Pekeler interjú

 

Hendrik Pekeler:

 „Egy gólos vezetés nem jelent semmit a kézilabdában”


2018 nyarán Hendrik Pekeler, a Rhein-Neckar Löven 25 éves játékosa visszatér abba a klubba, ahol elkezdődött a játékos pályafutása – a THW Kielbe. A 18 éves fiatalember 2009-ben debütált a Bundesligában a „zebrák” színeiben, majd csatlakozott a Bergischer HC és TBV Lemgo csapatához, majd 2015-ben hatalmas lépést megtéve a Rhein-Neckar Löwen együtteséhez szerződött. Időközben a 203 centiméter magas védőspecialista nemzetközi szinten is letette a névjegyét: a német válogatott tagjaként 2016-ban aranyérmet nyert Lengyelországban az Európa-bajnokságon, majd bronzérmet a Rioi olimpián. 2016-ban csapatával a német bajnoki címet is begyűjtötte. Jelenleg azt reméli, hogy idén Bajnokok Ligája nyolcad döntőjében a Rhein-Neckar Löwen kiküszöböli a Zagreb elleni tavalyi fiaskót (HC PPD Zagreb-Rhein-Neckar Löwen 23-24, Rhein-Neckar Löwen-HC PPD Zagreb 29-31; kiesett a német csapat). Az első lépést már megtették, mivel az odavágón Kielben egy góllal legyőzték (25-24) ellenfelüket. Ez alkalommal készített interjút az ehfCL.com a német játékossal.

               ehfCL.com: Különleges érzés az Ön számára a THW Kiel ellen játszani?
              Hendrik Pekeler: Mindig is különleges érzés volt egykori csapatom ellen játszani, most pedig még különlegesebb, mert a jövő nyáron vissza fogok térni a Kielbe. Azt szerettem volna, hogy ne a legjobb 16 között csapjunk össze velük, de nem voltunk túl vakmerőek, hogy megnyerjük a két utolsó csoportmérkőzésünket, hogy könnyebb ellenfelet kapjunk a kieséses fázisban.
              ehfCL.com: Egy góllal nyertek Kielben. Ön elégedett az eredménnyel  a második mérkőzés előtt?
              Hendrik Pekeler: A mérkőzés előtt teljesen elfogadtam volna, hogy egy gólos győzelem a Kiel ellen tökéletes eredmény lenne. De a meccs után úgy érzem, hogy mi vagyunk az „erkölcsi vesztesek”. A mérkőzés folyamán hat gól is vezettünk, s nyerhetünk volna nagyobb arányban is, mint 25:24. Az első szakasz után ennek  az eredménynek nincs jelentősége,  a hazai pályán csütörtökön mindenképpen nyernünk kell. Az egy gólos vezetés nem jelent semmit a kézilabdában.

              ehfCL.com: Egy évvel ezelőtt, a helyzet ugyanaz volt, mint most, miután 24-23-ra a vendégcsapat nyert Zágrábban, de aztán a hazai csapat 31-29-re vesztett. Azok az emlékek figyelmeztető jelek lehetnek Ön és csapattársai számára?
              Hendrik Pekeler: Valóban! Remélem, hogy megtanultuk a leckét. Talán úgy éreztük akkor, hogy túl vagyunk a nehezén és nem vettük elég komolyan Zagreb együttesét a hazai pályán, Ez,  amikor a visszavágón szembe kell néznünk Kiellel, biztosan nem fog megtörténni! Soha nem becsüljük alá őket..

              ehfCL.com: Az utolsó hat mérkőzésükön csak egyszer veszítettek a Kiel ellen. Ez lehet pszichológiai előny az Önök oldalán?
              Hendrik Pekeler: Tudjuk, hogy le tudjuk győzni őket újra, de knock-out meccsen bármi megtörténhet. Nem érdekelnek a korábbi mérkőzések eredményei és statisztikái, mivel csak az itt és most számít. Fontos tény lesz, hogy Andy Schmid alkalmas lesz-e a játékra, miután szombaton a Lemgo elleni Bundesliga mérkőzésen sérülést szenvedett.
              ehfCL.com: A Rhein-Neckar Löwen még három  fronton van versenyben: Bajnokok Ligája nyolcad döntő, Német Kupa elődöntő és a harmadik helyezés a Bundesligában. Van prioritási lista?
              Hendrik Pekeler: Mindig a következő mérkőzés, függetlenül attól, hogy melyik versenyben vagyunk érdekeltek. Csütörtökön a  Bajnokok Ligája a Kiel, aztán egy fontos Bundesliga mérkőzésen a Leipzig, s végül a kupa elődöntőben a Flensburg ellen..

              ehfCL.com: Ha csapata tovább jut a Kiell ellen, az FC Barcelona következik a negyeddöntőben. Ez jelent valamilyen extra motivációt?
              Hendrik Pekeler: Ebben a pillanatban nem. Először is, Kiel, ami számít. Ha sikerül legyőzni őket, akkor összpontosítunk a negyeddöntőre. Engem személy szerint nem érdekel az esetleges távoli ellenfél.

             ehfCL.com: Pedig megvan az esély, hogy júniusban pályára lépjen Kölnben, a Final Fourban. Még soha nem játszott ezen a versenyen ...
              Hendrik Pekeler: Még csak néző sem voltam!. De furcsa módon, nemrég beszéltem csapattársammal, Gudjon Valur Sigurdssonnal, aki különböző klubok színeiben szerepelt a Final Fourban: milyen is Köln? Ő nagyon dicséri, mondván: „El sem tudja képzelni, hogy milyen különleges hangulatot uralkodik a mérkőzések előtt, alatt és után. Aki ezt megtapasztalja, annak egy életre szóló élményt jelent a sportpályafutásában. ” Határozottan kijelenthetem, hogy az egyik legfontosabb személyes célom a Final Fourban való pályára lépés.

Hendrik Pekeler és Jose Manuuel Sierra párharca a Rhein-Neckar Löven-MOL-Pick Szeged mérkőzésen

              Forrás: http://www.eurohandball.com/

___________________________________________________________________________________

HENDRIK PEKELER

Nemzetisége: német
Klubja: Rhein-Neckar Löwen
Mezszáma: 23
Posztja: beálló
Születési éve: 1991. 07. 02.
Kora: 25 év
Születési helye: Itzehohe
Bajnokok Ligája mérkőzéseinek száma (2016-17): 15
Gólok száma: 37
Sárga lapok száma: 11
Kiállítás: 14 (28 perc)
___________________________________________________________________________________

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk