Szeged-Silkeborg beharangozó

 

Testvérharc Dániában

 

A MOL-Pick Szeged csapata gőzerővel készül a vasárnapi VELUX EHF Bajnokok Ligája-mérkőzésre, a dán Bjerringbro-Silkeborg ellen. A visszavágóra április 2-án kerül sor Szegeden. Tét a legjobb nyolc közé jutás. A nemzetközi porondon ellenfelükkel eddig még nem találkozott a szegedi együttes, így a Gudme (jelenleg GOG), az Aalborg Handbold, az AG Köbenhavn és a KIF Kolding Köbenhavn után az ötödik dán együttessel mérkőzik a Bajnokok Ligájában.

              A találkozó érdekessége, hogy Stas Skube testvére, Sebastian éppen az ellenfelet erősíti. Utoljára ehhez hasonló testvérharcra a Pick Szeged–Pevafersa Valladolid elleni két összecsapáson került sor, akkor Milorad Krivokapics, a jelenlegi másodedző és testvére, Marko Krivokapics csatázott. (2009. november 8., Szeged, Pick Szeged–Pevafersa Valladolid 23-30, az ellenfélnél játszó „Krivó” 1, a szegedi „Krivó” 5 gólt lőtt. 2010. február 27., Valladolid, Pevafersa Valladolid– Pick Szeged 35-35, az ellenfélnél játszó „Krivó” 4, a szegedi „Krivó” 2 gólt lőtt.)

              – Mindig különleges érzés, amikor a testvérem ellen játszhatok. Hozzá szoktam már ehhez, mivel a szlovén bajnokságban ez rengetegszer előfordult. Sajnos ott legtöbbször az ő csapata nyert, de szinte mindig a bajnokságot nyerő együtteseknél kézilabdázott. Eddig háromszor nyertem ellene, remélem, ez a szám tovább növekszik most. Taktikailag jól felkészített minket Juan Carlos Pastor, így bízom a győzelemben. Már két éve nem játszottunk egymás ellen Sebastiannal, de a szüleink ennek csak örültek. Már kiutaztak Dániába és Szegedre is eljönnek majd – nyilatkozta Stas Skube.

 


             

            Szerdán délelőtt egy, csütörtökön kettő, pénteken egy edzés szerepel a programban. Szombaton reggel nyolc órakor indul a csapat az újszegedi sportcsarnok elől. Budapestről Billundba repülnek, onnan egy rövid buszozás után érkeznek meg a 47 ezer lakosú Silkeborgba. Este edzés szerepel a programban, vasárnap 16.50-kor pedig következik a mérkőzés; tét a legjobb nyolc közé jutás.

            Forrás: Süli Róbert, Becsei Dávid/http://www.pickhandball.hu/

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk