TIPPMIX Török Bódog női Magyar Kupa döntő

 

TIPPMIX Török Bódog

női Magyar Kupa döntő Kecskeméten

 

A szombati elődöntőkben a Győr a Debrecennel, a Ferencváros pedig a Dunaújvárossal találkozik. Érdekesség, hogy valamennyi résztvevő elhódította már a Magyar Kupa-serleget, a csapatok összesen 33 (!) sikert számlálnak a sorozatban, az elmúlt 12 kiírást azonban egytől-egyig az Győri Audi ETO KC nyerte. Érdekesség, hogy 12 sikerrel egy győri játékos sem dicsekedhet, hiszen Görbicz Anita már az első, 2005-ös diadal idején is csapatát erősítette, gyermeke születése miatt azonban a 2014-15-ös idény Magyar Kupa találkozóin nem lépett pályára.

 

        Ezt várják a vezetőedzők…
        Ambros Martín, Győri Audi ETO KC
       
Talán erre a versenysorozatra mondanám, hogy egyre jobban kedvelem, abban az értelemben, hogy a kupaszezon legjobb négy csapata találkozik egymással, mindössze két nap leforgása alatt. Minden adott egy helyszínen: remek csapatok különböző taktikákkal és stratégiákkal, napról-napra megfigyelhetjük a játékosok fizikai állapotának változását, és általában a meglepetések sem maradnak el, hiszen mindegyik csapat ugyanolyan esélyekkel indul. Mindez még értékesebbé teszi a tavalyi évben megszerzett Magyar Kupa-győzelmünket, de napról napra haladnunk kell előre. A Debrecenre röviden kitérve úgy gondolom, azzal, hogy legyőzte az Érdet, kiérdemelte, hogy ott lehessen a Magyar Kupa Final Fourban. Fantasztikus meccsre számítok a debreceniek ellen az elődöntőben, ahol rá fognak kényszeríteni minket, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, ha a döntőbe akarunk jutni.

        Tone Tiselj, DVSC-TVP
       
A klub számára nagy jelentősége van, hogy ott lehetünk a Magyar Kupa Final Four résztvevői között. Ez a két nap ünnep lesz számunkra, amelynek minden percét megpróbáljuk élvezni. A két Bajnokok Ligája negyeddöntős együttes kiemelkedik a mezőnyből, nekünk a bronzérem megszerzése jelentheti a sikert!

        Elek Gábor, FTC-Rail Cargo Hungaria
       
Tisztában vagyunk vele, hogy a Dunaújváros képes nagyon magas színvonalú kézilabdára, de a döntőbe jutást ennek ellenére is kötelezőnek gondolom. Amennyiben vasárnap a Győrrel találkozunk, azt tűzhetjük célként magunk elé, hogy hasonlóan szoros mérkőzést vívjunk ellene, mint a legutóbb a bajnokságban. Ugyanakkor az erőforrásainkra is figyelni kell, hiszen öt nappal később már Bukarestben lépünk pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

        György László, Dunaújvárosi KKA
       
Nagy öröm nekünk, hogy hosszú idő után újra bejutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei a Ferencvárossal szemben, de mindent megteszünk a legjobb eredmény elérése érdekében, ugyanakkor tudjuk: a realitás számunkra a bronzmedál megszerzése, erre készülünk.

 

        …és a csapatkapitányok
        Görbicz Anita, Győri Audi ETO
       
Nagyon várom a Magyar Kupa összecsapást több szempontból is. Egyrészt azért, mert szezon közben ezekből az összecsapásokból mi kimaradtunk, kizárólag a négyes döntőben szerepel a csapat. Emellett a megváltozott lebonyolítási rend miatt az NB I-ben nincs rájátszás, így egy picit a Magyar Kupa hétvége olyan lesz, mintha ezt pótolná. Jó meccsekre számítok, hiszen a világszinten is erős magyar bajnokság legjobb csapatai mérik össze tudásukat. Mi a Debrecennel vívjuk az elődöntőt, komolyan készülünk, a döntőben pedig remélem, a Fradival vívhatunk egy újabb csatát, ami a szurkolók szempontjából is egy különleges esemény, de természetesen nekünk is mindig nagy harcot jelent.

        Kelemen Éva, DVSC-TVP
       
Nehéz hét számunkra a mostani, hiszen szerdán Érden játszottunk bajnokit, szombaton és vasárnap pedig a Magyar Kupa négyes döntője vár ránk. Biztos, hogy nagyon jó hangulatú meccseket játszunk Kecskeméten, s bár mindenki nyerni akar, a realitásokat szem előtt tartva, a bronzérem megszerzése a célunk!

        Szucsánszki Zita, FTC-Rail Cargo Hungaria
       
A Magyar Kupa különlegessége és nehézsége, hogy két nap alatt két meccset kell megvívnunk, de nagyon bízom benne, hogy ebben a szezonban ezen a hétvégén kívül is lesz még lehetőségünk rá, hogy ilyen terhelésben bizonyítsuk rátermettségünket. Biztos vagyok benne, hogy a Dunaújváros nem feltartott kézzel lép majd pályára ellenünk az elődöntőben, ezért nekünk is a maximumon kell pörögnünk, nem szabad tartalékolnunk a másnapra.

        Kovács Anna, Dunaújvárosi KKA
       
Nagyon örülünk, hogy újra Magyar Kupa négyes döntőt játszhatunk. Külön öröm ez Dunaújváros számára is, hiszen a tavalyi EHF-kupa győzelem után újra egy régi álom valósulhatott meg. Fontos, hogy jó eredményt érjünk el, hiszen ez utat nyithat az európai kupaszereplés felé is a 2017-18-as szezonra. A Ferencvárost jó csapatnak tartom, de nyílt mérkőzésre készülünk, nyerni szeretnénk. Mindenképpen éremmel szeretnénk hazatérni Kecskemétről.

 

        Az eddigi Magyar Kupa győztesek:
12-szeres:
Győri Audi ETO KC (Győri Graboplast ETO KC), Vasas SC

11-szeres:
FTC (Spectrum-FTC, FTC-Polgári Bank, Herz-FTC)

5-szörös:
Debrecen (DMVSC, DVSC), Dunaferr SE (Dunaferr NK)

3-szoros:
Bp. Spartacus SC

2-szeres:
Vörös Lobogó Magyar Posztó, TFSE, Bakony Vegyész

1-szeres:
Bp. Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger SE, Építők KC (Hargita KC)

 

__________________________________________________________

 

        A legutóbbi 10 döntő


2006/2007, Budapest, SYMA-csarnok
Győri Grabopalst ETO KC–Budapest Bank-FTC
35-28 (14-14
)

2007/2008, Győr
Győri Audi ETO KC–Dunaferr NK
30-20 (16-12
)

2008/2009, Győr
Győri Audi ETO KC–DVSC-AQUATICUM
32-27 (14-14
)

2009/2010, Győr
Győri Audi ETO KC–FTC RIGHTPHONE
33-20 (20-9
)

2010/2011, Győr
Győri Audi ETO KC–DVSC-KORVEX
29-21 (12-14)

2011/2012, Győr
Győri Audi ETO KC–Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
42-22 (22-11
)

012/2013, Veszprém
Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria
36-28 (17-11)

2013/2014, Dabas
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria
34-29 (18-14)

2014/2015, Győr
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria
29-23 (15-14)

2015/2016, Szigetszentmiklós
Győri Audi ETO KC –ÉRD HC 
3-27 (16-12)

___________________________________________________________________

                              Forrás: MKSZ                          

                                                                                                                                                                                               

 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk