Tóth Gabriella és Kiss Nikolett Siófokon folytatja

– Nagyon örülök, hogy két fiatal, tehetséges játékost tudtunk szerződtetni. Mindketten a ma- gyar válogatott keretéhez tartoznak, úgy gondolom, hogy rengeteg potenciál van bennük. Hosszú távon is meghatározó szereplői lesznek a magyar női kézilabdának. Gabriella egy kemény játékos, egyedülálló lövő technikával rendelkezik. Fiatal kora ellenére igazi vezér- típus. Sokoldalú, aki tökéletesen illeszkedni fog ahhoz a stílushoz, amit képviselni szeretnénk. Nikolett személyében az egyik legtehetségesebb magyar jobbátlövőt sikerült megszereznünk. Jól lő távolról és védekezésben is remek teljesítményre képes. Mindkét játékos rendkívül ambiciózus és motivált, úgy érzem, hogy sokat fognak tudni fejlődni a következő években és nagy értékei lesznek a Siófok KC-nak értékelte Bent Dahl leendő vezetőedző a játékosok leigazolását.

Tóth Gabriella 2014-ben debütált a magyar válogatottban, melynek címeres mezét ez idáig 94 alkalommal öltötte magára. A tehetséges irányítóra Győrben figyeltek fel még 2009-ben. A Veszprém 2012-től, a Mosonmagyaróvár pedig 2014-től tudhatta csapatában, mielőtt 2015-ben visszakerült az ETO-hoz. A kétszeres magyar bajnok és Bajnokok Ligája győztes játékos 2017-ben állt kölcsönjátékosként a Kisvárda alkalmazásában is egy rövid ideig, mielőtt Érdre szerződött. A 2019/20-as szezonban 18 bajnoki mérkőzésen 96 gólt jegyzett, ezzel az Érd legeredményesebb játékosa volt. Az EHF-kupában az idei szezonban 8 mérkőzésen lépett pályára, 28 gólt dobott, 2 sárga lapot kapott és két alkalommal volt kiállítva két percre.

Kiss Nikolett Vecsésen szerezte meg a kézilabda alapjait, majd a Ferencváros ifjúsági játékosa volt, mielőtt 2014-ben Győrbe szerződött. A 23 esztendős jobbátlövő a 2015/16-os idényt kölcsönben Mosonmagyaróváron töltötte. Élete első élvonalbeli szezonjában 28 baj- nokin 98 gólt szerzett, amivel nagyban hozzájárult az MKC akkori bennmaradásához. Telje- sítménye válogatott meghívót eredményezett, a nemzeti csapatban viszont csak 2018-ban debütálhatott Kim Rasmussen irányítása alatt. Az Érd előbb 2016 decemberében másfél évre kölcsönvette az átlövőt, akinek a szerződése Győrben lejárt. Az Érd ezután szerződtette őt. Az EHF-kupában az idei szezonban 8 mérkőzésen lépett pályára, 30 gólt dobott, 3 sárga lapot kapott és egy alkalommal volt kiállítva két percre.

Forrás: Siófok KC honlap

2020-04-17

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk