Kézilabda kupa

Változik a Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszere

Az EHF sajtóközleménye szerint a 2020–2021-es idénytől kezdve a férfi és a női Baj- nokok Ligájában is 16 csapat szerepel két nyolcas csoportban. Az eddigiektől eltérően a főtábla küzdelmeit nem előzik majd meg selejtezők. Az első és a második helye- zettek a negyeddöntőbe kerülnek, amelybe a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hatodik helyen végzett együttesek keresztbejátszás után juthatnak be. Szintén újdonság, hogy a férfiak mérkőzéseit hétvége helyett szerdán és csütörtökön rendezik.

A második számú kupasorozat neve EHF-kupa helyett Európa-liga lesz. A férfiaknál 12 csapat kiemeltként a csoportkörben kezdi meg szereplését, további 12 a kétfordulós selejtezőből kerülhet oda. Mind a négy hatcsapatos csoportból az első négy helyezett a nyol- caddöntőbe jut, ott egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek. A mérkő- zésekre kedden és esetenként szerdán kerül sor. A nőknél nem lesz kiemelés, a há- romkörös selejtező végén alakul ki a 16 csapatos csoportkör mezőnye. Mind a négy négyes csoportból az első kettő jut a negyeddöntőbe.

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga is négyes döntővel zárul, a férfiak és a nők számára egyaránt. A női mérkőzéseket továbbra is hétvégén játsszák.

A jelenleg Challenge Kupának nevezett harmadik számú sorozatot EHF-kupára keresztelik át, és a döntőjéig oda-visszavágós alapon, hat forduló után lehet eljutni.

A vezető testület döntött a nemzetközi versenynaptár módosításáról is, hogy a legjobb kézi- labdázók hosszabb szünetet kapjanak. A rendszerint június közepére beütemezett válogatott hetek átkerülnek április végére, illetve május elejére, így a játékosoknak többé nem kell selejtezőkön szerepelniük a klubidény végét követően.

Az európai szezon 2021 tavaszától a férfi és a női Bajnokok Ligája négyes döntőjével zárul, előbbi június közepén, utóbbi május végén lesz. Mindegyik nemzeti bajnokságnak legalább egy héttel a Bajnokok Ligája négyes döntője előtt véget kell érnie.

Forrás: EHF / Nemzeti Sport

2018-12-15

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk