Kézilabda kupa

 

HÍRMONDÓ

HÍRMONDÓ

 

Magyar női és férfi csapatok EHF-kupa mérkőzései – 3. forduló

2017. november 11., szombat, 13:30 óra, Frederiksberg – 1. mérkőzés
Köbenhavn Haandbold – DKKA Dunaújváros KA

2017. november 11., szombat, 16:00 óra, Craiova
– 1. mérkőzés

SCM Craiova – DVSC-TVP

2017. november 11., szombat, 16:00 óra, Érd – 1. mérkőzés
ÉRD HC – Issy Paris Hand

2017. november 12., vasárnap, 14:30 óra, Vác – 1. mérkőzés
Váci NKSE – Kastamonu Belediyesi GSK

2017. november 18., szombat, 18:00 óra, Dunaújváros – 2. mérkőzés
DKKA Dunaújváros KA – Köbenhavn Haandbold

2017. november 18., szombat, 18:00 óra, Dunaújváros – 2. mérkőzés
DKKA Dunaújváros KA – Köbenhavn Haandbold


2017. november 19., vasárnap
, 18:00 óra, Debrecen – 2. mérkőzés
DVSC-TVP – SCM Craiova

2017. november 19., vasárnap, 17:00 óra, Kastamonu – 2. mérkőzés
Kastamonu Belediyesi GSK – Váci NKSE

2017. november 19., szombat, 20:00 óra, Issy-Les-Moulineaux – 2. mérkőzés
Issy Paris Hand – ÉRD HC


2017. november 19., vasárnap, 13:00 óra, Tatabánya – 1. mérkőzés
Grundfos Tatabánya KC – Chambery Savoie MB HB

2017. november 19., vasárnap, 12:30 óra, Granollers – 1. mérkőzés
Fraikin BM Granollers – Balatonfüredi KSE

2017. november 19., vasárnap 19:00 óra, Budakalász – 1. mérkőzés

CYEB Budakalász – Helvetia Anaitasuna

2017. november 25., szombat, 19:00 óra, Pamplona-Navarra – 2. mérkőzés
Helvetia Anaitasuna – CYEB Budakalász

2017. november 25., szombat, 20:00 ra, Chambery – 2. mérkőzés
Chambery Savoie MB HB – Grundfos Tatabánya KC

2017. november 25., szombat, 18:00 óra, Balatonfüred – 2. mérkőzés
Balatonfüredi KSE – Fraikin BM Granollers


2017.11.09. 17:23


 

Bánhidi Bence: 2022-ig MOL-Pick Szeged!

Hétfőn délelőtt a budapesti Larus Étteremben sajtótájékoztatót tartott a MOL-Pick Szeged, melyen bejelentette, hogy meghosszabbította a magyar válogatott beálló, Bánhidi Bence szerződését 2022-ig. Továbbiakban bemutatták az idény új mezeit, s ismertették a mezgyártójukkal, az adidas Magyarország Kft.-vel kötött új megállapodást.
          – Mindig óriási öröm számunkra, amikor egy ilyen eseményen vehetünk részt. Külön öröm, hogy egy nemzetközi szinten is elismert, topcsapattal hosszabbíthatunk szerződést, amelyben játszik támogatott játékosunk is, Bánhidi Bence – nyilatkozta Tamás Áron, az adidas Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
          – Újabb mérföldkőhöz érkezett a klubunk – kezdte nyilatkozatát Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója –, mert korábbi sikeres együttműködésünket újabb kettő plusz egy évvel meghosszabbítottuk az adidas-szal. Örülünk neki, hogy egy ilyen nagy cég továbbra is velünk képzeli el a jövőt. Nem véletlenül választottuk a „Csak előre! – 2022” címet a mai sajtótájékoztatónak. Örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, a MOL-PICK Szeged 2022-ig meghosszabbította szerződését Bánhidi Bencével, a csapat magyar válogatott beállójával. Külön köszönöm Bencének és az őt képviselő ügynökségnek a profi együttműködésért. Bánhidi Bence a jövőbeli MOL-PICK Szeged alapembere lesz, rá építkezve szeretnénk a jövőben is meghatározó klub lenni.


          – Köszönöm a bizalmat és a kezdeményezést, hogy meghosszabbították a szerződésem 2022-ig. Lehet, hogy sokak számára meglepő ez, mivel több ajánlatom is volt olyan csapatoktól, amelyek évek óta stabilan résztvevői a Bajnokok Ligája Final Fournak, de én a Szegedhez tartozom. A jövőben elképzelhető, hogy szeretném majd kipróbálni magam külföldön, de most köszönöm, hogy meghosszabbították a szerződésem. A MOL-PICK Szeged egy profi klub Európában. Amikor ide igazoltam, nem gondoltam, hogy ennyit tanulok majd Juan Carlos Pastortól. Rengeteget fejlődtem az elmúlt egy évben, erről álmodni sem mertem volna. Minden fiatal kézilabdázónak ajánlani tudom ezt a klubot – nyilatkozta a hivatalos bejelentés után Bánhidi Bence.

          Forrás: MOL-Pick Szeged/Becsei Dávid 

 
2017.10.30. 14:11


 

A Metz Handball magyar kapust szerződtetett

Csapó Kyra, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia - DKKA kapusa, egy hirtelen kapott lehetőséget kihasználva ma délelőtt Metz-be utazott, ahol, mind a BL-ben, mind pedig a bajokságban eddig veretlenül játszó Metz Handball (Officiel) csapata azonnal le is igazolta erre a szezonra. Kyrával hirtelen nagyot fordult a világ, egyelőre még számára is hihetetlen, hogy egy ilyen nagy múltú klub szeretné a soraiban tudni, és a szezon hátralévő részében a francia kapuban fog védeni.

Forrás: ChampSport International Sport Agency  Kép: Turcsán Fruzsi
2017.10.28 13:20


 

Fair play-elismerés
Hajdu Jánosnak és a Telekom Veszprémnek

Október 24-én adta át éves elismeréseit a Magyar Fair Play Bizottság. A magyar női junior válogatott szövetségi edzője, korábbi férfi és női felnőtt szövetségi kapitány, a jelenleg a Nemzeti Kézilabda Akadémia női szakágvezetőjeként is dolgozó Hajdu János Fair play-diplomát kapott "a sport szolgálatában" kategóriában, míg a Telekom Veszprém együttese köszönőlevélben részesült "fair play-cselekedet" kategóriában.

"A hazai kézilabdasport évtizedek óta meghatározó alakja végigjárta az edzői pálya teljes ranglétráját, és elévülhetetlen érdemeket szerzett a sportág nagyszerű eredményeiben" – méltatja a Fair Play Bizottság Hajdu Jánost. "Dolgozott szövetségi kapitányként, felnőtt- és utánpótláscsapatok trénereként, a fiatalok magas szintű felkészítését mindig is szívügyének tekintette. Magától értetődő volt a választás néhány évvel ezelőtt, amikor Balatonbogláron megkezdte működését a sportág utánpótlás-nevelő központja, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, hogy őt bízzák meg a női szakág vezetésével. Mindeközben a női juniorválogatott szövetségi edzőjeként is tevékenykedik. Szakmai életútja példaként állítható a pályájukat most kezdő, fiatal edzők elé is."
         
2016 novemberében egy celjei Bajnokok Ligája mérkőzésen aratott győzelem után "a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata elindult haza a saját csapatbuszával, Maribornál azonban a jármű számítógép-rendszere hibát jelzett, ami miatt csak 20 kilométer/órával engedélyezte a haladást. A csapat és a kísérők próbáltak segítséget kérni, de senkit nem értek el. Végül a rivális Telekonm Veszprémhez fordultak, amely rögtön elindította saját autóbuszát két sofőrrel. A két jármű Lentinél találkozott, és végül reggel 9 órára érkezett vissza a csapat Szegedre. A Pick nehéz helyzetében a Telekom Veszprém az első telefonhívásra segített, ez egy olyan sportszerű cselekedet, amiért jár a nagy elismerés" – szól az indoklás.
          Mindkét díjazottnak sok szeretettel gratulálunk!


          Forrás: MKSZ

2017.10.25. 16:46


 
Elutasította az EHF a Győri Audi ETO KC óvását

Ahogy az várható volt az EHF illetékes szerve, a Court of Handball elutasította a Győri Audi ETO KC óvását a Rosztov-Don elleni Bajnokok Ligája mérkőzés utolsó 30 másodpercében történt esettel kapcsolatban. A három tagot számláló döntnöki testület megvizsgálta a klub által benyújtott szöveges óvást és az azt alátámasztó videó anyagot is, ám ennek ellenére elutasították a beadványt.
          Az óvás elutasításának alapjaként az EHF Bajnokok Ligája Szabályzatának XIII. fejezet 1. pontjában leírt indoklás szolgált, miszerint játékvezetői ítélet nem szolgálhat alapul óvásra, és minden ilyen alapú óvás semmisnek minősül.
          A döntés ellenében fellebbezésre van lehetőség, de ezzel a Győri Audi ETO KC nem kíván élni. Az óvás elérte a célját, felhívta a figyelmet az esetre, és arra, hogy az új szabályok miatt nagyobb figyelemmel kell lenni az utolsó másodpercekben elkövetett szabálytalanságokkal kapcsolatban.
          A Győri Audi ETO KC az ügyet ezzel lezártnak tekinti.

        Forrás: Győri Audi ETO KC

2017.10.24. 18:23
 


 

A Győri Audi ETO KC megóvta a Rosztov-Don elleni mérkőzést

"A mérkőzés utolsó harminc másodpercében elkövetett bírói hibára hivatkozva a Győri Audi ETO KC megóvta a Rosztov-Don ellen 2017. október 21-én lejátszott Bajnokok Ligája meccsét. A hivatalos jogi procedúra elindult, várják az EHF döntését"jelentette be a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában Szabó Tamás, a klub nemzetközi igazgatója.
          A 23-22-re elvesztett meccsen a hajrájában, a találkozó utolsó harminc másodpercén belül a Rosztov kapusa, Mayssa Pessoa ahelyett, hogy azonnal letette volna a labdát, több lépést hátrált kezében a labdával. Ezzel egyértelműen megsértette a szabályokat, de a játékvezetők nem ítélték meg az ilyenkor járó kiállítást a szabálytalan játékosnak, valamint büntetőt az Audi ETO-nak. Az esetet bárki visszanézheti ezen a linken, az óvás alapját jelentő esetet 1:21:06-nál látható.
          A Győri Audi ETO KC határidőben teljesítette az óvás kritériumait, az EHF pedig visszaigazoltan befogadta azt és hamarosan döntést is hoz az ügyben. Az óvás újabb fejleményeiről azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt. 

Forrás: Győri Audi ETO KC

2017.10.24. 10:11


 

AZ FC Barcelona kivásárolta Aron Pálmarssont


Július 24-én az élő szerződéssel rendelkező Aron Pálmarsson a szezon első edzése előtt sms üzenetben értesítette Ljubomir Vranjest, hogy nem kíván megjelenni a tréningen, és helyette visszautazik hazájába. Ez súlyos szerződésszegésnek minősült, amelynek okán a Veszprém Handball Team Zrt. augusztusban felbontotta a játékos szerződését, és fegyelmi eljárást indított ellene a Magyar Kézilabda Szövetségnél, amely eljárás végén akár 2 év eltiltást is kaphatott volna a játékos.
          Mivel Aron Pálmarssont 2018. július 1-től amúgy is az FC Barcelonához kötötte a szerződése, David Barrufet Bofill úr jelezte, hogy – eltekintve attól a ténytől, hogy mélységesen elítélik a játékos magatartását – a klubjuk hajlandó lenne Aron Pálmarsson helyett kártérítést fizetni a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, amennyiben utóbbi hozzájárul ahhoz, hogy a játékos még ebben az idényben pályára léphessen a katalán csapat színeiben.
        Miután az izlandi játékos belátta, hogy súlyosan hibázott, a Veszprém Handball Team Zrt. hajlandó volt tárgyalásokat folytatni az FC Barcelonával, annak érdekében, hogy egy kivételes képességű kézilabdázó pályafutása ne törjön derékba. A két fél közti tárgyalások miatt a Veszprém Handball Team Zrt. többször is kérte, hogy a Magyar Kézilabda Szövetségnél a játékos ügyében kitűzött fegyelmi tárgyalás elhalasztásra kerüljön.
          A napokban az FC Barcelona kifizette a rekordösszegű kártérítést a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, utóbbi pedig kezdeményezte a fegyelmi eljárás megszűntetését, és hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség átadja Aron Pálmarsson játékjogát az FC Barcelonának. A két Klub közti megállapodás titoktartásra kötelezi a feleket a kártérítés összegét illetően, amely egyébként jelentősen meghaladja a különböző médiumokban megjelent összeget.

          Aron Pálmarsson ezzel a meggondolatlan tettével súlyosan megbántotta a Telekom Veszprém szurkolóit és csapattársait. Tagadhatatlan azonban az is, hogy amíg a csapatban játszott, kivételes képességei sokszor segítették a Veszprémet.
          A két klub találkozói mindig is a nemzetközi kézilabda közösség kiemelt eseményei voltak. A Pálmarsson-ügyben a csapatok vezetői igyekeztek végig a kézilabda sport érdekeit szem előtt tartani, fenntartva a két fél közti jó viszonyt.

          Forrás: Telekom Veszprém (Fotó: Vörös Dávid)

2017.10.23. 10:44

                                                                                                                       


 

Átszervezik a férfi és női Bajnokok Ligáját

Az Európa Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta új reformtervét, amely 2020-tól megújítja és átszervezi a női és a férfi kupasorozatokat.
          A férfiaknál a Bajnokok Ligáját (BL) egy 12 csapatos elitliga váltja fel (nyolc bajnokcsapat mellé még négy topklub csatlakozna), mindenki játszik mindenkivel oda-visszavágót, ezt követően a legjobb nyolc csapat negyeddöntőt vív és Final Fourral zárul a sorozat. Ez a rendszer a későbbiekben 16 csapatossá bővülhet. A másik számú európai kupasorozat az Európai Kézilabda Liga (EKL) lenne, amelyben 24 csapat négy hatos csoportban küzd, csoportonként a legjobb négy jut be a nyolcaddöntőbe, onnan pedig egyenes kiesés során alakul ki a Final Four mezőnye. Az eddigi Challenge-kupa marad, de EHF-kupa néven egyenes kieséses rendszerben rendezik meg.
          A nőknél a Bajnokok Ligáját (BL) továbbra is 16 csapat alkotja, két nyolcas csoportból a legjobb négy jut tovább a negyeddöntőbe, és onnan a négy győztes alkotja majd a Final Four mezőnyét. A második vonalat itt is az Európai Kézilabda Liga (EKL) jelenti, amely a jelenlegi EHF-kupa lebonyolítását veszi át: három selejtezőkör után négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek, csoportonként az első kettő jut a negyeddöntőbe, majd jön az elődöntő és a finálé (final four nélkül), a hagyományos kuparendszer szerint. A jelenlegi Challenge-kupát itt is átnevezik EHF-kupára.


        Forrás: EHF – Nemzeti Sport

2017.10.20. 15:42


 

Hétméteresek döntenek

Az FH Hafnarfjardar – St. Petersburg HC férfi EHF-kupa párosításban az FH Hafnarfjardar csapata a pályán egy győzelemmel (32-27), egy hosszabbításban elszenvedett vereséggel (33-37), 65-64-es gólkülönbséggel a 3. fordulóba jutott. A mérkőzést követően a St. Petersburg HC csapata óvás nyújtott be, mondván, hogy az 1. mérkőzésen 27-32-re vesztettek, a 2. mérkőzésen viszont a rendes játékidőben 32-27-re nyertek, s büntetőlövéseknek kellett volna következnie, nem 2 x 5 perces hosszabbításnak.
          A z EHF testülete, a Court of Handball döntést a hozott a St. Petersburg HC által benyújtott óvásával kapcsolatban. A vizsgálóbizottság az EHF jogi szabályzata 6.4. cikke fényében megállapította, hogy az EHF-képviselö tévedett, a hosszabbítás eredményét törölni kell, és büntető dobásokra van szükség a továbbjutó a csapat kvalifikációjának meghatározásához, melyet Szentpéterváron kell elvégezni.  Az ebből fakadó összes költséget az EHF fizeti.

          Az FH Hafnarfjordur fellebbezést nyújtott be a Court of Handball első fokú határozatával szemben.

2017.10.19. 19:20


 

Nycke Groot is megsérült

A Győri Audi ETO KC október 18.-i edzésén az Audi Aréna Győrben az egyesület holland válogatott játékosa, Cornelia Groot egy ártalmatlan szituációban fájdalmat érzett jobb lábában, és a tréninget azonnal abbahagyta. A fájdalom miatt az orvosi stáb csütörtök délelőtt részletes kivizsgálást kezdeményezett a sérülés fokának megállapítása érdekében. „A csütörtök délelőtti MR-vizsgálat kimutatta, hogy a játékos részleges izomsérülést szenvedett el a combszintjén. A mai nappal megkezdjük a fizikoterápiás kezelését, visszatérése várhatóan 5 hetet vesz igénybe.” – nyilatkozta dr. Szálasy László csapatorvos.

Forrás: Győri Audi ETO KC   

2017.10.19. 18:42


 

Óvott a St. Petersburg HC

Az FH Hafnarfjardar – St. Petersburg HC férfi EHF-kupa párosításban az FH Hafnarfjardar csapata a pályán egy győzelemmel (32-27), egy hosszabbításban elszenvedett vereséggel (33-37), 65-64-es gólkülönbséggel a 3. fordulóba jutott. A mérkőzést követően a St. Petersburg HC csapata óvás nyújtott be, mondván, hogy az 1. mérkőzésen 27-32-re vesztettek, a 2. mérkőzésen viszont a rendes játékidőben 32-27-re nyertek, s büntetőlövéseknek kellett volna következnie, nem 2 x 5 perces hosszabbításnak. Az EHF illetékes bizottsága vizsgálja az esetet, ennél fogva a 3. forduló sorsolásánál a TATRAN Presov ellenfeleként nem jelöltek meg tovább jutott csapatot.

2017.10.19. 10:23


 

EHF-bukta – Sótonyi-bukta

Az EHF-kupában való kiesést követően – a hazai kilenc gólos győzelem (33-24) után Zágrábban tíz góllal (36-26) elbukta a második mérkőzést – a csapat érdekeit szem előtt tartva Sótonyi László benyújtotta lemondását, melyet a klub vezetése elfogadott.
          A korábbi sokszoros válogatott kézilabdázó 2014-ben az akkori bronzérmes Balatonfüredtől „tért haza” az akkor negyedik helyen végző Csurgói Kézilabda Klubhoz. Az ezt követő három évben a bajnokságban egy negyedik és két ötödik helyet ért el együttesével, végül összesen több mint 120 mérkőzésen irányította a csurgói csapatot. A Magyar Kupában 2017 tavaszán bejutottak a Final Fourba, míg az EHF-kupában két alkalommal is az utolsó, harmadik selejtezőkör jelentette a végállomást, előbb a német Magdeburg, majd a spanyol Anaitasuna ellenfeleként. A stabil eredmények mellett a tréner óriási szerepet vállalt abban, hogy az utánpótlás nevelésben nagyot lépjenek előre, hiszen irányítása alatt rengeteg fiatal kapott szerepet a felnőtt együttesben, akik közül öten mára már alapemberekké nőtték ki magukat.
         A szakmai munkáért ideiglenesen az eddigi másodedző, Bencze József felel, akinek a munkáját Klemen Cehte segíti, várhatóan ők irányítják a csapatot a szerdai Budakalász elleni hazai bajnoki rangadón

          Forrás: cskk.hu

2017.10.16 18:23


 

Ljubomir Vranjes keretet hirdetett

Ljubomir Vranjes, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az október 23-án, Győrben kezdődő egy hetes összetartására. Az új szakvezető az első edzőtábor alatt 20 játékossal dolgozik együtt.

          Kapusok: BORBÉLY Ádám (Wisla Plock – Lengyelország), MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya).
          Jobbszélsők: HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya), HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE).
          Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), BARTÓK Donát (TBV Lemgo – Németország).
          Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc), GYŐRI Mátyás (Telekom Veszprém), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém).
          Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), VILOVSKI Uros (Székelyudvarhelyi KC – Románia).
          Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), FALUVÉGI Rudolf (HBC Nantes – Franciaország), JAMALI Iman (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém).
          Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya).

          Szövetségi kapitány: Ljubomir VRANJES

          Edző: Björn SÄTHERSTRÖM
          Kapusedző: SZATHMÁRI János
          Orvos: Dr. ERDÉLYI Gábor, Dr. TÁTRAI Miklós
          Technikai vezető, fizioterapeuta: SZIKRA-MEZEY Csaba
          Masszőr: TÍMÁR Csaba

 

2017.10.11. 16:12


 

Javul Anne Mette Hansen állapota

A zöld-fehérek átlövője, Anne Mette Hansen a szeptember 21-i Siófok elleni magyar bajnoki mérkőzésen szerzett térdsérülést – az első játékrész végén a hazaiak javára megítélt időn túli szabaddobásnál rosszul ért talajt, majd térdét fájlalva hagyta el a pályát. Az esetet követő orvosi vizsgálatok során kiderült, a játékos részleges hátsó keresztszalag-szakadást szenvedett. Váratlan kényszerpihenője miatt, a dán válogatottba kapott behívója ellenére sem tudott pályára lépni az Európa-bajnoki selejtezők során.

„Jól halad a rehabilitációm, minden nap egyre több mindent tudok már csinálni. Próbálok annyit edzeni rögzítővel a lábamon, amennyit csak lehet. Rengeteg stabilizáló és egyensúlygyakorlatot végzek, de ügyelek az erősítésre is, hogy a térdem minél jobb állapotban legyen, amikor már elhagyhatom a rögzítőt.” – számolt be állapotáról a játékos. Anne Mette sérült térdén hamarosan kontroll MRI vizsgálatot végeznek el, ezt követően tér vissza Győrbe, ahol Holanek Zoltán vezetésével folytatja a rehabilitációt.

Forrás: Győri Audi ETO KC


2017.10.11. 14:40


 

Nagy László visszavonul a válogatottságtól

A Magyar Kézilabda Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján Nagy László bejelentette, hogy visszavonul a magyar válogatottban való szerepléstől, és a továbbiakban kizárólag klubjában, a Telekom Veszprém együttesében kézilabdázik.

          Az elmúlt hetekben egyeztettem Kocsis Mátéval, az MKSZ elnökével, arról, hogy közel 18 év után befejezem pályafutásomat a magyar válogatottnál – mondta el a sajtótájékoztatón Nagy László. - Az indok egyszerű: a jobbátlövő posztot megoldottnak érzem, többek között Ancsin Gábor és Balogh Zsolt révén, mindketten bizonyítottak már. Szeretném megköszönni valamennyi szövetségi kapitánynak a bizalmat és a közös munkát. Rengeteg emlék, élmény és barátság, valamint szeretet köt a válogatotthoz. Felemelő érzés volt a nemzeti csapatban szerepelni, hasonlókat kívánok a válogatott tagjainak. Hajrá, magyarok!

          Az MKSZ tudomásul veszi Laci döntését, aminek természetesen nem örülünk, hiszen fantasztikus játékost veszít a nemzeti csapat, de tiszteletben tartjuk döntését. Eddigi életének felét a válogatottban töltötte, tehetségéről és tudásáról közel 200 válogatottság és több mint 700 gólt tanúskodik - mondta el Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Szeretnénk egy hozzá méltó búcsúról gondoskodni, ennek részleteiről hamarosan tájékoztatást adunk. Egyeztetünk arról is, miként tud bekapcsolódni a sportág vezetésébe, ennek is megkeressük a módját, hiszen mindkét fél nyitott erre. Köszönjük a magyarok, a magyar sportszeretők nevében, amit Nagy László a hazájáért tett, és sok sikert kívánunk neki a továbbiakhoz!

          Olyan döntést hozott Laci, amelyet tisztelnünk kell. Számos sikert ért el a válogatottban, ezért egy példaképet veszítünk el, edzőként is nagy veszteség, a világ egyik legkiválóbb jobbátlövője vonul vissza a válogatottól – hangsúlyozta Ljubomir Vranjes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. - Nem egyszerű a feladatunk, de tovább kell lépnünk. Nehéz őt pótolni, ám számos fiatal játékosunk van, ezért jövője is van a magyar válogatottnak, amelyet természetesen fel kell építenünk, immár Laci nélkül.

          NAGY LÁSZLÓ

Született: 1981. március 3., Székesfehérvár
Posztja: jobbátlövő
Klubja: Telekom Veszprém (2012 óta)
Korábbi klubjai: Pick Szeged (2000-ig), Barcelona (2000-2012)
Válogatottságainak száma: 199 (1999-2017 között)
Válogatottbeli góljainak száma: 728

          Eredményei a magyar válogatottal:
Olimpia: 4. (2004 és 2012)
Világbajnokság: 11. (1999), 6. (2003), 9. (2007), 6. (2009), 8. (2013), 7. (2017)
Európa-bajnokság: 9. (2004), 13. (2006), 8. (2008), 12. (2016)
Junior világbajnokság: 4. (2001)
Junior Európa-bajnokság: 3. (1998), 6. (2000)
Ifjúsági Európa-bajnokság: 3 (1997), 1. (1999)

          Kluberedményei: Bajnokok Ligája-győztes (2005, 2011), Bajnokok Ligája-döntős (2001, 2015, 2016), Bajnokok Ligája FINAL4-résztvevő (2010, 2011, 2014, 2015, 2017, 2017), EHF-kupa-győztes (2003), magyar bajnok (2013, 2014, 2015, 2016, 2017), Magyar Kupa-győztes (2013, 2014, 2015, 2016, 2017), spanyol bajnok (2003, 2006, 2011, 2012), Spanyol Kupa-győztes (2004, 2007, 2009, 2010)

          Egyéni elismerései: az Év kézilabdázója Magyarországon (2009, 2013, 2015, 2016), a világbajnokság All Star-csapatának tagja (2013).

          Forrás: MKSZ


2017.10.09 15:28


 

Magyar csapatok EHF-kupa mérkőzései, 2. forduló

 
2017. október 14., szombat, 18:30 óra, Lubin, 1. mérkőzés
Metraco Zaglebie LubinDVSC-TVP

2017. október 14., szombat, 16:00 óra, Dunaújváros, 1. mérkőzés
DKKA Dunaújváros KA CSM Roman
Televízió: Sport1

2017. október 14., szombat, 16:00 óra, Buxtehude, 1. mérkőzés
Buxtehuder SV Váci NKSE

2017. október 22., vasárnap, 18:00 óra, Debrecen, 2. mérkőzés
DVSC-TVP Metraco Zaglebie Lubin

2017. október 22., vasárnap, 11:00 óra, Roman, 2. mérkőzés
CSM Roman – DKKA Dunaújváros KA

2017. október 21., szombat, 18:00 óra, Vác, 2. mérkőzés
Váci NKSE – Buxtehuder SV

2017. október 7., szombat, 17:00 óra, Balatonfüred, 1. mérkőzés
Balatonfüredi KSE – Valur FC

2017. október 7., szombat, 15:30 óra, Csurgó, 1. mérkőzés
Csurgói KK – RK Dubrava
Televízió: Sport1

2017. október 8., vasárnap, 15:00 óra, Balatonfüred, 2. mérkőzés
Valur FC – Balatonfüredi KSE
Televízió: Sport1

2017. október 14., szombat, 19:00 óra, Zágráb, 2. mérkőzés
RK Dubrava – Csurgói KK

2017.10.03. 12:22


 

Tomori Zsuzsanna: hat hét kihagyás

A magyar női kézilabda válogatott vasárnapi, Fehéroroszország elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtező mérkőzés elején Tomori Zsuzsanna  egy ütközést követően fájlalta a térdét, s nem is lépett már pályára a mérkőzésen. A válogatott hazaérkezését követően dr. Balogh Péter csapatorvos Győrben röntgen és MRI vizsgálatnak vetette alá a játékos térdét. „A direkt térdkalács traumát követően porcleválás alakult ki a játékos térdkalácsa és a combcsont közötti terhelési felszínen. Szerdán arthroszkópos eljárással végzünk el rajta operációt. Várhatóan hat hetet vesz igénybe felépülése.” – nyilatkozta dr. Balogh Péter.

2017-10-02. 20:16

 


 

Női Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 2. forduló:

FEHÉROROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 18-25 (8-12)


Minszk, játékvezetők: Opava, Valek (csehek).

FEHÉROROSZORSZÁG: Kumpel, Burduk (kapusok) – Artsiukovich 4, Dronova, Hutava, Iljina, Jemeljaneka, Kanaval 1 (1), Kotsina 1, Mazgo, Nestsiaruk 1, Rudovszkaja, Samanuszkaja 1, Szilitszkaja, Tryzno, Vaszilevszkaja 10 (4). Szövetségi kapitány: Tomaz Cater.
MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok) – Bódi 3, Görbicz 6 (4), Háfra, Hársfalvi, Kisfaludy 2, Klivinyi 4, Kovács A. 2, Kovacsics 1, Lukács, Mayer 1, Schatzl 2, Szekeres, Szöllősi-Zácsik 4, Tomori. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 5/4.

Kim Rasmussen:A mérkőzés elején a védekezésünk nem volt megfelelő, de végül megfelelő koncentrációval feljavultunk, és végül a jó kapusteljesítménynek is köszönhetően kontrolláltuk a találkozót. Támadásban megzavart minket Tomori Zsuzsi kiválása, remélem, hamarosan újra játszhat. A két pont megszerzésének örülünk, dolgozunk tovább.”

2017.10.01. 16:20


 

Vezetőedző változás: Horváth Attila helyett Forgács Gyula


A CYEB Budakalász felnőtt kézilabda csapatánál személyi változás történt. 2017. szeptember 28-tól a csapat edzéseit, szakmai munkáját Forgács Gyula irányítja vezetőedzőként. Forgács Gyula játékosként szerepelt a felnőtt válogatottban, korábban az Elektromos és a PLER NB I-es játékosa volt évekig. Karrierjét a Budakalászban fejezte be csapatkapitányként. Az elmúlt szezonban az NB I-ben 4. helyezést elérő felnőtt csapat másodedzőjeként dolgozott, meghatározó szerepe volt a kimagasló sikerben. A felnőttek mellett az ifjúsági csapatot is irányította. A CYEB Budakalász eddigi vezetőedzője, Horváth Attila a későbbiekben meghatározandó feladatot lát el klubnál.

Forrás: CYEB Budakalász

2017.09.28 16:34


 

Női Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 1. forduló

MAGYARORSZÁG-KOSZOVÓ 37-12 (18-5)

          Budapest, Elek Gyula Aréna, 1100 néző.
          Játékvezetők: Bacskovics, Palackovics (szlovénok).
          MAGYARORSZÁG: Janurik, Kiss É. (kapusok) – Bódi 6, Görbicz 6 (1), Háfra 3, Hársfalvi 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Kovács A. 2, Kovacsics 2 (1), Lukács 3, Mayer 1, Schatzl 1, Szekeres 2, Szöllősi-Zácsik 4, Tomori 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
          KOSZOVÓ: Rudaku, Shedadi, Osmani (kapusok) – Aliu 4, Demaj, Gashi, Gjikokaj, Hot, Kameri, Krasniqi, Kursani, Marku, Qorraj 2, Rexhepi 5, Rugova, Stagova 1. Szövetségi kapitány: Florent Beqiri.
          Kiállítások: 2, illetve 4 perc.
          Hétméteresek: 3/3, illetve 0.

          Kim Rasmussen szövetségi kapitány:Az történt a mérkőzésen, amire számítottunk, voltaképpen minden terv szerint alakult. Talán a találkozó eleje nem volt teljesen jó, amikor szélről több lövést elhibáztunk, de megfelelő volt a védekezés, tudtunk sokat futni és gyors indításokból gólt elérni. A célunkat elértük: mindenki játszott, gólokat szerzett, nagy különbséggel győztünk, és ami fontos volt, végig koncentráltunk a mérkőzésre és senki nem sérült meg. Mostantól Fehéroroszország ellen készülünk, hiszen Minszkben jóval nehezebb dolgunk lesz.”

2017.09.27. 20:05


 

A Magyar Kézilabda Szövetségben kisorsolták a női és férfi Magyar Kupa
2. fordulójának párosítását.

NŐK, 2. forduló

FÉRFIAK, 2. forduló

2017.09.16. 20:40


 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk