Tor Odvar Moen a szezon végén távozik Siófokról

Tor Odvar Moen 2018 nyarán három éves kontraktust írt alá a klubbal egy hosszútávú szak- mai koncepció megvalósításának érdekében.

− 2018-ban egy olyan edzőt neveztünk ki a csapat élére, akiről tudtuk, hogy képes lehet megvalósítani az elképzeléseinket és céljainkat. A váltás gondolata fel sem merült bennünk egészen addig, amíg nem jelezte számunkra, hogy személyes okok miatt haza szeretne menni Norvégiába. Emberileg és szakmailag is tiszteljük őt annyira, hogy elfogadjuk a döntését. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az SKC megnyerte története első nemzetközi kupáját. Közös megegyezéssel távozhat annak ellenére, hogy fix, három éves szerződés köti őt a klubhoz. Olyan döntést hoztunk a folytatást illetően, ami biztosítja a folytonosságot, és lehetővé teszi a jelenlegi vezetőedző által elkezdett munka befejezését. Bent Dahl leigazolása a szakmai stábba telitalálat volt a tavalyi évben. Ismerjük, tudjuk, hogy milyen edző és ő is pontosan tisztában van vele, hogy mi mit várunk el, mit szeretnénk elérni, így nyártól két évig ő tölti majd be a Siófok KC vezetőedzői posztját. Személyesen szerettük volna közölni a hírt a játékosokkal, ezért vártunk mostanáig a bejelentéssel. Biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz hatással a szezon második felére – nyilatkozta Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.A norvég szakember első évében a klub történelmének legsikeresebb évét produkálva megnyerte az EHF-kupát és magyar bajnoki bronzérmet szerzett a csapattal.

− Kértem egy személyes találkozót a vezetéssel, ahol elmondtam, hogy családi okok miatt haza szeretnék menni Norvégiába. Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, amit a sze- mélyes problémáim befolyásoltak. Nem tudom, hogy mit hoz számomra a jövő. Termé- szetesen nem szeretnék elszakadni a kézilabdától, ez a munkám. Ezúton is szeretném megköszönni Fodor János ügyvezetőnek, hogy tiszteletben tartja a döntésemet és semmilyen akadályt nem gördít a távozásom elé. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz helyzetbe hoztam a klubot, de úgy gondolom, hogy a lehető legjobb kezekbe kerül az irányítás. Bent nagyszerű edző, a stílusa és a temperamentuma tökéletesen illik a klub filozófiájához. Nagyon sajnálom, hogy nem tudom befejezni a munkát, azt a három éves koncepciót, amit együtt elterveztünk. A Siófok KC egy remek klub. Csodálatos szurkolókkal és egyedülálló infrastruktúrával ren- delkezik. Minden feltétel adott ahhoz, hogy a következő években az európai kézilabda meghatározó tagja legyen. Nagyon fontos hat hónap áll előttünk, minden erőmmel azon leszek, hogy az idei évben is elérjük a céljainkat – mondta a csapat vezetőedzője, Tor Odvar Moen.

Bent Dahl a tavalyi szezon közepén csatlakozott az edzői stábhoz. Tor Odvar Moen kérésére érkezett Siófokra, ahol jelenleg másodedzőként és a csapat videó elemzőjeként tevékeny- kedik. Két éves szerződést írt alá a vezetőedzői poszt betöltésére.

− Egy éve érkeztem Siófokra, ahol nagyon jól érzem magam. Moen bejelentése után a klubvezetés felkért a vezetőedzői poszt betöltésére, amit az eddigi tapasztalataim alapján nagy örömmel fogadtam el. Siófokon egy hosszú távú szakmai koncepció kezdődött el két éve, ezt a munkát fogjuk közösen folytatni a nyártól. Az idei évből még nagyon sok van hátra, komoly céljaink vannak, a szezon végéig a jelenlegi feladataimra koncentrálok – nyilatkozta Bent Dahl.

Forrás: Siófok KC honlap

2019-12-27

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk