Kézilabda kupa

Válogatott játékosokkal erősít a DVSC Schaeffler

KÁCSOR GRÉTA
Született: 2000. április 24. – Posztja: balátlövő

Az EURONOVEX USE csapatában kezdett el kézilabdázni, innen került 14 éves korában Vácra. Alig múlt 16 éves, amikor 2016 szeptemberében bemutatkozott a felnőtt NB I-es csapatban. A korosztályos válogatottakban több világverse- nyen nyert érmet. Tagja volt a 2017. évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon aranyérmes csapatnak, majd ugyanebben az évben az U17-es Európa-bajnok- ságon bronzérmes válogatottnak. 2018 nyarán az ifjúsági válogatottal Eb-arany- érmes lett a lengyelországi kontinenstornán, majd a Debrecenben rendezett junior világbajnokságon is aranyat nyert. 2019-ben is szerzett egy aranyat, a győri junior Európa-bajnokságon, ahol bekerült a torna All Star csapatába. A felnőtt válogatottban 2020-ban mutatkozott be, eddig 17 mérkőzésen 36 gólt szerzett, részt vett a 2020. évi Európa-bajnokságon és a 2021. évi világbajnok- ságon.

Kácsor Gréta az NB I-ben eddig 134 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 529 al- kalommal volt eredményes. A Covid miatt félbeszakadt 2019-20. évi bajnokság- ban 19 meccsen szerzett 140 találatával ő állt a bajnokság felfüggesztésekor a góllövőlista élén. A jelenlegi szezonban eddig 13 mérkőzésen 76 gólt szerzett. A 2021-22. évi Európa Ligában 7 alkalommal kapott játéklehetőséget, 36 gólt je- gyeztek fel a neve mellé, egy sárga lapot kapott és két alkalommal volt kiállítva két percre.

„Nagyon szeretem Vácot, imádok itt lenni, örökre a szívemben marad a város, a csapat. Most viszont úgy éreztem, hogy eljött a váltás ideje! Semmiképp nem szerettem volna visszalépni, s úgy érzem a debreceni szerződésem nagy lehető- séget jelent. Tudom, hogy a Lokiban nem leszek hatvanperces játékos, meg kell majd küzdenem a helymért, s ez inspirál. A csapat jelentős részét ismerem, sok játékossal játszottam együtt a korosztályos válogatottban, bízom benne, hogy könnyen megy majd a beilleszkedés.”

HÁMORI KONSZUÉLA
Született: 1996. augusztus 4. – Posztja: jobbátlövő

Salgótarjánban, a Madách DSE-nél kezdett el kézilabdázni és már 13 évesen játszott a megyei bajnokságban szereplő felnőttcsapatban. Innen került 2011-ben Vácra, ahol 16 évesen mutatkozott be a felnőtt első osztályban.  A korosz- tályos válogatott tagjaként négy világversenyen szerepelt, a 2013. évi ifjúsági Európa-bajnokságon, a 2014. évi ifjúsági világbajnokságon, a 2015. évi junior Európa-bajnokságon és a 2016. évi junior világbajnokságon.

Hámori Konszuéla eddig az NB I-ben 221mérkőzésen lépett pályára és 448 gólt szerzett. A 2020-21. évi szezonban 26 találkozón 92 alkalommal volt eredményes. A felnőtt válogatottban eddig két alkalommal szerepelt. A 2021-22. évi Európa Ligában 6 alkalommal lépett pályára, 17 gól fűződik a nevéhez, kettő sárga la- pot kapott, s egy esetben jutott a végleges kiállítás sorsára (a Chambray Tou- raine Handball elleni idegenbeli mérkőzésen megrúgta ellenfelét).

„Nagyon sok időt töltöttem Vácon, itt letten első osztályú játékos. Most vagyok abban a korban, hogy vagy most lépek tovább, vagy soha. A DVSC volt az első klub, amely eszembe jutott, szimpatikus a csapat, a közönség, tetszik a csapat játéka, úgy érzem be tudok majd illeszkedni. Fontos szempont volt Szilágyi Zoltán személye is, nagyon szerettem vele a közös munkát, s reménykedtem, hogy fo- gunk még együtt dolgozni! A csapat nagy részét régóta ismerem a korosztályos válogatottból, illetve Hornyák Dóra Vácon volt csapattársam. A többiekkel ellenfélként találkoztam, de mindenki nagyon jó benyomást tett rám. Bízom benne, hogy sikeres éveket töltök Debrecenben!”

TÖPFNER ALEXANDRA
Született: 1996. február 8. – Posztja: jobbszélső

Szekszárdon kezdett el kézilabdázni, onnan került Veszprémbe, majd az új székhelyre költözött klubbal együtt Mosonmagyaróvárra. A 2018-19. évi szezont az NB I B-ben szereplő Kispestnél töltötte, s 22 mérkőzésen 97 gólt szerzett, ez- után került újra az első osztályba, az Alba-Fehérvár KC együtteséhez. A harma- dik szezonját játssza a dunántúli klubban, a jelenleg is zajló bajnokságban 13 találkozón szerzett 53 találatával ő vezeti a házi góllövőlistát.

„Ez a harmadik szezonom Fehérváron, szeretnék feljebb lépni, úgy érzem eljött a váltás ideje. Éppen ezért nagyon örültem a DVSC Schaeffler megkeresésének, jó csapatba kerülök, remek szurkolótábot előtt játszhatok. Nem vagyok izgulós típus, nagyon várom a közös munkát, de addig még sok idő van. A csapat egy részét ismerem, nem hiszem, hogy gondom lenne a beilleszkedéssel. Kíváncsi vagyok a városra is, hiszen eddig csak a meccsek idején jártam Debrecenben, most lesz időm megismerni.”

CATHERINE GABRIEL
Született: 1994. szeptember 4. – Posztja: kapus – Állampolgársága: francia

Catherine Franciaországban, Besanconban kezdett el kézilabdázni, majd 2018-tól 2020-ig a Les Neptunes de Nantes játékosa volt, 2020 óta a Paris 92 csapatát erősíti. A 2020-21. évi szezonban az Európa Liga csoportkörében játszott a Vác ellen. A sorozatban 7 alkalommal játszott, s kapusként három gólt szerzett.

A francia válogatottban eddig 23 alkalommal szerepelt, a 2019. évi Japánban megrendezett világbajnokságon ő lett a torna legjobb statisztikájú kapusa, 81 lövésből 34-et hárított, ez 42 százalékos hatékonyságnak felel meg. A 2021. évi világbajnokságon Spanyolországban harmadik számú kapusként ott volt, de nem lépett pályára. A világbajnokság előtt mindkét Franciaország – Magyar- ország felkészülési mérkőzésen szerepet kapott.

„Először játszom majd Franciaországon kívüli klubban, így izgatottan várom az új kihívást. Már figyelemmel kísérem leendő csapatom eredményeit, a Győr elleni meccset sikerült megnéznem, s tetszett a DVSC játéka, erős csapatba kerülök. Több jövőbeni klubtársam ellen is játszottam már a francia bajnokságban, az Európa Ligában és a francia válogatottban, várom velük és a debreceni klub többi tagjával is a találkozást!”


Távozók a 2021-22. évi szezon végén

Csapó Kyra (lejár a szerződése); Alekszandra Vukajlovics (kölcsönben volt Érden, lejár a szerződése); Szabó Dóra (kölcsönben volt Békéscsabán, lejár a szerződése).

Arany Rebeka és Poczetnyik Luca a Dunaújvárosi Kohász KA csapatával kötött együttműködési megállapodás keretein belül kölcsönben az NB I-es Dunaúj- városi KKA együttesénél folytatja pályafutását. A Dunaújvárosban eddig köl- csönben szereplő Borgyos Panna a következő szezont is a Kohászban tölti.


Forrás: DVSC Schaeffler honlap – Fotó: V-Man, MKSZ

 

2022-02-16

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk