Kézilabda kupa

Viszonylag könnyű csoportba került a magyar női válogatott

A 2020. évi 14. Női Európa-bajnokság csoportbeosztása

A-csoport:
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia

B-csoport:  
Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország

C-csoport:  
Hollandia, Magyarország, Szerbia, Horvátország

D-csoport:  
Románia, Norvégia, Németország, Lengyelország

A középdöntőben AB- és CD-ágon folyik tovább a küzdelem, ahová a csoportok első három helyezettje jut (a csoporteredményeket viszik magukkal). Mindez azt jelenti, hogy a CD-ágra a papírforma szerint Hollandia, Magyarország és Szerbia, valamint Norvégia, Románia és Németország kerül, mely valamelyest gyengébb ágnak ígérkezik, mint az AB-ág, ahol Fran- ciaország, Dánia, Montenegró, Oroszország, Svédország és Spanyolország várható tovább- jutóként.


 A csoportellenfelekkel szemben egymás elleni mérleg

– Hollandia:
44 mérkőzés, 40 győzelem, 4 vereség, 989-697-es gólkülönbség

– Szerbia:
5 mérkőzés, 3 győzelem, 2 vereség, 164-153-as gólkülönbség

– Horvátország:
27 mérkőzés, 17 győzelem, 1 döntetlen, 9 vereség, 690-631-es gólkülönbség


Danyi Gábor szövetségi kapitány:Kerülhettünk volna erősebb csoportba is, de minden- kit óvnék attól, hogy örömtüzeket gyújtsunk, egy Európa-bajnokságon nyilvánvalóan nincse- nek gyenge ellenfelek és gyenge csoportok. A 2018-as tornához hasonlóan újra találkozunk a világbajnok hollandokkal és a horvátokkal, a spanyol válogatott helyett ezúttal a szerbeket kaptuk, és nyilván pikáns lesz a találkozó, hiszen bő három hónappal később velük sorsdöntő meccset játszunk majd az olimpiai kijutásért, de senki ne gondolja, hogy bármit tartalékol- nánk majd ellenük a trondheimi csoportkörben. Szeretnénk továbbjutni, hogy a középdön- tőben újabb három jó meccset játszhassunk, akár szintén a 2018-as Európa-bajnoksággal megegyező módon a román, norvég, német hármassal, de a lengyelek is továbbjuthatnak. Az AB-ág is rettenetesen erős a franciákkal, a dánokkal, a montenegróiakkal, az oroszokkal, a svédekkel és a spanyolokkal, de ez adja meg a torna rangját. Elek Gáborral együtt ígérhetem, hogy tisztességesen fel fogunk készülni az Európa-bajnokságra!”

Elek Gábor szövetségi kapitány: Kedvezőnek ítélem a sorsolást, és azt remélem, hogy utólag is ezt mondhatjuk majd. Az első kalapból eleve ismert volt, hogy Hollandiával találkozunk, a harmadikból igazán nem kaphattunk jót, hiszen mindegyik ottani rivális mellett és ellen is szólt valamilyen érv. Így, hogy Szerbia válogatottjával kerültünk egy négyes cso- portba, az olimpiai selejtező miatt érdekes összecsapás várható. Mindent egybevetve az A-csoport tűnik a legerősebbnek, szerintem nekünk az águnk is kedvező, de erős a mezőny, szóval izgalmas torna várható."

 

2020-06-18

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk