Kézilabda kupa

Tíz év után távozik Siófokról Mazák-Németh Csilla

Az olyan játékos, mint Csilla, nagyon becsülendő és ritka a mai sportban. Akkor csatlakozott hozzánk, amikor még csak tervek voltak. Részese volt a fontos mér- földköveknek, és minden edző irányítása alatt bizonyított. Megmutatta, hogy munkával, akarattal és kellő alázattal mennyi mindent el lehet érni a sportban. Csilla mindig az SKC család tagja marad, ide mindig hazajöhet. Köszönjük ezt a tíz évet – fogalmazott Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

– Köszönöm ezt a tíz évet, ami alatt nem csak a pályán, de az életben is felnőt- tem. Volt, hogy együtt sírtunk, később viszont együtt nevettünk jóban és rossz- ban egyaránt. Imádtam a 4-es iskolában játszani, igazán egyedi hangulata volt, de aztán az aréna egy igazi csoda lett! Ebben óriási szerepet játszottak a szur- kolók, akik mindig fantasztikus atmoszférát teremtettek. Egy sportoló számára ez nagyon sokat jelent. Millió emlékkép ugrik most be, és nehezen találom a szava- kat, de tény, hogy eljött a pillanat, a váltás pillanata. Nagyon jó szívvel fogok visszaemlékezni erre az időszakra, az SKC az életem része lett, és az is marad – fogalmazott Mazák-Németh Csilla.

Németh Csilla a 2010/11. évi szezon után hagyta el a Ferencváros csapatát, és tette át a székhelyét Siófokra, ahol Imre Vilmos irányításával elévülhetetlen szere- pet vállalt a klubtörténet első bajnoki bronzérmében. Ott volt a pályán, amikor Kiss Szilárd irányításával első nemzetközi kupamérkőzésünket vívták az orosz HC Asztrahanyocska ellen.

Később a Golovin Vlagyimir által irányított csapat vezéregyéniségeként akasz- tották a nyakába a Magyar Kupa harmadik helyezéséért járó bronzérmet. Egy időben a magyar válogatott keretének tagja volt. Dolgozott Christian Dalmose, Horváth Roland és Lars Rasmussen keze alatt.

A Moen éra azonban számára a legszebb dologról szólt, a családalapításról, hiszen édesanya lett. EHF-kupa győztesnek mondhatja magát, és egyedüli SKC játékosként két bajnoki bronzérem büszke tulajdonosa. A 2019-es visszatérése után nem sokkal azonban súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett, végül 2020-ban tért vissza. Zdravko Zovko irányítása alatt új szerepkörben, beállóban pró- bálhatta ki magát. Csilla összességében tíz szezont töltött a Balaton-partján, a mai napig 251 tétmeccsen öltötte magára az SKC mezét.



Forrás: Siófok KC honlap

2021-03-20

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk