Kézilabda kupa

Újabb Tóth csatlakozik a Mosonmagyaróvár csapatához

A kézilabdázást az Óbudai Sportiskolában kezdtem, de már tízéves koromtól a Ferencváros kötelékébe tartozom – nyilatkozta a Mosonmagyaróvári KC honlap- jának Tóth Nikolett. – Nagyon sokat tanultam olyan kiváló utánpótlás edzőktől, mint Szarka Éva, Simics Judit és Kovács Attila. Tizenhat évesen pedig már a felnőtt kerettel edzettem, sőt a 2017-2018. évi szezonban, egy Dunaújváros elleni bajnoki találkozón be is mutatkozhattam Elek Gábor csapatában. Tizenegy éve játszom tehát zöld-fehérben, amit csak egy rövid az MTK Budapestnél töltött kitérő szakított meg. Sokat köszönhetek tehát a Ferencvárosnak, a klubot a má- sodik családomnak tekintem, de most egyértelműen úgy érzem, hogy váltanom kell. Feldolgoztam ezt magamban és ezért kértem a hosszú idejű kölcsönszer- ződést, amiben azonban annak a lehetőségét kizártuk, hogy az FTC vissza- rendeljen. Mosonmagyaróvár az én döntésem volt, de nagyon örültem annak, hogy a Ferencváros teljes mértékben támogatta a választásomat.

Biztosak vagyunk abban, hogy sok lehetőség közül választhattál, a kérdés az, hogy miért a Mosonmagyaróvár játékosa leszel?  
Valóban több csapat megkeresett, de én nagyon hamar eldöntöttem, hogy Mosonmagyaróvárra igazolok. Nagyon szimpatikus a számomra az a koncep- ció, amit a klub képvisel és az a munka, ahogyan a mosonmagyaróvári szakmai stáb dolgozik. Ismerek több játékost a korosztályos válogatottakból, ami bizto- san a segítségemre lesz a beilleszkedésben. Tudom, hogy nem lesz könnyű az integrálódás egy új közegbe, de a kétéves szerződés biztosít a számomra időt. Abban bízom, hogy Mosonmagyaróváron kiteljesedik a pályafutásom, játék ta- pasztalatot szerzek, fejlődni fogok fizikálisan, mentálisan és technikailag. A Fradi- ban nem tartozom a meghatározó kézilabdázók közé, viszont az MKC-ban szeretnék azzá válni, segíteni abban, hogy a csapat állandósítsa a helyét a bajnokság felsőházában. Ellenfélként megtapasztaltam, hogy mennyire szeretik a szurkolók a kézilabdát, a csapatot, milyen fantasztikus hangulatot varázsolnak a lelátón. Ennek is komoly szerepe volt abban, hogy Mosonmagyaróváron foly- tatom a pályafutásomat, mert ez nem szokatlan a számomra, tudom mennyi erőt ad a játékosoknak.

Forrás:
MKC honlap / Mkcse – Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

 

 

2022-03-31

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk