Kézilabda kupa

 

Szeged-Silkeborg beharangozó Szegeden

 

Tét a legjobb nyolc közé jutás

 A MOL-Pick Szeged vasárnap 17 órakor a Bajnokok Ligájában a dán Bjerringbro-Silkeborg együttesét fogadja. Az előjelek biztatóak, hiszen Silkeborgban az első mérkőzésen 26-24-re győzött a szegedi gárda.

            – A győzelemnek, a második félidei játéknak örülök, de még nincs meg a továbbjutás, a visszavágót komolyan kell vennünk. A dánok megmutatták, hogy veszélyes csapat. Mi lehetett a gond az első félidőben? Ennek a problémának a megoldása komoly feladat, ezt nem engedhetjük meg magunknak. Talán úgy gondoltuk, hogy könnyű meccs lesz, éppen ezért nem voltunk koncentráltak. Arra, hogy képesek vagyunk hatvan percen keresztül jól játszani, arra példa a Löwen elleni idegenbeli meccsünk, ott megmutattuk, hogy erős és jó csapat ellen végig kézben tudjuk tartani az irányítást. A lényeg, hogy két gólos előnnyel várjuk a visszavágót, fantasztikus közönségünk előtt pedig kiharcoljuk a legjobb nyolc közé jutást – nyilatkozta az első találkozó után Juan Carlos Pastor vezetőedző.

A kedd a pihenésről, a szerda a kőkemény felkészülésről – két tréning szerepelt a programban –, a csütörtök, péntek és a szombat pedig a Bajnokok Ligája meccsre való hangolásról szólt, szól. 
            A Bajnokok Ligájában ez lesz a második meccs a Bjerringbro-Silkeborg ellen, a klub történetében korábban még nem találkoztak velük. Harmincöt éve, 1982-ben játszott a Szeged először dán csapattal, ekkor a KEK-ben a KFUM Fredericia ellen kettős győzelemmel jutottak tovább, idegenben 29-27-re, otthon (még a régi csarnokban) 27-16-ra nyertek. Tenke Endre az első meccsen 5, míg Szegeden 8 gólt szerzett. Egy év múlva a KEK-ben a Helsingör ellen csatáztak. Idegenben 25-23-ra kikaptak, otthon azonban a 8 gólig jutó Lele Ambrus vezetésével 31–21-re diadalmaskodtak.

            Ezután éveken keresztül nem csaptunk össze dán együttessel. A 2007/2008. évi Bajnokok Ligája idényben a Gudme ellen idegenben 28-25-re vereséget szenvedtek, majd az újszegedi sportcsarnokban nem mindennapi meccsen 34–33-ra nyertek; Krivokapics Milorad az utolsó másodpercben szerezte meg a győztes gólt. A 2010/2011. évi szezonban következett az Aalborg, otthon parádés játékkal hozták a meccset 37-28-ra, míg idegenben 34–30-ra vereséget szenvedtek.
            A következő szezonban következett a Koppenhága, a Mikkel Hansennel felálló dán bajnok Szegeden 34-31-re nyert, míg otthonában 36-24-re diadalmaskodott. 2014-től azonban remek sorozatot produkált a szegedi gárda. Aalborgban 28-25-re nyertek, otthon pedig 23-23-as döntetlent játszottak. A 2015/2016. évi idényben a Kolding ellen Koppenhágában szerezték meg a 2 pontot (27-22), majd otthon simán 34-23-ra hozták a meccset.

            A MOL-Pick Szeged (és jogelődei) eddig 15 mérkőzést vívtak dán csapat ellen a nemzetközi porondon: 9 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 427-395 gólkülönbség. A Bajnokok Ligájában 11 mérkőzést játszottak: 6 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség. 317-306-os gólkülönbség.

            Bjerringbro-Silkeborg csapata szombat este érkezik Szegedre. Nem edzenek az újszegedi sportcsarnokban, mivel hét közben, szerdán bajnoki meccset játszottak idegenben és 28-17-re nyertek a Ribe-Esbjerg ellen.

            A vasárnapi összecsapást a Sport1 TV élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges online tudósításban számol be, a Rádió 88 pedig élőben tudósít a helyszínről.

 Bánhidi Bence felépült kézsérüléséből.

_____________________________________________________________________

Forrás: Süli Róbert/ http://www.pickhandball.hu/

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk