Kézilabda kupa

Új erőnléti edző a Telekom Veszprém csapatánál

Üdvözlünk Veszprémben Marija! Izgatott már a szezon kezdete miatt?
Igen, már izgatottan várom a munka megkezdését. Ez egy új kihívás lesz számomra. Alig vá- rom, hogy elkezdődjön az első edzés, és hogy megismerhessem a csapatot, valamint a stáb tagjait.

Hogyan értékeli az előző idényét a Vardarnál?
Nagyon sikeres szezon volt. Öt évet töltöttem a Vardarban, dolgoztam a női csapattal is. Ve- lük kétszer játszottunk Bajnokok Ligája döntőt, de sajnos mindkettőt elveszítettük. A férfi csapattal idén megnyertük a Bajnokok Ligáját, bár senki sem hitt benne. Örülök, hogy így, a BL-serleggel hagyhatom el a Vardart.

Dolgozott már a macedón klub férfi és női csapatával is. Mi a különbség a férfi- akkal és a nőkkel való munka között?
Mindkét nem nagyon profi és könnyű velük dolgozni. A különbség talán a két fél energiá- jában van. A férfiak teljesen nyugodtak, míg a nők egy picit érzékenyebbek. A férfiakkal csak edzés van, utána pedig el lehet menni velük kávézni, vagy meginni egy sört.

Mióta dolgozik erőnléti edzőként, és hogyan kezdte ezt a munkát?
Tizenöt évvel ezelőtt kezdtem erőnléti edzőként dolgozni. Először a teniszben munkálkodtam, és Ana Ivanoviccsal dolgoztam együtt egy évig. Ezután Belgrádban vállaltam munkát külön- böző labdarúgókkal az utánpótlás nemzeti együttesekben, majd jött néhány röplabdázó, és végül pár kézilabdázó. Miután már dolgoztam kézilabdásokkal, a szerb női nemzeti együttes pár játékosát is felkészíthettem, végül kaptam egy ajánlatot a Vardartól, amit el is fogadtam.

Közeledik az előszezon, mik a tervei az edzőtáborra? Milyen munkát fognak vé- gezni a fiúk?
Már megkapták a nyár folyamán az edzés programot, eddig csak azon keresztül találkoztak velem. Nem tudom, hogy tetszett-e nekik, vagy nem, de én így dolgozom. Elküldtem min- denkinek a menetrendet, és szerintem körülbelül 60 százalékban készen állnak a következő lépésre. Lesz néhány teszt, meg persze orvosi vizsgálatok is. Nagyjából kettő-három hétre lesz szükségem, mire mindent átlátok, minden apró részletet. Akkor már tudni fogom, ho- gyan kell velük dolgozni. Nem mondom, hogy nagyon szigorú vagyok a papíron leírtakkal, de szerintem jó munkát tudunk majd végezni ebben a szezon előtti három hétben. Terveim között sok futás és konditermi edzés szerepel, aztán pedig egy kis kézilabdát is játszanak majd, hiszen mégiscsak az a legfontosabb.

Mit szeretne elérni a Veszprémmel a következő szezonban?
Meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját, a SEHA Ligát és a hazai sorozatokat is. Mindig a csúcsra törekszem. A terveim nagyra törőek, szóval a legjobbat várom el a csapattól és a stábtól is.


Forrás: Telekom Veszprém honlap – Fotó: Vörös Dávid

2019-07-22

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk