Kézilabda kupa

 

Magyarország a negyedik kalapban a 2018. évi Európa-bajnokságon

 

Magyarország a negyedik kalapban

 

Június 18-án, vasárnap este befejeződtek a 13. Férfi Kézilabda Európa-bajnokság (2018. január 12-28., Horvátország) selejtező csoportjainak mérkőzései. A hét selejtező csoportból tovább jutottak a csoport első és második helyezettek, valamint a legjobb csoport harmadik: Dánia, Magyarország (1. csoport); Fehéroroszország, Szerbia (2. csoport); Spanyolország, Ausztria (3. csoport); Macedónia, Csehország, Izland (4. csoport); Németország, Szlovénia (5. csoport); Svédország, Montenegró (6. csoport); Franciaország, Norvégia (7. csoport). Horvátország a rendező jogán vesz részt a tornán.

            Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a döntőbe jutott 16 csapatot négy kalapba sorolta be.


            1. kalap: Németország, Spanyolország, Horvátország, Franciaország.
            2. kalap: Dánia, Fehéroroszország, Svédország, Macedónia.
            3. kalap: Norvégia, Szerbia, Montenegró, Csehország.
            4. kalap: Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Izland.

          Az EHF nyilvánosságra hozta, hogy Horvátország az A-csoportba (Split), Norvégia a B-csoportba (Porecs), Szlovénia a C-csoportba (Zágráb), Magyarország pedig a D-csoportba (Varazsdin) kap besorolást.

           A csoportok teljes sorsolására június 23-án, pénteken, helyi idő szerint 19:00 órai kezdettel a zágrábi Lisinski Koncertteremben kerül sor. Az élő közvetítés a www.ehf-euro.com webhelyen érhető el.

            Forrás: EHF

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk