Kézilabda kupa

Válogatott átlövő érkezik a nyáron Mosonmagyaróvárra

A Motherson-Mosonmagyaróvár már egy jó ideje a favoritjaim közé tartozik, mivel csupa jót hallottam a klubról, az ott folyó munkáról – nyilatkozta a klub honlapjának Albek Anna. – A spanyolországi világbajnokság után több élvonal- beli csapat, többek között a Dortmund, a Ferencváros és a Vác is megkeresett, de én az Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubot választottam következő lépcső- fokként a karrieremben. Az elmúlt években szerzett eredmények azt mutatják, hogy Mosonmagyaróváron egyre professzionálisabbak a körülmények és a csa- pat magyar bajnokság élvonalához tartozik. Úgy érzem tehát, hogy helyes döntést hoztam és alig várom a közös munkát és sikereket az első magyarországi felnőtt csapatomban. 

Mivel eddig szinte csak külföldön játszottál, röviden ismertesd az eddigi spor- tolói pályafutásodat?
– Adán, tehát már Szerbiában elkezdtem kézilabdázni, követve a két bátyámat, akik szintén ezt a sportágat űzték. Onnan kerültem Magyarországra, ahol két évig játszottam a Nemzeti Kézilabda Akadémia korosztályos csapatában. A kö- vetkező állomás Ausztria volt, négy év a HIB Handball Graz ifjúsági, majd felnőtt gárdájában. 2020-ban kaptam szerződést az első profi csapatomtól, így a pá- lyafutásomat a német Bundesligában szereplő TusSies Meztingen gárdájában folytattam. Ez a német csapat híres arról, hogy lehetőséget ad a fiatal kézilab- dázóknak, így sokat köszönhetek nekik. Persze nem volt könnyű az osztrák ligá- ból érkezve helyt állni a nagyon erős német élvonalban, viszont sokat fejlődtem, erősödtem Németországban.

Most egy új kihívás következik, egyrészt a magyar első osztály, másrészt a továbblépés a fiatal tehetség szerepkörből…
– Biztosan szükségem lesz egy kis időre, amíg illeszkedni tudok a magyarországi körülményekhez, színvonalhoz. Úgy gondolom, hogy Gyurka Jánostól, a jövőbeli csapattársaimtól és az ellenfeleimtől azonban sokat fogok majd tanulni, amit később profitálni tudok. Ki akarom hozni magamból a legjobbat, a legtöbbet, hogy a mosonmagyaróvári csapatomban és a magyar válogatottban is húzó- ember legyek. Tudom, hogy a számomra megelőlegezett bizalom volt a meg- hívó a magyar felnőtt válogatottba, amelyet 2021 novemberében kaptam, és amit később a spanyolországi világbajnokság is követett.


Forrás: Mkcse

2022-03-21

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk