Kézilabda kupa

Kijelölték az utazó keretet a női világbajnokságra

A magyar női válogatott világbajnoki kerete:

Kapusok:
 BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO KC),
TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)

Jobbszélsők:
 FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO KC), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövők:
KISS Nikoletta (Érd), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria),
KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler)

Irányítók:
KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd),
VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)

Beállók:
SZABÓ Laura (Érd), PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria),
TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)

Balátlövők:
HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)

Balszélsők:
MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Beáta − Kapusedző: BAKOS István

 

A nemzeti együttes november végén utazik ki Dél-Koreába, ahol részt vesz a Szöul Kupán, majd ezt követően folytatja közvetlen felkészülését, immár a világbajnokság helyszínén, Ku- mamotóban.



– Úgy érzem, ez a jelenlegi legjobb csapat, bízom benne, hogy eredményesek leszünk a vi- lágbajnokságon – mondta el a kerethirdetés kapcsán Kim Rasmussen. – A 18 játékosból a rajtra 16 kézilabdázót nevezhetünk. Eddig mindig két kapussal játszottuk a mérkőzéseket, így vagy közülük, vagy beállók, esetleg a belső pozíciókban szereplők közül választom majd ki a rajtra a két tartalékot.

Ami a posztokat illeti, három remek kapusunk van, Bíró és Kiss a Bajnokok Ligájában edződik, Triffa Ágnes pedig nagyon nyugodt játékos, biztosan hárít sok lövést, emellett a szélről is jó hatékonysággal véd. A jobbszélsők közül a Lukács, Faluvégi párossal dolgoztuk végig az évet, itt nincs meglepetés, készen állnak a világbajnokságra. A jobbátlövők közül Kovács Anna minden szempontból nagyszerű formát mutatott az ősszel, és bár egy éve nem dolgozott velünk, jól ismeri a rendszert, amiben játszunk, védekezésben is hasznos, csakúgy, mint Kiss Nikoletta, aki messziről is hatékony tud lenni, Klujber pedig a Bajnokok Ligájában is bizonyít hétről-hétre.

Az irányítók kapcsán Kovacsics Anikó és Tóth Gabi is folyamatosan együtt dolgozott a csapattal, utóbbi sokat fejlődött is, rájuk bízhatom a pályán a támadások vezénylését, Kovacsics pedig csapatkapitányként egyértelműen a válogatott vezére. Vámos Petra újonc, dinamikus, erős, jól védekezik, bármelyik belső poszton bevethető, és ne feledjük, a jövőnek is dolgozunk. Beálló pozícióban már tavaly is jól teljesített Szabó Laura és Tóvizi Petra, de itt tovább fiatalítunk, Pásztor Noémi is velünk lesz, sokat fejlődött, készen áll a tornára. Ami a balátlövőket illeti, itt talán nem is balátlövőkről kell beszélnünk, hiszen Háfra Noémi és Tomori Zsuzsanna egyaránt bevethető a másik oldalon támadásban és védekezésben is, utóbbi játékos támadásban is fontos szereplő, passzai, szervezőkészsége, ütemérzéke végett. Bevallom, ezen a poszton volt a legnehezebb döntenem, és vérzett a szívem a kimaradókért, ugyanakkor a világbajnokság után ismét nyitottá válik a keret.

Balszélen Schatzl Nadine az utóbbi világversenyeken rendre nagyszerűen teljesített, bízom benne, hogy ezúttal is meghatározó lesz, Márton Gréta folyamatosan velünk dolgozott az utóbbi időben, gyors, egyre több lehetőséghez jut a klubjában, így neki is ott a helye a keretben. Összességében sokan talán azt mondják, kockázatos ennyi fiatallal belevágni az előttünk álló feladatokba, de mindenkinek, aki ott van a keretben, egytől-egyig kiemelkedően jó a hozzáállása.

Forrás: MKSZ

2019-11-11

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk