Kézilabda kupa

Újabb brazil világbajnok a Lokiban

A 38 éves jobbkezes jobbátlövő alapembere volt a 2013-ban világbajnokságot nyert brazil válogatottnak. A szerbiai tornán összesen 25 alkalommal volt ered- ményes, a dánok elleni elődöntőben négy, a Szerbia ellen 22-20-ra megnyert fináléban két gólt szerzett. Deo hazájában a Guarulhos Metodista csapatában játszott, majd 2006 óta Európában kézilabdázik, megfordult a spanyol Club León Balonmano, az osztrák Hypo Niederösterreich, a francia Havre HAC, a román CSM București, a dán Odense Håndbold, a román SC Magura Cisnadie és SCM Craiova, legutóbb pedig a francia Bourg-de-Péage Drôme Handball csapa- tában. Szerzett bajnoki aranyérmet Spanyolországban, Ausztriában és Románi- ában, Franciaországban pedig ezüstérmes lett a Havre HAC együttesével. A Hypo NÖ játékosaként 2013-ban az EHF-kupát emelhette magasba.

Debrecenben akkor került képbe, amikor sérülések miatt alaposan megtizede- lődött a Loki kerete. December közepén edzésbe állt, s pályára lépett két felkészülési mérkőzésen, az MTK/FTC vegyescsapat, illetve a Kisvárda ellen egy- aránt négyszer volt eredményes.

Deo akkor állt edzésbe, amikor láttuk, hogy a sérülések miatt megfogyatkozott a keretünk – fogalmazott, Szilágyi Zoltán, a csapat vezetőedzője. – Rutinos kézilabdázóról van szó, aki védekezésben és támadásban is a csapat segítsé- gére lehet.

Fél évvel ezelőtt befejeztem a pályafutásomat, de amikor a klub ügyvezetője, Ábrók Zsolt megkeresett, hamar elhatározásra jutottam a folytatást illetően – mondta el a DVSC honlapjának Deonise Fachinello. – Már néhány hete együtt készülök a csapattal, jó a közösség, nagyon örülök, hogy itt lehetek és újra kézilabdázhatok. Szeretnék segíteni a csapatnak, abban, hogy érmet szerezzen a bajnokságban és jövőre újra az európai kupában szerepelhessen!

Forrás: DVSC SCHAEFFLER honlap

 

2022-01-05

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk