Kézilabda kupa

 

Telekom Veszprém-Montpellier HB előzetes

 

Javier Sabaté:

 

„Gyorsan futnak, csere nélkül”

 

A férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzéseinek legnagyobb meglepetésének számított, hogy a C-csoport győztese, a Montpellier HB kettős győzelemmel szinte kiütötte (33-28, 28-26) a B-csoport 2. helyén végzett KS Vive Tauron Kielce együttesét, mely csapat mellesleg a Bajnokok Ligája címvédője. Borult a papírforma, így a Telekom Veszprém a Final Fourba való jutásért a francia csapat ellen lép pályára először szombaton Veszprémben, majd a következő héten Montpellier-ben. A magyar csapat eddig tíz alkalommal találkozott a Bajnokok Ligája és annak elődje, a Bajnokcsapatok Európa-kupája keretében francia ellenfelével. Mérleg 5 győzelem, 5 vereség, 244-215-ös gólkülönbség.

 

              Nyilatkozatok:
              Javier Sabaté vezetőedző
: „Mivel a Montpellier a C-csoportban volt, ezért néhányan azt hihették, hogy egyszerűbb ellenfél, ami természetesen nem igaz. Nagyon jó formában vannak. Nem szabad elfelejtenünk, hogy olyan francia világbajnok játékosaik vannak, mint Vincent Gerard, Valentin Porte, Michael Guigou, Ludovic Fabregas és Mathieu Grebille. Jure Dolenec pedig bronzérmes lett Szlovéniával idén januárban. Nagyon jól és gyorsan játszanak, a lerohanásuk kétség kívül az egyik legjobb Európában. Gyorsan futnak, csere nélkül. Ebben a szezonban meccsenként több mint 13 lerohanás gólt szereznek. Tovább tudtak jutni egy remek Kielce ellen, amit meg is érdemeltek, mert kiválóan játszottak. Nagyon veszélyesek. Tiszteljük őket, és tudjuk, hogy nagyon nehéz párharc vár ránk. A sikerhez kelleni fognak a szurkolóink, hiszen a veszprémi találkozó kimondottan fontos. Minden segítségre szükségünk lesz.”

              Iváncsik Gergő: „Nem lesz egyszerű feladat a Montpellier elleni párharc. Olyan csapat ellen lépünk pályára, akik csere nélkül játsszák a támadást-védekezést. Nagyon gyorsak és nagyon kemények. Arra kell figyelnünk, hogy a lehető legkevesebb technikai hibát vétsünk, támadásban figyelni kell arra, hogy ne adjunk el labdákat, mert náluk, akik védekeznek, támadnak is. Így nagyon meg tudnak húzni 10-15 perces szakaszokat. A védelmünknek, mint mindig, kőkeménynek kell lennie. Meglepő volt, hogy kiejtették a Kielcét. Sokkal gyorsabb játékot játszanak, mint anno, mikor összecsaptunk velük. A Kielce ellen szinte már az első meccsen eldöntötték a párharcot.”
              Gasper Margucs: „Két nehéz meccsre számítok. Nagyon jó formában vannak, de úgy érzem, mi sem vagyunk rosszabbak. Az önbizalmunk is megvan a Magyar Kupa megnyerése után. Itthon kezdjük a párharcot, és szeretnénk a lehető legnagyobb különbséget vinni a montpellier-i visszavágóra. Nagyon gyorsan játszanak, sok az olyan játékosuk, akik jók egy az egyben és sokat futnak. Sok lerohanás gólt lőnek, viszont nem nagyon szeretnek felállt fal ellen játszani, viszont futni annál inkább. Számunkra a kulcs a lerohanásaik megállítása lesz.”


Gasper Margucs                                              Dragan Gajics

              Dragan Gajics: „Különleges találkozó lesz számomra. Az ellen a csapat ellen szeretném beteljesíteni a Final Fourba jutásról szőtt álmomat, ahol öt gyönyörű évet töltöttem. Nagyon várom, hogy találkozhassak a montpellier-i barátaimmal. Úgy gondolom, hogy mi jobb csapat vagyunk, még ha ők talán jobb formában is vannak. Jól játszanak, de nekünk a pályán meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk az erősebbek.” 

              Patrice Canayer vezetőedző: „Nagyon boldogok vagyunk a Kielce ellen aratott két szép győzelem után. Ezt a kvalifikációt megérdemeltük! A következő ellenfelünk a Veszprém top csapat. Nem téveszt meg bennünket, hogy a hírek szerint gyengébb formában vannak, tudjuk, hogy a Bajnokok Ligájára koncentrálnak. Mint ahogy tették ezt a Zagreb elleni visszavágón; félelmetesen jól védekeztek, Alilovics parádésan védett, egyszerűen nem hagyták levegőhöz jutni ellenfelüket. Hozzájön még ehhez, hogy a veszprémi arénában a közönség szurkolása miatt nem egyszerű játszani. Nehezíti a helyzetünket, hogy az utolsó meccsen Diego Simonet apróbb sérülést szenvedett a combján, s jelen pillanatban kérdéses a játéka. Az orvosi stáb kezelésbe vette, s remélem, hogy Veszprémben hadra fogható lesz. A párharcnak nem mi vagyunk az esélyesei, de a Kielce ellen sem mi voltunk…„

              Michaël Guigou: „Nagyon büszke vagyok a Kielce ellen elért sikerre, mivel 2011 óta nem jutottunk el a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe. Kellő önbizalommal készültünk a Paris elleni bajnoki mérkőzésre, ám a végjátékban, az utolsó másodpercekben egy góllal kikaptunk. (2017. április 13-án a Montpellier 34-33-ra veszített hazai pályán a francia bajnokság 21. fordulójában a Paris Saint-Germain ellen. A szerkesztő.)  A tanulság az, hogy legyen ambíciónk harcolni az ilyen típusú csapatok ellen, de ugyanakkor nem szabad mindjárt győztesnek hinni magunkat. Az ilyen jellegű találkozókon a részletekben rejlik az ördög, s ezeket ki kell tudni használni. A Veszprém ilyen jellegű csapat, jobban kontrollálja a játékot kiélezett helyzetekben, mint mi. Olyan csapat, aki nagyon erősen védekezik, jobban, mint Kielce. Van két jó kapusuk és minden poszton kiváló, sok tapasztalattal bíró játékosuk. Ennek ellenére nem kell félni tőlük, egyenesen a szemükbe nézve kell játszani.”

Michaël Guigou  

 

              Mérleg:
10 győzelem, 5 vereség, 244-215-ös gólkülönbség.

2014-15

2014.10.12

MKB-MVM Veszprém

Montpellier HB

30-29

2014-15

2015.02.20

Montpellier HB

MKB-MVM Veszprém

20-34

2010-11

2010.10.09.

MKB-Veszprém KC

Montpellier HB

27-26

2010-11

2011.03.06.

Montpellier HB

MKB-Veszprém KC

30-24

2008-09

2009.02.22.

Montpellier HB

MKB-Veszprém KC

24-30

2008-09

2009.03.07.

MKB-Veszprém KC

Montpellier HB

22-23

2005-06

2006.02.26.

Montpellier HB

MKB-Veszprém KC

23-21

2005-06

2006.03.04.

MKB-Veszprém KC

Montpellier HB

27-22

1998-99

1998.11.08.

Montpellier HB

Fotex KC Veszprém

21-17

1998-99

1999.01.03.

Fotex KC Veszprém

Montpellier HB

26-17

 


 

Forrás (nyilatkozatok): handballveszprem.hu - www.midilibre.fr

 

 

 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk