Metz Handball-Győri Audi ETO KC előzetes

 

Toronymagas esélyes a Győr, de…

 

Szűk egy hónapja lépett utoljára pályára a Bajnokok Ligája verseny- sorozatban a Győri Audi ETO KC – utoljára a norvég Larvik ellen az idegenbeli visszavágó alkalmával (2017. március 12., Larvik HK–Győri Audi ETO KC 25-26), mely akkor már tét nélkül zajlott, hiszen a negyeddöntőbe való továbbjutást nem befolyásolta az ott kialakult végeredmény. A győri lányok azonban presztízskérdésként fogták fel a találkozót, s mint mindig, itt is a győzni akarás vezérelte őket, melyen végül kemény küzdelemben ők örülhetett az újabb két pontnak, ezáltal pedig a biztos csoport elsőségnek a középdöntőben.

        A Bajnokok Ligája következő állomásán, a negyeddöntőben a legjobb nyolc csapat méri össze erejét – a Győri Audi ETO KC ellenfele a francia Metz Handball együttese lesz. Elsőként idegenben, 2017. április 9-én (vasárnap) kell bizonyítaniuk Ambros Martin tanítványainak, hogy helyük van a legjobb négy között, a májusi Final Fourban.

        Ambros Martin vezetőedző: „A Bajnokok Ligájában nem létezik olyan, hogy könnyű meccs, jelenleg a negyeddöntőnél járunk, ahol még az eddigieknél is keményebb összecsapásokra kell készülnünk, ráadásul idegenben játszunk először. A Metz jó eredményeket tud felmutatni az elmúlt időszakból, de helyén kezeljük a dolgokat: a legfontosabb, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat a szép eredményt elérése érdekében. „A sérültjeink is egyre jobban gyógyulnak, azonban kivárjuk a mérkőzés előtti bemelegítés utolsó pillanatát, hogy döntsünk, állapotuk alapján bevethetők lesznek-e?”

        Emmanuel „Manu” Mayonnade vezetőedző: „Győr? Klasszis csapat! Ezzel a két szóval mindent elmondtam róluk... A kézilabda azért szép játék, mert a pályán nem mindig érvényesül a papírforma. Ebben bízunk mi is, no meg a csapatjátékunkban, hogy hazai pályán megszorongatjuk neves ellenfelünket, hiszen a metzi arénában már elvérzett a Buducsnoszt és a Vardar is. Miért nem történhetne meg ez a Győrrel is?... Kis arányú győzelemben reménykedem, s hogy ez mire lesz elég idegenben, az majd egy hét múlva elválik. Toronymagas esélyes a Győr, s ha elvérzünk velük szemben, nem fogunk a kardunkba dőlni. Megnyertük a francia bajnokságot, bejutottunk Európa legjobb nyolc csapata közé; sok más csapat elfogadná ezt az eredménysort.”

 

 Kari Grimsbő örömtánca                            Ana Gros a védőfal tetején

 

        Kari Aalvik Grimsbö: „Nagyon kemény mérkőzésekre számítok, de
mindig jó érzés a Bajnokok Ligájában, ilyen kemény mezőnyben pályára lépni. Úgy gondolom az elmúlt hétvége eseményei után még inkább motiváltak vagyunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat és bízzunk magunkban, hiszen rengeteg kiváló játékosunk van, együtt meg tudjuk csinálni. Mindenkinek koncentráltan kell készülnie, de úgy gondolom, készen állunk a vasárnapi mérkőzésre.”

        Ana Gros:Győr célja mindig, mindenhol az első hely, és ők meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját ebben a szezonban is. Világklasszis játékosaik vannak minden pozícióban. Ahhoz, hogy megverjük a Győrt, hihetetlen dolognak kell történnie. A sikerhez jó eredményt kellene otthon elérnünk annak érdekében, hogy esélyünk legyen a második mérkőzésen. Nyerni kellene, ez szinte kötelező lenne a továbbjutáshoz, hiszen nagyon nehéz győzni Győrben. Jó dolog az egészben az, hogy nekünk nincs vesztenivalónk, a nyomás rajtuk lesz, és mi ezt kihasználhatjuk.

 

        Forrás: Győri Audi ETO KC – Le Républicain Lorrain
        Fotó: http://www.ehfcl.com/

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk