Kézilabda kupa

 

Telekom Veszprém-Csurgói KK 33-23 (16-14)

Telekom Veszprém – Csurgó KK

33-23 (16-14)

 

          TIPPMIX Férfi Magyar Kupa, elődöntő

          2017. április 14., péntek, 14:45 óra, Debrecen, Főnix-csarnok, 1500 néző.

          Vezette: BONIFERT Ferenc, OLÁH Viktor.

          Telekom Veszprém: MIKLER Roland (kapus), Mirko ALILOVICS (kapus) – GULYÁS Péter 1, IVÁNCSIK Gergő 2, SCHUCH Timuzsin, Momir ILICS 2, Aron PALMARSON 5, Dragan GAJICS 4/2, Cristian UGALDE 1, Mirsad TERZSICS, Renato SULICS, LÉKAI Máté 1, Marko KOPLJAR 3, ANCSIN Gábor 4, Blaz BLAGOTINSEK 8, LIGETVÁRI Patrik 2. Vezetőedző: Javier SABATÉ.

          Csurgó KK: BALOGH Tibor (kapus), BALOGH Ákos (kapus) – Bojan RADJENOVICS 2/1, Borut OSLAK 1, FALUVÉGI Rudolf 5, Gafar HADZSIOMEROVICS 2, GÉCZI Áron, HALÁSZ Levente 1, HORNYÁK Péter 1, Jakub MIKITA, Jerebie IULIAN 1, PORDÁN Bálint 1, VARJÚ Martin, Aleh ASZTRASAPKIN 7/1, CSORDÁS Marcell, Alvaro RODRIGUES, Sztefán MANOJLOVITY 2. Vezetőedző: Sótonyi László.

          Hétméteres: 2 (Dragan GAJICS 2/2), illetve 3 (Bojan RADJENOVICS 2/1, Aleh ASZTRASAPKIN 7/1).

          Kiállítás: 3 (SCHUCH Timuzsin 2’, Blaz BLAGOTINSEK 4’), illetve 1 (Borut OSLAK 2’).

 

          A mérkőzés esélyese toronymagasan a Veszprém, ennek ellenére a Csurgó nem illetődött meg. Elöl szó szerint nekimentek a „falnak”, hátul pedig Balogh Tibor védései biztosították a három gólos előnyt (4-7). Sabate mester időt kért, s rendezte a sorokat, melynek következtében a 18. percben Ancsin Gábor egyenlített, majd a 20. percben Dragan Gajics hétméteresből megszerezte a vezetést (12-11). Látván ezt, Sótonyi László időt kért, de ez csak arra volt elég, hogy csapata két gólos hátránnyal vonuljon szünetre (16-14).

          A második játékrész első harmadában a Csurgó tartotta egy-két gólos hátrányát, egészen a 40. percig, ekkor a Veszprém „megrázta” magát (különösen Aron Palmarson és Blaz Balgotinsek volt elemében), s elhúzott négy góllal (23-19). Sótonyi László kikérte második idejét is, ennek ellenére csapata már nem tudott újítani. Az utolsó tíz percben a Veszprém fokozatosan felőrölte ellenfelét, s biztosan jutott a döntőbe (33-23).

          A mérkőzésen érvényesült a papírforma: a nagyobb játéktudással és rutinnal, a hosszabb cserepaddal – még úgy is, hogy Nagy László, Gasper Margucs, Andreas Nilsson, Chema Rodriguez és a betegséggel küszködő Ivan Sliskovics nem játszott –, jobb kapusteljesítménnyel  (Mirko Alilovics fogott, mint a „fekete festék”) rendelkező bakonyi gárda megérdemelten „tett  tízet közé”.

 Fotó: http://www.cskk.hu/

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk