÉKAI Máté 3. Vezetőedző: Javier SABATÉ.

        MOL-Pick Szeged: Jose Manuel SIERRA (kapus), Uhr KASTELICS (kapus) – Sandro OBRANOVICS 3, Jonas KÄLLMANN 3, BODÓ Richárd, Szergej GORBOK 1, Thiagus Petrus GONCALVES, ZUBAI Szabolcs, BALOGH Zsolt 6/3, Stas SKUBE 2, Alen BLAZSEVICS, Matej GABER, Mario SOSTARICS 3, Pedro RODRIGUEZ ALVEREZ, BÁNHIDI Bence 3, Denis BUNTICS 1.  Vezetőedző: Juan Carlos PASTOR.

        Hétméteres: 5/3 (Momir ILICS 2/1, Dragan GAJICS 2/2, Gasper MARGUCS 1/0), illetve 3/3 (BALOGH Zsolt 3/3).

        Sárga lapok: 3 (SCHUCH Timuzsin, NAGY László, Renato SULICS), illetve 3 (Stas SKUBE, Alen BLAZSEVICS, Matej GABER).

        Kiállítás: 2 (Gasper MARGUCS 2’, Mirsad TERZSICS 2’), illetve Sandro OBRANOVICS 2’, Thiagus Petrus GONCALVES 2’, Denis BUNTICS 2’).

 

        A magyar bajnokság csúcsrangadóján a tét pedig nem volt kicsi: a rájátszásban a pályaelőny megszerzése. Ősszel a MOL-Pick Szeged három góllal nyert odahaza (26–23), így a Telekom Veszprém együttesének négygólos siker kellett a pályaelőnyhöz. A Szeged nem kezdte megilletődötten a találkozót, Balogh Zsolt góljaival tartotta a lépést. Az első félidő első fele a kapusokról szólt: Jose Manuel Sierra és Mikler Roland is több bravúrt bemutatott, előbbi a játékrész derekán védéseivel gyakorlatilag meccsben tartotta a vendégeket. Egy közel tízperces, majd egy bő ötperces gólcsendet is produkált a Szeged, ami sokba került nekik: a Veszprém előbb 7–3-ra, majd 12–6-ra meglépett. Lékai Máté és Renato Sulic is szórta a gólokat, Nagy László pedig ezúttal az előkészítésben jeleskedett, passzai élményszámba mentek. A hajrára aztán magára talált egy időkérés után Juan Carlos Pastor legénysége, Mario Sostaric góljaival szünetre felzárkózott négyre a MOL-Pick Szeged (13–9).

 Andreas NILSSON beállítja a félidő eredményét.
Fotó: Baumann Béla/http://handballveszprem.hu

        A fordulás után más mentalitásban jött ki a pályára a vendéggárda, s Bánhidi Bence ziccer góljaival hamar csökkenteni is tudta a különbséget. A Telekom Veszprém támadójátéka akadozott, a Tisza-partiak pedig sorra lőtték a gólokat: a játékrész derekán már csak egy gól volt a különbség. Ehhez persze kellett az is, hogy Jose Manuel Sierra fantasztikus védéseket mutatott be a szegedi kapuban. A hazai csapatnak továbbra sem ment támadásban, s a 48. percben kiegyenlített a MOL-Pick Szeged, Balogh Zsolt hétméteresből vette be a hazaiak kapuját – Mirsad Terzics kiállítását követően. A Veszprém fogcsikorgatva küzdött, szerzett egy-egy gólos előnyt, de a vendégek rendre ki tudtak egyenlíteni, a vezetést azonban nem tudták megszerezni egyszer sem. Stas Skube váratlan lapos átlövés gólokkal vétette észre magát, a hajrára beálló Aron Pálmarsson pedig kétszer is jókor volt jó helyen. Végül két góllal győzött a Veszprém, de ha az alapszakasz végén pontegyenlőség lesz a két csapat között, akkor a Szeged lesz a pályaválasztó a rájátszásban (24–22).

Jose Manuel SIERRA és Aron PALMARSON párharca, melyből az izlandi irányító került ki győztesen. Fotó: Baumann Béla/http://handballveszprem.hu

 

        Xavi Sabaté: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, és a vendégcsapatnak, amely nagyszerűen játszott. Tudtuk, hogy nem fogunk sok góllal nyerni. Egyetértek a kollégámmal, az első félidőben nagyon jól játszottunk és futottunk. Második félidőben támadásban sajnos kicsit lassúak voltunk. Sierra óriási volt, a mi kapusaink sajnos a második félidőben már nem védtek olyan jól. Ez nagy különbség volt. Örülök a győzelemnek. Mostantól a következő ellenfélre, a Vácra, majd a Zágrábra koncentrálunk.

        Andreas Nilsson: Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, ahogy az lenni szokott. De végül a meccs végére 2 gólos lett a különbség a mi csapatunk javára. A második félidőben kevesebb erő maradt bennünk, és nem sikerült annyi gyors lerohanást csinálnunk. Várom már azt, hogy legközelebb is egymás ellen játszhassunk. 

        Juan Carlos Pastor: Gratulálok mindkét csapatnak, az egyiknek az első a másiknak a második félidőért. Nagyon rosszul játszottunk az első félidőben. A második félidőben kezdtünk valójában versenybe kerülni a Veszprémmel. Sok játékosunk először jött volna Veszprémbe nyerni, de ez itt nagyon nehéz. Sikerült két góllal kikapnunk, de 6 meccsünk van még. Tudjuk, hogy mind a hatot meg kell nyernünk, hogy mi legyünk az alapszakasz elsők. Folytatjuk azt a felkészülést, mint eddig, és készülünk a Silkeborg ellen. 

        Bánhidi Bence: Első sorban szeretnék én is gratulálni a Veszprémnek! Nagyon fegyelmezetlen első félidő alatti játék után egy másik csapat jött ki a pályára a második játékrészben. A védekezés és kapusteljesítmény az, ami a játék alatt meccsben tartott minket. A vezetés átvételére is lett volna lehetőség, de nem sikerült ezt megvalósítani. Jól játszottunk, de ez a mutatott játék nem volt elég most a győzelemhez.

        Forrás: MKSZ, Nemzeti Sport, http://handballveszprem.hu/

 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk