Kézilabda kupa

Világbajnok hálóőr érkezik Győrbe nyáron

A kézilabdában nagyon fontos szerepe van a kapusoknak, nem hiába szere- pel két világklasszis nálunk ezen a poszton évek óta. Silje Solberg kiválása után tudtuk, hogy Amandine Leynaud csak nyárig vállalja el a feladatot, ezért kapust kellett keresnünk júliustól. Örülök, hogy gyorsan meg tudtunk egyezni Rinka Duijndammal, aki nem csak a holland válogatottal, de klubszinten is letette már névjegyét a sportágban. Fiatal, ambiciózus játékosról van szó, aki számára óriási lehetőség a győri szereplés, hiszen újból a legrangosabb versenysorozatban, a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Egy plusz egy éves kontraktust írtunk alá – nyilatkozta Endrődi Péter.

– Nagyon boldog vagyok, hogy Győrben szerepelhetek nyártól. A klubot senki- nek nem kell bemutatni, a legjobb a világon. Ellenfélként már játszottam Győr- ben, akkor még csak bíztam benne, hogy egyszer én is részese lehetek a csapatnak. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, már nagyon várom, hogy Magyarországon szerepelhessek. Bízom benne, hogy teljesítményemmel segíteni tudom a csapatot a célok elérésében – mondta Rinka Duijndam.

 A 25 éves hálóőr tagja volt a 2019-ben Japánban világbajnoki címet szerző, il- letve a 2018-ban Európa-bajnoki bronzérmes holland női válogatottnak.  Kisebb holland klubok után Németországban a BV Borussia 09 Dortmund és a Thüringer HC csapataiban szerepelt, majd 2022 nyarán tette át székhelyét Norvégiába, a Sola HK alakulatához. A Bajnokok Ligájában a 2020-2021. évi kiírásban dortmun- di színekben két alkalommal már pályára lépett a Győri Audi ETO KC ellen. Akkor a német csapat feladva pályaválasztói jogát, mindkét mérkőzését Győrben ját- szották le, és mindkét alkalommal győri siker született (34-24, 38-25). A kiírásban összesen nyolc mérkőzésen szerepelt. Az Európa Liga 2022-2023. évi kiírásában a Sola HK színeiben kilenc mérkőzésen lépett pályára és kapus létére három (!) gól fűződik a nevéhez.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás
Címlap fotó: ANP Fotó: Henk Seppen

2023-03-24

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk