Új elnökségi tagok: Görbicz Anita, Kirsner Erika, Nagy László

Rengeteg feladat áll előttünk, amely megköveteli a Magyar Kézilabda Szövetség létszám- növekedését – mondta el az Alapszabály módosító javaslataival kapcsolatban Kocsis Máté elnök. – A legutóbbi küldöttgyűlés óta Magyarország és Szlovákia elnyerte a 2022-es férfi Európa-bajnokság közös rendezési jogát, ami számos új feladatot állított elénk. Nem pusztán egy sporteseményt szeretnénk rendezni, hanem egy olyan társadalmi eseményt, amely be- mutatja a szervező országokat és városokat, valamint a sportágat, illetve bemutatja, hogy Magyarország és Szlovákia méltó szervezője tud lenni egy ilyen világeseménynek. Előttünk állnak továbbá a 2019-es Final Four, a 2019-es női junior Európa-bajnokság, valamint a 2021 -es férfi junior világbajnokság szervezési feladatai, amely megkíván egy nagyobb személyi apparátust. Javaslatot tettünk, hogy három új személlyel bővítsük az elnökségi tagok lét- számát, e posztokra Görbicz Anita, Kirsner Erika és Nagy László kapott jelölést. A három új elnökségi tag egyaránt képes arra, hogy hitelesen tudja népszerűsíteni a sportágat, nagy- szerű sportolók, akiknek a segítségére és munkájára feltétlenül szükségünk van. Szervezeti átalakításra is szükség lesz a szövetségben, létrehozzuk az operatív igazgatói tisztséget.

Az operatív igazgatót – akárcsak a főtitkárt – a szövetség elnöksége választja meg és bízza meg. Kocsis Máté elnök elmondta, hogy az operatív igazgatói posztra Novák András jelenlegi főtitkárt fogja javasolni az elnökség számára, azzal, hogy jelenlegi feladatköreit megtartva látná el az operatív igazgatói pozíciót, a nagyobb nemzetközi feladatokkal járó főtitkári poszt- ra pedig Horváth Gabriellát javasolja. Kocsis Máté elnök bejelentette azt is, hogy a 2022-es férfi Európa-bajnokság szervezésére létrejön egy, a Magyar Kézilabda Szövetség által tulaj- donolt vállalkozás, amelynek vezetője dr. Bíró Szabolcs lesz. Ezzel párhuzamosan az Európa-bajnokság infrastrukturális fejlesztésének felügyeletére a kormányzat kormánybiztost nevez- het ki, amelyre a Magyar Kézilabda Szövetség Bardóczy Gábort javasolta a kabinet részére.

A küldöttek módosították a szervezet alapszabályát, ennek értelmében két fővel kibővült az Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége, valamint létrejött az operatív igazgatói pozíció. Miu- tán Bardóczy Gábor lemondott elnökségi tagságáról, összesen három új elnökségi tagot kel- lett választania a küldötteknek. A Jelölő Bizottság a három helyre három jelöltet nevezett meg a javaslatok alapján: Görbicz Anitát, Kirsner Erikát és Nagy Lászlót. A három jelöltet a küldöttgyűlés egyhangú támogatással, ellenszavazat nélkül egyaránt megválasztotta.

Forrás: MKSZ

2018-11-08

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk