Yvette Broch felfüggeszti kézilabda pályafutását

Rendkívüli sajtótájékoztató keretében jelentette be Yvette Broch, a Győri Audi ETO KC holland játékosa, hogy egyelőre nem a kézilabdázásban látja a jövőjét, ezért meg- kereste a négyszeres Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC vezetését, hogy mentse fel a munkavégzés alól.
          – Az elmúlt szezon fantasztikus volt, de rettentő sokat kivett belőlem fizikálisan és mentálisan is. Nagyon nehéz volt ezt a döntést meghoznom, de úgy érzem, hogy most a szervezetem által küldött jelekre kell hallgatnom és bejelentettem dr. Bartha Csaba elnök úrnak, hogy szeretném felfüggeszteni a szerződésem. Nagyon pozitívan álltak hozzám és ehhez a helyzethez is, ezért szeretném megköszönni a támogatását
– nyilatkozta Yvette Broch.
          – Már idén májusban, az előző szezon végén láttuk Yvette-en, hogy teljesen el- fogytak az energiakészletei. Közösen bíztunk benne, hogy a szinte teljes kimerültség határa után a nyári szünetben szervezete képes lesz regenerálódni, és társaival meg- kezdheti majd július közepén az előttünk álló szezonra a felkészülést. Yvette azonban tegnap arról tájékoztatott, hogy nincs az élsportra megfelelő állapotban és kérte, hogy szüneteltessünk szerződését. A mai napon közösen megegyeztünk, így Yvette Broch szerződése a 2018/19-es szezonra vonatkozóan továbbra is él,  viszont módosításra ke- rült. Bízunk benne, hogy elsősorban az idő és a megfelelő regenerációs kezelés vala- mint pihenés hatására a világklasszis játékos állapota ismét a régi lesz, ezért szó sincs a szerződése megszüntetéséről. Yvette Broch továbbra is a Győri Audi ETO KC játéko- sa, és visszavárjuk  – nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.         
           – Csak felsőfokú jelzőkkel tudok beszélni Yvette Brochról, aki az elmúlt egy évben bizonyította, hogy a világ egyik legjobb beállója – mondta Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője. – Nekem azonban nemcsak játékosként, hanem fantasztikus em- berként is az emlékeimben marad, kevés hozzá hasonló mentalitású emberrel talál- koztam pályafutásom során. Nagyon szeretnénk, ha egyszer visszatérne, ezért min- denben támogatjuk a jövőben is. Egyébként úgy is váltunk el egymástól, hogy azt mondtuk egymásnak, „a viszontlátásra!”
       
Yvette Broch kiválása utána az idén érkező norvég Kari Brattset-re és az ifjúsági válogatott Varga Emőkére számíthat Danyi Gábor vezetőedző.

          – Természetesen megvizsgáljuk a lehetőségét a beálló poszt megerősítésének, de mivel minden csapat kialakította már a keretét az idei szezonra, nincs könnyű dol- gunk   folytatta a Győri Audi ETO KC elnöke.

          Forrás: Győri Audi ETO KC / Nagy Kata

2018-08-03

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk