Kézilabda kupa

Yahia Omar: A nehezén már túl vagyok

– Először is, hogy vagy?
– Nagyon jól érzem magam, köszönöm szépen.

Amikor megsérültél a Plock elleni összecsapáson, egyből érezted, hogy nagy a baj?
– Igen, egyből tudtam. Hallottam és éreztem is, hogy valami elszakadt. Meg kel- lett várnom, hogy a vizsgálatok is alátámasszák, de egyből éreztem, hogy ko- moly a dolog.

– Mi történt a sérülés után, és hogyan zajlik a rehabilitációd?
– Minden csak idő kérdése. Jól halad a rehabilitációm. A sérülésem után egyből pontosítottuk a műtét helyét és időpontját. Amint kiderült, összepakoltam a cuccom és utaztam is Barcelonába. A beavatkozás előtt jó volt a lábam, tud- tam sétálni is, nem volt vele semmi probléma, de ez normális. Néhány gyakor- latot is tudtam csinálni, ami jót tett. A műtét utáni első két-három hét viszont nagyon rossz volt. Nem tudtam sokat mozogni és ha megpróbáltam ráállni, nagyon fájt. Ezt követően napról napra jobb lett a helyzet és egyre több min- dent meg tudtam csinálni. Három hónapja történt a sérülésem és most úgy érzem, hogy a nehezén már túl vagyok.

– Mit mondanak az orvosok, mikor léphetsz újra pályára?
– Minden azon múlik, hogy milyennek érzem a lábam. A regeneráció fázisokból áll, amelyek közül néhányat már befejeztem. Egy hónap múlva elkezdhetek futni, aztán egy másik hónap múlva már a pályán is edzhetek. Az orvosok szerint hat-nyolc hónapig tart a felépülés, de minden attól függ, hogy hogyan érzem magam.

– Milyennek érzed most a lábad?
– Nagyon jónak érzem. Minél többet edzhetek, annál jobban regenerálódnak az izmaim, szóval egyre jobban érzem magam.

Forrás: Telekom Veszprém honlap

2023-03-21

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk