Kézilabda kupa

Válogatott játékosokkal erősít a Ferencváros

Ancsin Gábor a 2018-2019. évi idényben már játszott a Ferencvárosban, abban az időszakban 29 mérkőzésen 154 gólt szerzett. Pályafutása során játszott a Rhein-Neckar Löwen, a Pick Szeged és a Telekom Veszprém csapatában is, 2019 nyara óta erősíti a Tatabányát, amellyel a jelenlegi évadban az Európa Ligában szerepelt, és 21 góljával a csapat második legeredményesebb játékosa volt a sorozatban. A 2021. évi egyiptomi világbajnokságon tagja volt az ötödik helye- zést elért együttesnek, és természetesen ott volt a nemrégiben véget ért német- országi Európa-bajnokságon is, amelyen szintén ötödik lett a válogatott, Ancsin pedig kiváló teljesítményének köszönhetően jelölt volt a torna All Star-csapatá- ba.

– Jó emlékeket őrzök az első fradis időszakomból, jól éreztem magam a csapat- ban, remek a közösség, és még jelenleg is vannak a keretben olyan játékosok, akikkel akkor együtt játszottam – mondta a fradi.hu-nak Ancsin Gábor. – Az elmúlt években nyújtott teljesítmény nagyon meggyőző volt számomra, fiatalos, lendületes csapat benyomását kelti a Ferencváros, amelyben rengeteg a tehet- séges, fiatal magyar játékos. Ezért úgy gondolom, hogy hatalmas potenciál van ebben a keretben.


Győri Mátyás – akinek testvére, Győri Kristóf 2019 óta a Ferencváros kapusa – a Balatonfüredi KSE és a Telekom Veszprém csapatában is megfordult, mielőtt 2018 nyarán Tatabányára szerződött, ahol az elmúlt években sérülései ellenére a csapat meghatározó játékosává vált. Az utánpótlás válogatottakban végig járta a ranglétrát, a 2014-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert ifjúsági együttes egyik legjobbja volt, három évvel később pedig a junior világbajnokság legjobb irányítójának választották. Később a felnőtt keretbe is meghívót kapott, sőt, Ancsin Gáborhoz hasonlóan ő is tagja volt a 2021-ben a világbajnokságon ötö-dik helyen végzett magyar válogatottnak.

– Természetesen évről évre követtem a csapat fejlődését, amelyet ráadásul magyar játékosokra támaszkodva ért el, ez mindig is nagyon szimpatikus volt számomra – kezdte Győri Mátyás az első fradi.hu-nak adott interjúját. – A Tatabányán töltött évek után úgy éreztem, ez az ideális időpont a váltásra, örülök, hogy a nyártól a Ferencváros játékosa lehetek. Nem titok, az is motivált, hogy testvéremmel, Kristóffal lehetek majd egy csapatban, nagyon régen ját- szottunk már együtt Balatonfüreden, de akkor ő még inkább az ifiket erősítette. Ezért is várjuk már a közös szereplést!

Forrás: fradi.hu / Fotó: MOL-Tatabánya KC honlap

2024-02-01

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk