Kézilabda kupa

Világbajnok brazil szélső érkezik a DVSC csapatához

Mariana Costa hazájában, a CPH Handebol csapatában ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 20 évesen kezdte meg európai kalandját, a dán má- sodosztályban szereplő Vendyssel együttesében. Innen Ausztriába került a Hypo Niederösterreich csapatához, majd újabb két évet kézilabdázott Dániában az élvonalbeli Nykøbing Falster HB csapatában. A 166 centi magas játékos 2017-ben került Romániába, ahol egy évet töltött Nagydisznódon (Magura Cisnadie), majd egy évet az SMC Craiova együttesében kézilabdázott, 2019 óta Beszter- cén a Gloria Bistrita csapatában játszik. A világbajnoki címen kívül nyert osztrák és dán bajnokságot, s két aranyérme van a Pán-Amerikai Játékokról.

Nagyon sok jót hallottam a DVSC csapatáról, tudom, hogy nagyon népszerű klub, amelynek komoly hagyományai vannak – nyilatkozta a debreceni csapat honlapjának a 29 éves brazil jobbszélső – Négy év után váltok majd a nyáron országot, az új közeg mindig nagy kihívás számomra, de én szeretem a kihívá- sokat! Tudom, nagy céljai vannak a csapatnak, s ezek elérésében szeretnék segíteni azzal, hogy kétszáz százalékot nyújtok, s igyekszem egy kis brazil virtust vinni a játékba. Bízom benne, hogy szép lesz a DVSC-vel közös történetem!

Forrás:
DVSC SCHAEFFLER honlap

2021-04-12

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk