Teszteléssel kezdi a felkészülést a Győri Audi ETO KC

Dr. Bartha Csaba klubelnök: „Tekintettel a mögöttünk álló nem mindennapi helyzetre, fontosnak tartjuk, hogy az edzésmunkát megelőzően mindenki koronavírus teszten essen át, és csak negatív eredménnyel rendelkező kolléga, játékos kezdje meg a felkészülést. Minden játékost, a szakmai stáb és a menedzsment minden tagját leteszteljük a rendelkezésünkre álló lehetőségek mindegyikével. Ezt követően az utánpótlás rendszerünkben lévő fiatalok és edzők is részt vesznek majd ilyen vizsgálaton az edzésmunka megkezdése előtt. Köszönöm szépen a győri Petz Aladár Kórház együttműködését, nagy segítség számunkra, hogy szervezetten tudunk átesni a vizsgálatokon. Június 24-én szerdán találkozom a csapattal és a stábbal, akkor lesz egy közös egyeztető megbeszélésünk az előttünk álló szezont illetően, aztán megkezdődik az orvosi és a szakmai stáb által előírt terveknek megfelelő munka. Egyébként várom már nagyon a kezdést.”

Dr. Balogh Péter csapatorvos: „A járványügyi helyzet feloldását követően megkezdjük a felkészülést az előttünk álló bajnokságokra, aminek alapvető feltétele a csapat, a szakmai stáb és a menedzsment vírusszűrése. A megkezdett edzések során betartjuk a járványügyi helyzetben ajánlott protokollokat, mint a testhőmérséklet napló és a kézfertőtlenítés. A sport- ág sajátosságából adódóan nem lehetséges a testi kontakt elkerülése, ezért egészségügyi szempontból jobban odafigyelünk a sportolók általános állapotára. Természetesen a hosszú pihenés után szükséges az erőnléti állapot felmérése, melyet terhelésdiagnosztikai és ergo- metriás, valamint kinezio tesztekkel térképezünk fel. Az egészségügyi stáb az edzőkkel és az erőnléti szakemberekkel együttműködve állítja össze és a fokozatosság elvét betartva építi fel a terhelést. Figyelembe vesszük azt is, hogy a sportolók intenzív terhelése során az immun- rendszer bizonyos mértékben csökken, ezért a vitaminpótlást és a táplálék kiegészítőket is ennek megfelelően állítjuk össze. A korábbi sérülések felmérése különös gonddal történik, és egyéni profilaxist és terhelés felépítést tervezünk a szükségletek szerint."

Danyi Gábor vezetőedző: „A felkészülésünk legfontosabb vezényszavai az óvatosság és az alaposság. A kezdés koraiságát a hosszú szünet és a nagyon zsúfolt előttünk álló időszak teszi szükségessé. Ezért a szokásos nyolc hetes felkészüléshez képest most 10 és fél hét áll rendelkezésünkre, hogy elérjük őszre azt a formát, amit tervezünk. Nagyon óvatosan és ala- posan, komoly tervezéssel akarunk hozzákezdeni a munkához, mert a szokásosnál régebben voltak a lányok kitéve ilyen megterhelésnek. Emellett ne felejtsük el, hogy – ha minden a mostani terv szerint alakul –, egy Bajnokok Ligája Final8 vagy Final4 vár ránk rögtön a fel- készülést követően. Ennek is köszönhetően egy nagyon érdekes és hosszú szezon áll előt- tünk, mind hazai, mind nemzetközi színtéren. Érkeznek az új játékosok, a régiek is jönnek, van, aki csak a tavalyi Bajnokok Ligája befejezéséig lesz velük. Folyamatosan előre kell lép- nünk, hogy a céljainkat elérhessük. Ennek érdekében a kezdéskor szokásos tesztek és orvosi felméréseket követően egy hét edzőtáborral kezdünk.”

Forrás:
Győri Audi ETO KC honlap / Fata Edina

 

2020-06-22

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk