Patrice Canayer: Hiszünk a szerencsénkben!

 

Patrice Canayer, a Montpellier vezetőedzője:

 

„Hiszünk a szerencsénkben!”

 

Montpellier készülődik… Vasárnap Bougnolban, ez a mérkőzés napja, s nem is akármilyené! A Veszprémmel szemben! A montpellieriek tudják ezt. A tét, egy hely a kölni Final Fourban. Patrice Canayer tudja ezt, hogy szükségszerű a mobilizáció azzal a csapattal szemben, mely az elmúlt két idényben döntős volt a legtekintélyesebb európai versenyben.

          – Tudott regenerálódni a csapat a veszprémi összecsapás után?
         
– A veszprémi vereség után volt egy hetünk a minőségi edzésekre. Mindvégig azt éreztem, hogy a játékosaim végig koncentráltan dolgoznak. Valamelyest nehezítette a dolgomat, hogy Michaël Guigou és Diegi Simonet sérülés miatt nem edzettek. Remélem, a Veszprém ellen hadra foghatók lesznek. Viszont jó hír, hogy Théophile Caussé vasárnap „beáll a sorba”, s játszani fog.

          – A veszprémi mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy hiányzott a vitalitás. Átalakította a csapat játékát ezen a héten?
         
– Nem fogom most elmondani Önnek a taktikai változtatásokat, megőrzöm vasárnapra. Valóban, hiányzott az elevenség, Ludovic Fabregas is elfáradt a végére, s nem tudtuk kezelni az ellenfél gyenge időszakait. Most viszont frissek a játékosok. A mi feladatunk az, hogy érvényesítsük erőnléti fölényünket.

          – Meglepődött?
         
– Ezen a szinten nincs miért meglepődni. Minden csapat mindig őriz valamit a „pedál alatt”. Ez a mi esetünkben is igaz, még akkor is, ha fizikailag lettünk megérintve. Időközben újra néztem az első mérkőzést, s rájöttem, hogy a három gólos vereség jó opció a csapatnak, főleg hazai meccsen. Hiszek a csapatomban, no és persze hiszünk a szerencsénkben!

          – Csak egy ujjnyira vannak a sikertől, serkenti ez Önöket?
         
– Az tény, hogy fiatal játékosaink vannak, s nem tudom, miként fognak reagálni. Veszprém egy felsőkategóriás csapat és nem „öltek” meg minket. Ez jó prognózis a folytatásra; még mindig versenyben vagyunk.

          – Nem kívül állóak egy kicsit ebben a versenyben?
         
– Szeretném, ha favorit csapat lennénk, de még nem vagyunk ott. A Montpellier már kezd „velőssé” válni, bátrak vagyunk, s tudatában vagyunk a kvalitásainknak. Egyre jobb a karakterünk, s ezt ki kell tudni használni.

          – Nem úgy tűnik, hogy félne a magyar ászoktól?
         
– A múlt héten a meccs elején sok kellemetlenséget okoztak nekünk. Nagyon naivak voltunk. Ravaszabbnak kell lennünk, már a mérkőzés elejétől fogva.

          – Az a tény, hogy Bougnolban játszanak, megfordíthatja az eredményt?
         
– Az ilyen jellegű találkozókon fontos, hogy legyen több lelki tényezőnk. Az egyik ilyen fontos tényező a közönség, s az, hogyan szurkol. Montpellierben csodálatos közönség van, mely a csapattal együtt szárnyal, s segíti a játékunkat.

        Forrás: www.montpellierhandball.com

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk