Kézilabda kupa

Válogatott játékosokkal erősített a Siófok

Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője: „Fontos volt nagyon, hogy a jobbátlövő pozíció- ban erősödni tudjunk, és úgy gondolom, hogy Laura érkezésével ez így is lesz. A világ- bajnokságon nyújtott teljesítményével meggyőzött minket, fantasztikusan kézilabdázott. Ismeri a magyar bajnokságot, így nem lesz gond számára a beilleszkedés. Tamara Horaceket Bent Dahl külön kérésére igazoltuk le. Nekünk ennél több nem kell, maximálisan megbízunk benne a jövő évi keret kialakításakor. Bízom benne, hogy egy csiszolatlan gyémántra leltünk.”

Laura van der Heijden friss holland bajnokként 2010-ben állt először légiósnak, és négy éven át erősítette a német VLF Oldenburg csapatát. Később dán bajnok lett a Team Esjberg színeiben, míg nem 2017-ben a Ferencvároshoz szerződött. A magyar bajnokságból azonban egy szezon után távozott a kiváló jobbátlövő. Azóta német bajnoknak mondhatja magát a Bietigheim gárdájával, idén pedig még minden esélyük megvan a címvédésre. A holland válogatottban 2007-ben debütált, és jelenleg is alapember. Több mint 600 gólt jegyez nemzeti színekben, és túl van több mint 200 mérkőzésen. Világbajnoki éremkollekciója teljes, miután 2015-ben Dániában ezüst-, 2017-ben Németországban bronz-, 2019-ben Japánban pedig aranyérmet nyert, és csúcsra ért a holland válogatottal. Az Európa-bajnoki arany még hiányzik a vitrinjéből, de kontinenstornáról is van már egy-egy ezüst- és bronzérme.  

Bent Dahl, a csapat leendő vezetőedzője: „Laura tipikusan egy olyan játékos, akit a legtöbb edző szívesen lát a csapatában. Hogy mire gondolok? Tapasztalt, megbízható, remekül lő, sokoldalú, egy igazi csapatjátékos. Fantasztikusan játszott a világbajnokságon, a holland válogatott egyik nagy erőssége volt. Ismeri a magyar közeget, ez is egy fontos szem- pont volt.  Az érkezésével sokat fogunk erősödni.”

Laura van der Heijden:Úgy látom, hogy a Siófok az elmúlt években folyamatosan fejlő- dik. Egy nagyon erős mezőnyű EHF-kupát nyertek meg tavaly és a magyar bajnokságban is remekül szerepelnek, ez nem kis dolog. Információim szerint egy nagyon profi klubról van szó, ahol a körülmények átlagon felüliek. Hogy miért fogadtam el a klub invitálását? Azért, mert a célkitűzések megegyeznek a személyes ambícióimmal. Remek játékosok alkotják a keretet és a siófoki szurkolók is nagyon szenvedélyesek. Tapasztalatból mondom, hogy a magyar bajnokság pokolian erős. Minden mérkőzésen oda kell tenned magad, különben bajba kerülsz azonnal. Remélem, hogy a lányok idén ki tudják harcolni a jövő évi Bajnokok Ligája indulást. Szeretnék hozzájárulni a csapat fejlődéséhez, biztos vagyok benne, hogy nagy dolgokra lehetünk képesek. Örülök neki, hogy az öltözőben lesznek ismerős arcok – Szikora Melinda, Nerea Pena és Danick Snelder –, régi játszótársak. Viszont már azt is várom, hogy megismerjem a többieket. Egy játékos életében ez mindig izgalmas időszak. Azt meg- ígérhetem, hogy száz százalékot fogok nyújtani minden alkalommal, amikor pályára lépek.”

Dinah Eckerle még sosem volt légiós. A 24 esztendős német válogatott kapuvédő 2011-től egészen 2018-ig állt a Thüringer HC gólvonalán, mellyel ez idő alatt hatszor lett német bajnok. Jelenleg Laura van der Heijden csapatársa, akivel tavaly együtt emelhették magasba a Bietigheim történetének második bajnoki serlegét. 

Bent Dahl, a csapat leendő vezetőedzője: „Dinah Eckerle nagyon magas nívót képvisel, elképesztően jó kapusnak tartom. Amint biztossá vált Solberg távozása, tudtam, hogy vele szeretném őt pótolni. Ha arra gondolok, hogy a következő szezonnak a Szikora, Eckerle pá- rossal vágunk neki, akkor nagyon elégedett vagyok.”

Dinah Eckerle: „Rengeteget hallottam a Siófokról az elmúlt években. A tavalyi EHF-kupa menetelésük lenyűgöző volt. Ambiciózusak és évről évre fejlődnek. Szeretettem volna maga- mat Németországon kívül is kipróbálni, ez egy új szakasza lesz a pályafutásomnak. Miután találkoztam a klub képviselőivel, azonnal éreztem, hogy erre a kihívásra van szükségem. A klub céljai nagyon meggyőzőek és motiválóak. A körülmények fantasztikusak, ezt testközelből is láthattam. Nagyon várom már, hogy pályára léphessek a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A magyar bajnokság a legerősebb a világon, ez is motivált a döntésem meghozatalakor. Minél több mérkőzést szeretnék a legmagasabb szinten játszani. Bízom benne, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában szerepelhetünk, de azt is tudom, hogy ez még a jövő zenéje. Nem lesz számomra ismeretlen az öltöző, Danick Snelderrel játszottam már Thüringenben és alig várom, hogy újra együtt küzdhessünk a sikerekért.”

A 24 esztendős Tamara Horacek háromszoros francia bajnok. Sikereit nevelő együttese, a Metz Handball játékosaként érte el még 2013 és 2017 között. Azóta a szintén francia Issy Paris Handball játékosa. A francia válogatottal 2016-ban a svédországi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, de címeres mezben az áttörés még várat magára. 

Bent Dahl, a csapat leendő vezetőedzője: „Tamara elképesztően tehetséges, úgy gon- dolom, hogy egy igazi szupersztár válhat belőle. Védekezésben és támadásban is képes extrát nyújtani. Itt nálunk fogja megtenni a következő lépéseket és úgy gondolom, hogy egy nagyon kellemes meglepetés lesz szurkolóinknak.”

Tamara Horacek: „Amikor meghallottam a siófokiak érdeklődését, azt mondtam magam- nak, hogy gyerünk, vágj bele, egy ilyen lehetőségre vártál régóta. Egy olyan helyre mehetek, ahol rengeteget fejlődött mind a klub, mind a csapat az elmúlt években. Mindenképpen Franciaországon kívüli lehetőségben gondolkodtam, ráadásul csupa jót hallottam barátaimtól. Szeretnék tanulni, fejlődni és egy magasabb dimenziót elérni a Siófokkal. Ismerem Aoustint és Niomblát is, így azért könnyebb lesz a beilleszkedés. Már csak pár hónap és megérkezem. Nagyon izgatott vagyok.”

Forrás:
Siófok KC honlap

2020-03-08

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk