Kézilabda kupa

 

Tomori Zsuzsanna a Siófok KC legújabb igazolása

A Győri Audi ETO KC és Tomori Zsuzsanna 2018 februárjában jelentette be, hogy 1+1 éves kontraktust kötöttek 2018. július 1-i kezdettel.  A felek mindegyike számára lehetőség volt a szerződésben szereplő +1 éves opció érvényesítésére. Tomori Zsuzsanna a kontraktus sze- rinti, 2019. március 15-i határidőig írásban jelezte, hogy nem kíván élni a 2019/20-as sze- zonra vonatkozóan szerződése meghosszabbításával, és a Siófok KC csapathoz igazol.

– Tomori Zsuzsanna a magyar kézilabdázás meghatározó személyisége!  – jelentette ki Fodor János a Siófok KC ügyvezetője. – Igazi vezérként számolunk vele a Balaton-partján. Véde- kezésben kiemelkedő teljesítményre képes, támadásban több pozícióban is bevethető. Sokat fogunk erősödni az érkezésével. A tapasztalata nagyon sokat érhet a következő évben.

– Egy olyan játékost sikerült megszereznünk, aki eddig mindegyik csapatában meghatározó volt, ahol játszott. Rengeteg tapasztalattal rendelkezik, kiemelkedő védőmunka jellemzi, és számos variációs lehetőség támadásban. Ezek a legfőbb erényei.  Sokat volt sérült az elmúlt években, de látszik, hogy most már remek állapotban van. Ő egy vezér típus, én is hasonló szerepet szánok neki Siófokon! – elemezte új játékosát Tor Odvar Moen vezetőedző.

Sokat gondolkodtam azon, hogy mi lenne a legjobb döntés számomra a folytatást illetően – kommentálta átigazolását Tomori Zsuzsanna. – Amikor beszéltem a siófoki vezetőkkel, nagyon tetszett az irány, amit felvázoltak. Izgatottan várom a következő évet, hiszen mind a körülmények, mind a játékoskeret alkalmas lesz arra, hogy komoly célokat érjünk el.

Tomori Zsuzsanna a Dunaferrben mutatkozott be a felnőttek között 2002-ben, majd a rekordbajnok Vasas kézilabdázója volt 2004 és 2007 között. Három szezon alatt 324 gólt dobott az élvonalban, amivel eladta magát a Győrnek. Később 2010-ben a Ferencvárost választotta, és egészen 2015-ig szolgálta a fővárosi klubot, amikor is visszatért korábbi sikerei színhelyére, Győrbe. A két zöld-fehér klubbal összességében hét bajnoki címet, és hat Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett. A Bajnokok Ligájában és a KEK-ben is kétszer ért a csúcsra aktuális klubcsapatával. Az FTC-ben eltöltött öt szezon során mindig elérte legalább a 100 gólt a bajnokságban, összességében pedig 669 alkalommal talált a kapuba. Pályafutása során 1366 gólt jegyez az NB I-ben, 2012-ben, 2015-ben és 2016-ban pedig az Év magyar kézilabdázója lett. Tavaly a Bajnokok Ligájában a legjobb védőnek választották.

Forrás: Siófok KC honlap – Fotó: Veres Viktor / Nemzeti Sport

2019-03-21

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk