Sigurmannsson és Zsitnyikov a MOL-Pick Szeged csapatához szerződött

 

Stefan Rafn Sigurmannsson és Dmitrij Zsitnyikov

a MOL-Pick Szeged csapatához szerződött

 

Kétéves szerződést kötött a MOL-Pick Szeged csapatával az izlandi válogatott balszélső, Stefan Rafn Sigurmannsson. A dán Aalborg Handbold játékosa – aki korábban a Rhein-Neckar Löwen együttesével német bajnok és EHF-kupa győztes lett – a nyártól a Szegedben folytatja pályafutását. Szintén a Tisza-parti együttesnél folytatja pályafutását az Orlen Wisla Plock játékosa, Dmitrij Zsitnyikov, aki kettő+egy éves szerdődést kötött a klubbal.

 

Stefan Rafn Sigurmannsson, a  MOL-Pick Szeged új balszélsője: A MOL-Pick Szegedet egy hagyományokkal teli nagy klubnak tartom. Döntésemben fontos szerepet játszott, hogy Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapics a csapat edzői. Amióta ők a Szeged mesterei, figyelem a munkásságukat és nagyon tetszik.

Dmitrij Zsitnyikov, a MOL-Pick Szeged új irányítója:Bárcsak nemrég érkeztem a városba egy hosszú autóút után Plockból, úgy gondolom tetszeni fog Szeged, mert hasonló a szülővárosomhoz. Nagyon jó edzők és játékosok alkotják a csapatot, amellyel elérhetjük a Bajnokok Ligája Final Fourt. Itt játszik az egyik legjobb barátom, Szergej Gorbok, akivel sokat beszéltem, mielőtt ide szerződtem, és elmondta, hogy ő boldog itt. Még nem játszottam Szegeden Bajnokok Ligája meccset, de ismerem a játékosokat válogatott mérkőzésekről. Idén megmutatta a Szeged, hogy képes lehet megnyerni a bajnokságot, remélem, a következő idényben hozzá tudom tenni azt a plusz lökést a csapat játékához, amivel ez tényleg sikerülhet.”

Marko Krivokapics, a MOL-Pick Szeged másodedzője:  „Nagyon sajnáljuk, hogy tavaly nem tudtuk leigazolni Zsitnyikovot, mert így nehezebben fog beilleszkedni a csapatba egy szezonnal később. Az irányító poszton vele nagyot fogunk előrelépni, de az idei két irányítónkkal is elégedettek voltunk, viszont most kapunk egy extra játékost. Dmitrij védekezésben és támadásban is használható játékos, így vele sokkal több opciónk lesz a játékot illetően. A célokat, amelyeket szeretnénk elérni, úgy gondoljuk, hogy Sigumannssonnal és Zsitnyikovval lehetséges lesz.”

 

Stefan Rafn Sigurmannsson

 

Nemzetisége: izlandi. Mezszáma: 2 (Aalborg Handbold),
10 (MOL-Pick Szeged).
Posztja: balszélső. Születési éve: 1990.05.19. Kora: 27. Születési helye: HafnarfjördurKlubjai: Haukar Hafnarfjördur  (2008/2012), Orlen Wisla Plock (2012/2016), Aalborg Handbold (2016/17).

 

Dmitrij  Zsitnyikov

 

Nemzetisége: orosz. Mezszáma: 89. Posztja: irányító.
Születési éve: 1989.11.20. Kora: 27.
Születési helye: Zvolen.
Klubjai: Csehovszki Medvegyi (2010/2015), Orlen Wisla Plock (2015/2017).

Mérkőzések száma (2016/17. évi Bajnokok Ligája): 14. Gólok száma: 47. Sárga lapok száma: 2.
Kiállítás (2'): 5 (10 perc). Kizárás (3×2'): 0. Végleges kiállítás: 0.


Forrás: MOL-Pick Szeged/Becsei Dávid

 

 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk