MOL-Pick Szeged-Grundfos Tatabánya KC 28-20 (16-10)

 

MOL-PICK Szeged – Grundfos Tatabánya KC

28-20 (16-10)

 

          TIPPMIX Férfi Magyar Kupa, elődöntő

          2017. április 14., péntek, 17:15 óra, Debrecen, Főnix-csarnok, 1800 néző.

          Vezette: HORVÁTH Péter, MARTON Balázs.

          MOL-Pick Szeged: Jose Manuel SIERRA (kapus), Marin SEGO (kapus) – Sandro OBRANOVICS 1, Jonas KÄLLMANN 2, BODÓ Richárd 4, Szergej GORBOK 3, Thiagus Petrus GONCALVES, ZUBAI Szabolcs 1, BALOGH Zsolt 8/5, Stas SKUBE 2, Alen BLAZSEVICS, Matej GABER 1, Mario SOSTARICS 2, Pedro RODRIGUEZ ALVEREZ 2, BÁNHIDI Bence, Denis BUNTICS 2. Vezetőedző: Juan Carlos PASTOR.

          Grundfos Tatabánya KC: SZÉKELY Márton (kapus), TOTH Michal (kapus) – BOZSOVICS Milos 1, DÉNES János, JUHÁSZ Ádám 2, NAGY Szabolcs 3, GRIGORIAS Demis 1, ILLYÉS Ferenc 3, LEIMETER Csaba, PÁSZTOR Ákos 1, SIPOS Adrián, SZÖLLÖSI Szabolcs, VRANJES Vladimir 2, SZÖLLÖSI Balázs, VUJOVICS Milos 1/1, ROSTA Miklós 6. Vezetőedző: Vladan MATICS.

          Hétméteres: 5 (BALOGH Zsolt 5/5), illetve (VUJOVICS Milos 1/1).

          Kiállítás: 4 (Alen BLAZSEVICS 2’, Thiagus Petrus GONCALVES 2’, Denis BUNTICS 2’, BODÓ Richárd 2’), illetve 1 (DÉNES János 2’).

 

          Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. Két tatabányai legendától búcsúzott a közönség: a napokban hunyt el az egykori kiváló kapus, Sándor Ferenc (72) és az egykori szélső, Bognár József (64). Nyugodjanak békében! A kezdő sípszó után nagy rohanásba kezdett mindkét csapat, melyet mindkét oldalon sok eladott labda, kihagyott ziccer és technikai hiba jellemzett (7. perc, 3-3). A Szeged nyugodott meg előbb, s a gólerős Szergej Gorbok találataival elhúzott két góllal (5-3). Ezt követte a mérkőzés legszebb gólja: Stas Skube a félpályáról üres kapus gólt lőtt (6-3, hogy Székely Márton, a tatabányaiak kapusa mit keresett a cserepadnál, az rejtély!) Vladan Matics időt kért, tanácsai azonban nem segítettek a „kékeknek”. Ebben nagy részt vállalt a bravúrt bravúrra halmozó Jose Manuel Sierra is, az ellentámadásokból a narancssárga mezben játszó szegediek viszont rendre eredményesek voltak (16-10).

          A szünet után Jose Manuel Sierra ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta: zsinórban négy lövést védett, társai elől viszont zsinórban négy gólt dobtak (20-10). A Tatabánya a második játékrész első gólját a 43. percben dobta: a fiatal, 18 éves beállós, Rosta Miklós volt eredményes (21-11); ezt a gólt már a sérüléséből visszatérő Marin Sego kapta. Az utolsó tíz percben nem volt kétséges, hogy ki nyeri a mérkőzést, csak az volt a kérdéses, mennyivel? Végül nem lett szegedi kiütés a vége, mert a Tatabánya Rosta Miklós kiemelkedő játékával „felkapaszkodtak” mínusz nyolcra (28-20).

          A semleges nézők és a tatabányai szurkolók többet vártak ettől a mérkőzéstől. Azt várták, hogy az EHF-kupában vitézkedő Grundfos Tatabánya KC megszorongatja ellenfelét, s még azt sem tartották kizárónak, hogy meglepetést okozzanak. Nos, a meglepetés és a szorongatás elmaradt, köszönhető annak, hogy ezen a napon rengeteg technikai hibával játszottak, sok labdát elszórtak, s a koncentrációval is bajok voltak (egyszerűen nem tudtak mit kezdeni Jose Manuel Sierrával). A Szeged viszont azt játszotta, amit tud, keményen védekeztek, s könyörtelenül kihasználták ellenfelük hibáit. Győzelmükkel a Magyar Kupában létrejött a Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged álomdöntő – egymás után hatodik alkalommal.

 

          Vladan Matics: „Az első félidőt oda ajándékoztuk a Szegednek, pedig ellenfelünk nem nyújtott semmilyen extrát. De ennyi ziccert nem lehet büntetlenül kihagyni. Aztán a szünetet követően kis híján kivégeztek bennünket. A becserélt fiatalok, Ropsta Miklós és Nagy Szabolcs viszont derekasan helytálltak. Remélem, szombaton frissen kézilabdázunk, és miénk lesz a bronzérem.”
            Kontra Zsolt, a tatabányaiak technikai vezetője: „A nagy akarásnak nyögés lett a vége. Ez a találkozó egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Szombaton szeretnénk megmutatni az igazi arcunkat.

          Rosta Miklós: „Örülök, hogy jól szálltam be a meccsbe, de mi abban reménykedtünk, hogy megszorongatjuk a Tisza-partiakat. Most viszont már csak a Csurgó elleni mérkőzésre figyelünk.”
          Juan Carlos Pastor:
 „Fontos volt a jó kezdés, a jó védekezés és a remek kapusteljesítmény. Szünet után, amikor gyorsan lőttünk újabb három gólt, el is dőlt az összecsapás.”
          Balogh Zsolt:
 „ Mindenki tisztában volt a mérkőzés súlyával, mindenképpen a döntőben akartunk jutni. Szerettünk volna minél könnyebb találkozót játszani, ez azonban nem volt biztos, hogy így lesz. Szerencsére olyan játékot mutattunk, ami miatt a Tatabánya már inkább pihentette a csapatát. Így mi is rotálhattunk, frissebbek lehetünk holnap. Volt egy időszak, amikor 18 percen keresztül nem kaptunk gólt, ami dicséretes. Szép labdaszerzéseink voltak, kiváló kapusteljesítménnyel. Ez egy álomszerű mérkőzés volt. Minden úgy alakult, ahogy mi elterveztük, úgyhogy várjuk a döntőt.”

 

         

          Forrás (nyilatkozatok): http://www.tatabanyahandball.com/
          Fotó: http://www.pickhandball.hu/

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk