Kézilabda kupa

 

Tel Aviv-Tatabánya mérkőzés

 

Maccabi CASTRO Tel Aviv - Grundfos Tatabanya KC   

20-24 (10-12)

 

          EHF-KUPA, FÉRFI, csoportmérkőzések, C-csoport, 5. forduló.
          2017.03.25., 16:00 óra, Tel Aviv, Sports Arena „Drive-in”, 400 néző.
        Vezette: Dimitrij NABOKAU, Sjarhej KULIK (Fehéroroszország).
          EHF-képviselő:
Arsen MKHITARJAN (Örményország).
        Maccabi CASTRO Tel Aviv: TEPPER Dan (kapus), SHEM TOV Tom (kapus), DJORDJEVICS Szrdan (kapus) – SEIFERT Amir, BOSKOVICS Novak 6, TUREL Ido 1, NATHAN Dan, HALFON Sahar, STRYDOM Werner 1, APPO Yosef 1, DAVDA Omer 2, LEVY Niv 1, SYCHENKO Alexander, SHAMIR Yahav, POMERANZ Chen 5/2 POMERANZ Gil 3. Vezetőedző: DJUKICS Dragan.
          Grundfos Tatabánya KC: SZÉKELY Márton (kapus), TOTH Michal (kapus) – BOZSOVICS Milos, DÉNES János, HARSÁNYI Gergely 2, JUHÁSZ Ádám, NAGY Szabolcs, GRIGORIAS Demis 1, ILLÉS Ferenc, LEIMETER Csaba, PÁSZTOR Ákos, SIPOS Adrián, SZÖLLÖSI Szabolcs 4, VRANJES Vladimir 5, SZÖLLÖSI Balázs 1, VUJOVICS Milos 11/1. Vezetőedző: MATICS Vladan.
          Hétméteres: 2 (POMERANZ Chen 2/2), illetve 2 (VUJOVICS Milos 2/1).
          Sárga lapok: 3 (DAVDA Omer, LEVY Niv, SYCHENKO Alexander), illetve 3 (SIPOS Adrián, HARSÁNYI Gergely, VRANJES Vladimir).
        Kiállítás: 5 (BOSKOVICS Novak 4’, TUREL Ido 2’, SYCHENKO Alexander 2’, APPO Yosef 2’), illetve 2 (SIPOS Adrián 2’, VRANJES Vladimir 2’).
        Végleges kiállítás: 1 (APPO Yosef), illetve 0 (-).
        Technikai hiba: 0, illetve 0 (Nehezen hihető adat! A találkozó folyamán mindkét csapat, sok technikai hibát vétett.)
          Lövés hatékonyság: 50 % (40 lövés – 20 gól), illetve 59 % (41 lövés – 24 gól).
        Kapus teljesítmény: A jegyzőkönyv nem tartalmaz erre vonatkozó adatokat.

        A Grundfos Tatabánya KC számára nagy volt a tét: az esetleges két pont megszerzése esetén a hátralévő mérkőzésektől függően biztosan továbbjut a csoportjából. Óvatosan kezdett mindkét csapat, a védekezést helyezték előnybe, így öt perc alatt csak egy-egy gól esett. Felváltva estek a gólok egészen a 12. percig: ekkor két eladott labda után két góllal meglépett a hazai csapat (6-4). Vladan Matics azonnal időt kért és megnyugtatta játékosait. A folytatás azonban nem sikerült, mivel egymás után hagyták ki a ziccereket (Harsányi Gergely, Vladimir Vranjes), de írhatjuk az is, hogy Dan Tepper kiválóan védte a hazaiak kapuját. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az izraeli játékosok sem jeleskedtek a támadásban, de írhatjuk azt is, hogy Michal Toth sem maradt el a tatabányai kapuban kollégájától. Felváltva vezettek a csapatok; ebben az időszakban Szöllösi Szabolcs tartotta a lelket a „kékekben”: zsinórban három gólt vágott (10-11). Az egyenlítésért támadott az izraeli gárda, Novak Boskovics löketét azonban Michal Toth a mezőnybe rúgta, Milos Vujovics összeszedte, végigrobogott vele a pályán, s a tehetetlen Dan Tepper mellett bepattintotta (10-12).

        A szünet után hat percig úgy nézett ki, hogy a vendégcsapat bent maradt az öltözőben: teljes zavar uralkodott a pályán támadásban és védekezésben; nem csoda, hogy az ellenfél kiegyenlített, majd két gólos vezetésre tett szert (15-13), ráadásul Sipos Adriánt kiállították két percre. Ekkor „megrázta” magát a Grundfos Tatabánya KC, s zsinórban négy gólt szerezve visszavette a két gólos vezetést (15-17, 43. perc). Már azt lehetett hinni, hogy megtörik a Maccabi CASTRO Tel Aviv csapata, de Vladimir Vranjes kiállítása után újra egalizáltak (17-17, 47. perc). Ennél többre azonban már nem futotta az erejéből az izraeli együttesnek, elől sorozatban hagyták ki a helyzeteket (vagy technikai hibát vétettek), hátul pedig sorozatban kapták a gólokat: Milos Vujovics (17-18), Milos Vujovics (17-19), Szöllösi Balázs (17-20), Milos Vujovics (17-21), Harsányi Gergely (17-22). A hazai csapat dolgát nehezítette, hogy Yosef Appo azonnali piros lapot kapott, amiért hátulról rálökte játékostársára Vladimir Vranjest. A hátralévő időben a Grundfos Tatabanya KC az öt gólos előnyéből négyet megtartott (20-24).

          Összességében a játéktudásához mérten közepes szinten játszó, sok ziccert kihagyó, átlagosnál több technikai hibát vétő magyar csapat a második félidőben fokozatosan felőrölte a fáradó hazai játékosok erejét, s biztosan szerezte meg a győzelmet. Ezzel a Grundfos Tatabanya KC tovább jutott a csoportjából, s a hátralévő SC Magdeburg elleni mérkőzésen a csoportelsőség megszerzése lesz a cél.

 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk