Kézilabda kupa

 

Tetemes veszprémi előny a visszavágóra

 

Tetemes veszprémi előny

a visszavágóra

 

A K&H Férfi Kézilabda Liga alapszakaszát az egymás elleni eredménnyel (26-23, 22-24) a MOL-Pick Szeged nyerte 50 ponttal a szintén 50 pontos Telekom Veszprém előtt – így a döntő első mérkőzését Veszprémben játszotta. A telt ház előtt lejátszott mérkőzésen volt izgalom bőven, az első félidőben úgy nézett ki, hogy a Szeged „behúzza” a meccset, a második félidőben viszont a Veszprém fordított, s a hosszabb cserepadja révén, mindössze hét gólt engedélyezve ellenfelének, „behúzta” a meccset. A gólszegény találkozón mindkét csapatban a kapusok (Mikler és Sierra) remekeltek.  A hat gólos előnyt a Telekom Veszprém annak köszönheti, hogy az utolsó 15 percben harcba tudták dobni Ilicset és Blagotinseket, míg a Mol-Pick Szeged cserepadján nem volt olyan játékos, aki túl tudta volna lendíteni csapatát a holtponton.

 

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged
23-17 (8-10)

 

          K&H Férfi Kézilabda Liga, döntő, 1. mérkőzés
          2017. május 20., szombat, 15:45 óra, Veszprém, 5000 néző.
          Vezette: HERCZEG Péter, SÜDI Péter.
          Telekom Veszprém: MIKLER Roland (kapus), Mirko ALILOVICS (kapus) – IVÁNCSIK Gergő 1, SCHUCH Timuzsin, Momir ILICS 2, Aron PALMARSSON 3, Dragan GAJICS 4/1, Andreas NILSSON 2, NAGY László 3, Cristian UGALDE 3, Gasper MARGUCS, Mirsad TERZSICS, Blaz BLAGOTINSEK, Renato SULICS 1, LÉKAI Máté 4,  Chema RODRIGUEZ. Vezetőedző: Javier SABATE.
          MOL-Pick Szeged: Jose Manuel SIERRA (kapus), Marin SEGO (kapus) – Sandro OBRANOVICS 1, Jonas KÄLLMANN 4, BODÓ Richárd 5, Thiagus Petrus GONCALVES 1, ZUBAI Szabolcs, BALOGH Zsolt 4/4, Stas SKUBE, Alen BLAZSEVICS, Matej GABER, Mario SOSTARICS 2, Pedro RODRIGUEZ ALVEREZ, BÁNHIDI Bence, Denis BUNTICS, BÓKA Bendegúz. Vezetőedző: Juan Carlos PASTOR.
          Hétméteres: 1 (Dragan GAJICS 1/1), illetve 5 (BALOGH Zsolt 5/4).
          Sárga lap: 4 (NAGY László, Mirsad TERZSICS, Renato SULICS, Javier SABATE vezetőedző), illetve 3 (Stas SKUBE, Pedro RODRIGUEZ ALVEREZ, Denis BUNTICS).
          Kiállítás: 4 (SCHUCH Timuzsin 2’, NAGY László 2’, Mirsad TERZSICS 2’, Renato SULICS 2’), illetve 5 (Jonas KÄLLMANN 2’, Thiagus Petrus GONCALVES 2’, BALOGH Zsolt 2’, Alen BLAZSEVICS 2’, Matej GABER 2’).

 

A mérkőzést megelőzően az összeállításokból kiderült, hogy a Veszprém csak 15 játékost nevezett, viszont Chema és Gulyás is bemelegített, arra várván, hogy menet közben bekerüljön a nevük a jegyzőkönyvbe, s pályára léphessenek. A Szeged sérülés miatt nélkülözni volt kénytelen Gorbok játékát, helyette Bóka került a keretbe.

          „Győzni jöttünk Veszprémbe!” – jelentette ki Juan Carlos Pastor, a vendégcsapat vezetőedzője, s ennek megfelelően vetették harcba magukat a játékosai. Remek védekezésének, Bodó gólerejének és Sierra remeklésének köszönhetően három gólos előnyre tettek szert (8. perc, 1-4). Javier Sabate azonnal időt kért, s az ott elhangzott tanácsok csak arra voltak elegendőek, hogy Ugalde balszélről leadott húzott lövésével felzárkózzanak egy gólra (15. perc, 4-5). Továbbra is akadozott a Veszprém támadása, remekül védekezett a Szeged, mindkettő hozadéka pedig az lett, hogy a vendégcsapat elhúzott négy góllal (19. perc, 4-8). Javier Sabate kikérte második idejét is, de ez sem sokat használt, mivel Balogh hétméteresből ötre növelte csapata előnyét (22. perc, 4-9). Ekkor úgy nézett ki, hogy a mutatott játék alapján nagy zakóba is belefuthat a Veszprém. Szerencséjükre emberelőnybe kerültek, melyet Gajics kettő és Ugalde üres kapus góljával 3-0-ra megnyertek, így a félidő végére visszajöttek a meccsbe (8-10).

          A szünetben a Veszprém benevezte Chemát is. Már az első támadásoknál látszott, hogy egy teljesen más Veszprém jött vissza a pályára. Palmarsson emberhátrányban szépített, majd egy gólváltás után (Obranovics, Iváncsik) után Nagy egyenlített (37. perc, 11-11). Ezután felváltva estek a gólok, mely úgy nézett ki, hogy a Szeged vezetett, a Veszprém egyenlített. Ez a félidő közepén megtörni látszott, mivel Lékai a mérkőzés folyamán először megszerezte a hazai csapatnak a vezetést (44. perc, 14-13). Juan Carlos Pastor azonnal időt kért, mely inkább a Veszprém malmára hajtotta a vizet. A hazaiaknál pályára lépett védekezésben Blagotinsek (nyerő húzás volt), támadásban pedig az első félidőben betliző és eddig hosszan kispadozó Ilics. Utóbbi villant kettőt, s máris kettővel ment a Veszprém (47. perc, 16-14). Megakadt a Szeged támadó játéka, s ezt ki is használta a hazai csapat: Gajics és Lékai lerohanása után már négy volt közte (49. perc, 18-14). Juan Carlos Pastor kétségbeesetten kikérte a harmadik idejét is, de ez csak arra volt elég, hogy tartsák a mínusz négyet. Lehetőségük lett volna háromra zárkózni, de Balogh büntetőjét Alilovics fölé ütötte, s mint ilyenkor lenni szokott büntetett az ellenfél: Palmarsson és Lékai találataival már hat volt közte (27. perc, 22-16). A félidő hátralévő részében mindkét oldalon már csak egy gól esett, bár az utolsó másodpercekben Nilsson növelhette volna a Veszprém előnyét, de ajtó-ablak ziccerét Sego kivédte. A túloldalon még Sostarics bombázott a hosszú felsőbe, de már időn túl (23-17).

 

          Javier Sabate:Gratulálok a csapatomnak, és a Szegednek is. Jó csapat és jól is játszott. Az első 10 percben Sierra volt a különbség, sok ziccert hibáztunk. A második félidőben jobbak voltunk, mint a Szeged. Ez egy óriási győzelem, egy kiváló együttes ellen, amely döntetlent ért el Párizsban egy szupersztár gárda ellen. Idén a legrosszabb eredmény egy négy gólos vereség volt a Szeged számára, azaz senki nem tudta még őket ekkora arányban legyőzni. Gratulálok még egyszer a csapatomnak, mert nagyon jól teljesítettek. Volt, aki azt mondta a szezon elején, hogy öreg a csapatunk és nem jutunk el ide. De még minden lehetséges számunkra, meglátjuk, hogy mit hoz a holnap”.

          Lékai Máté:Én is gratulálok mind a Szegednek, mind a mi csapatunknak. A Szeged jól játszott az első félidőben, majd felerősödött a játékunk. A védelmünk 60 percen keresztül jó volt, valamint Roli 69 százalékkal védett, ami szintén szenzációs. A következő mérkőzésre szeretnénk tartani a jó formát. Nagyon nehéz találkozó vár ránk. Úgy gondolom, egy csapat sem tudhat a háta mögött ilyen nehéz szezont, amilyen a miénk volt, ennyi mérkőzéssel, valamint sérüléssel. Bent vagyunk a Final Fourban, és minden tőlünk telhetőt megteszünk. De először még a döntő visszavágójára kell koncentrálnunk.”

          Juan Carlos Pastor: „Gratulálok a Veszprémnek. Több gólt kaptunk, mint amit megérdemeltünk. Nagyon jó első félidőt játszottunk. Egy ilyen csapatot nem szabad hagyni, hogy visszajöjjön a meccsbe. Mikor elkezdtek vezetni, vége lett a számunkra a mérkőzésnek. Dolgoznunk és fejlődnünk kell. A hazai meccsünkön nyerni akarunk. Nagyon sokat lehet tanulni ezekből a meccsekből és fejlődni is lehet. 14-14-ig mi kontrolláltuk a meccset és nyerhettünk volna. Ezután rengeteg hibát vétettünk. Fel kell emelni a fejeket és menni tovább.”

          Bodó Richárd: „Én is gratulálok a Veszprémnek. Nagyon szomorú vagyok, mert, ahogy a mester is elmondta, nagyon jól játszottunk, vezetni is tudtunk. Úgy gondolom, egyben vagyunk, de sok hibát vétettünk a második félidőben, ez egy ilyen csapat ellen nem fér bele. Fejlődnünk kell, és a következő mérkőzésre koncentrálni.”

 

          Forrás (nyilatkozatok: Telekom Veszprém. Fotó: Melczer Zsolt

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk