Huszonkét csapat a női Bajnokok Ligájában

 

A Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria

a csoportkörben

 Az EHF Végrehajtó Bizottsága (EXEC) Zágrábban döntést hozott a 2017/18. évi női EHF Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek (A-, B-, C- és D-csoport) 14 csapat besorolásáról. Két hely nincs még eldöntve, erre a két selejtező csoport győztesei pályáznak, melyek csatlakoznak a csoportkörbe soroltakhoz. A 25. évfordulóját ünneplő kupasorozat lebonyolítása nem változik, megegyezik a tavalyi rendszerrel. A Végrehajtó Bizottság a 22 nevezett csapat közül a kritériumkatalógus alapján három EHF-kupában indulásra jogosult klub átsorolás iránti kérelmét fogadta el: Brest Bretagne (Franciaország), Vipers Kristiansand (Norvégia) és Thüringer HC (Németország).


              A selejtező csoport sorsolására június 29-én, csütörtökön 11:00 órai kezdettel kerül sor a bécsi EHF-székházban. A férfi Bajnokok Ligája különböző csoportjainak sorsolására 2017. június 30-án, pénteken kerül sor Ljubljanában.

 
A Női EHF Bajnokok Ligája 2017/18. évi csoportbeosztása


A csoportkörbe sorolt csapatok(14):
Györi Audi ETO KC (Magyarország), Buducsnoszt (Montenegró),
HC Vardar (Macedónia),
CSM Bucuresti (ROU), Larvik HK (Norvégia), Rosztov-Don (Oroszország),  Nykøbing FH (Dánia),
Metz Handball (Franciaország), SG BBM Bietigheim (Németország),
RK Krim Mercator (Szlovénia),
FTC-Rail Cargo Hungaria (Magyarország),
FC Midtjylland (Dánia), Vistal Gdynia (Lengyelország),
Brest Bretagne (Franciaország), Selejtező 1. csoport győztese,

Selejtező 2. csoport győztese

Selejtező csapatok (8):
Höörs HK H65 (Svédország), HC Podravka Vegeta (Horvátország),
Hypo Niederösterreich (Ausztria), Kastamonu Belediyesi (Törökország), HC Homel (Fehéroroszország), BM Atletico Guardes (Spanyolország), Vipers Kristiansand (Norvégia), Thüringer HC (Németország).

            A október 6-8-án kezdődő az új szezonban öt EHF Bajnokok Ligája győztes (Györi Audi ETO KC, Buducsnoszt, a Larvik HK, a CSM Bucuresti és  RK Krim Mercator) száll harcba az újabb trófeáért.

 

            Forrás: EHF

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk