Kézilabda kupa

Vladan Matics: Hatvannapos felkészülést tervezünk

– Milyen állapotban érkeztek a felkészülésre a játékosok?
– Mindenki egészséges, a koronavírus-tesztjük negatív. Egyedül Bartucz Laci sérült. Egyes vélemények szerint azonban augusztusban, szeptemberben már rá is számíthatunk.

– Nagy volt a jövés-menés a csapatnál…
– Tizenhárman távoztak, kilencen érkeztek. Összességében elégedett vagyok a kerettel. Jól nézünk ki. De egy új csapatról beszélünk. Hogy a ránk váró kihívásokhoz elegen leszünk-e azt a jövőbeni feladatok döntik el. Minden esetre érdekes bajnokság elé nézünk, amelyet sok minden befolyásolhat. Például a kispadok hosszúsága, aztán, hogy a hazai és nemzetközi po- rondon történő helytállásban mennyire fárad el egy-egy társaság, illetve még a sérülések is átrajzolhatják az erőviszonyokat.

– Hogyan tervezik a felkészülést?
– Hagyományosan vegyes lesz az alapozás. Délelőtt inkább az erőnlétre megyünk rá, délután labdás, technikai és taktikai tréningeket tartunk. Úgy gondolom, a hosszabb kihagyás miatt nem is baj, hogy hatvan napunk lesz felkészülni az új pontvadászatra.

– A hetedik szezonját kezdi nálunk, ebből az elmúlt kettő a bronzérmek bravúros megszerzésén túl a csapatépítésről is szólt?
– Így van, de ez mindig szép feladat, amelynek előnyei és árnyoldalai egyaránt vannak. A gond az ilyen mérvű változásoknál, hogy nehéz hosszú távra tervezni. A jó oldala viszont, hogy az új játékosok az új állomáshelyükön új impulzusokat kapnak, ami kifejezetten jól jö- het „le” a pályán mutatott játékukban.

– Ismét túl sok a rivális, nem?
– Már hozzászoktunk. Ha kivesszük a kalapból a Veszprémet és a Szegedet, akkor „tőlünk” akarja elvenni a bronzérmet a Csurgó, a Gyöngyös, a Balatonfüred, a Ferencváros, sőt, még a Komlót is ebbe a társaságba vehetjük. De nincs ezzel gond, ha tavaly és tavaly előtt ki bír- tunk mindent, akkor ezt az idén is megtesszük.



Forrás: Grundfos Tatabánya KC honlap

2020-07-11

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk