Kézilabda kupa

Vereséggel kezdett női válogatottunk a Möbelring Kupán

Támadásban belső posztokon Görbicz, Klivinyi és Tóth kapott lehetőséget a mérkőzés elején, Zácsik és Szekeres védekezett, a kapuban pedig Bíró kezdett. Schatzl jegyezte az első gólunkat, majd 4-4 után az oroszok koncentráltak jobban, középről gólokat értek el, Kim Rasmussen 8-5-nél időt is kért. Használt az időkérés, majd 9-7 után Janurik érkezett a kapuba, de a védekezés nem működött jól, a sok kapott gól miatt állandóan hátrányban volt a magyar csapat. Újabb időkérés segített, Háfra, Klivinyi és Schatzl is betalált, így csupán egy góllal vezettek szünetben az oroszok (18-17).
          A második félidő elején orosz és magyar gólok követték egymást, a magyar védelem sokszor túl nagy teret engedett az ellenfél játékosainak, így továbbra is az oroszok vezettek két-három góllal, a mieink támadásban többet hibáztak. Többször is akadt alkalom az egyenlítésre, ám elszalasztottuk, melynek következtében négy gólra növelte előnyét az olimpiai bajnok. 32-26 után az utolsó öt percre fordulva 5-0-s szériát produkált a magyar csapat, így teljesen nyílt csatát hozott a hajrá. Vjahirjeva betalált, Kovacsics viszont kihagyta a hetest, igy odalett az egyenlítés. Emberelőnybe kerültünk, de orosz gól következett, majd Schatzl lőtt gólt. 34-32-nél kezdődött az utolsó perc, Kovacsics talált be, de az utolsó gólt Petrova szerezte, így orosz sikerrel zárult a felkészülési mérkőzés (35-33).

          Kim Rasmussen szövetségi kapitány:Az ellenfél térfelén jól teljesítettünk, sok gólt lőttünk, a széleken jók voltunk és gyors indításgólokat is elértünk. A védelmünk viszont nem működött, holott tudtuk, mire számítsunk és azt is kaptuk az oroszoktól, de valahogy nem tudtuk véghezvinni azt, amit elterveztünk. A meccs megmutatta, miben kell még előre lépnünk, dolgoznunk kell tovább. Szűk két napunk van edzeni, szombaton a világ egyik legjobbja, a norvég válogatott vár ránk, mely szintén rendkívül gyors csapat.”
            Szekeres Klára: „Az első félidő nem sikerült jól a védelemben, de az egész mérkőzés kemény volt, rendkívül nehéz volt tartani az eredményt. Örülök, hogy ilyen rangos tornán szerepelhetünk, hiszen nagyon hasznos a legerősebb válogatottak ellen játszani, ebből tudunk építkezni. Sok hibával játszottunk, akad még javítanivalónk. A norvégok ellen remek atmoszférában léphetünk majd pályára szombaton, szeretnénk jó meccset játszani.”

A torna másik mérkőzése:
NORVÉGIA-DÉL-KOREA
39-28 (22-12)

A torna állása:

1. Norvégia 1 1 0 0 39-28 11 2
2. Oroszország 1 1 0 0 35-33 2 2
3. Magyarország 1 0 0 1 33-35 -2 0
4. Dél-Korea 11 0 0 1 28-39 11 0


Forrás: MKSZ

 

 

2017-11-23

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk