Kézilabda kupa

Telekom Veszprém: Siskarjev, Maqueda és Ligetvári érkezik

Hivatalossá vált, hogy a HC Vardar és az orosz válogatott jobbszélsője, Daniel Siskarjev a Telekom Veszprém csapatához igazol. A védekezésben is hasznos játékos két évre kötelezte el magát az „Építőkhöz”. Daniel Siskarjev 1988. július 6-án született a Szovjetunió kazah tagállamában, Kostanajban. Első profi klubja az orosz ZK Asztrahány volt, ahol 2009-ig játszott, majd csatlakozott az orosz sztárcsapathoz, a Csehovszki Medvegyi gárdájához. Innen 2014-ben állt tovább, amikor a macedón bajnok HC Vardar együtteséhez igazolt, amellyel kétszer is sikerült megnyernie a VELUX EHF Bajnokok Ligáját, illetve ötször a macedón bajnokságot is. Emellett háromszor hódította el a SEHA Liga trófeáját.

Hivatalosan megerősítésre került, hogy Jorge Maqueda, a MOL-Pick Szeged jobbátlövője jövő szezontól kezdve a Telekom Veszprém csapatát erősíti. A spanyol világbajnok két évre kötelezte el magát az „Építőkhöz”. Jorge 1988. március 15-én született Toledóban. Profi pályafutását a Barcelonában kezdte, amellyel bajnoki címet, Spanyol Kupa és Szuperkupa győzelmet ünnepelhetett. 2007-ben távozott, és a CB Alcobendas együttesében folytatta pályafutását. Innen 2009-ben a BM Aragónba igazolt, ahonnan két év után légiósnak állt. A HBC Nantes-ban három évet töltött, de az igazi nagy sikerei csak ezután következtek, amikor a 2015-ben a HC Vardar csapatához szerződött. Új klubjában háromszoros macedón bajnok és kupagyőztes, kétszeres SEHA Liga győztes, illetve 2017-ben megnyerte a VELUX EHF Bajnokok Ligáját is. 2018-ben igazolt a MOL-Pick Szeged együtteséhez, amellyel egy-egy magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert. A spanyol válogatottban 2006 óta játszik, sikerei között szerepel egy-egy Európa-bajnoki arany-, ezüst- és bronzérem, illetve egy világbajnoki bronz- és aranyérem. Utóbbit hazai pályán szerezte 2013-ban. A nemrég befejeződött 2020-as Európa-bajnokságon beválasztották az All-Star csapatba.

A klub saját nevelésű játékosa, Ligetvári Patrik két év kölcsönszereplés után tér vissza Veszprémbe, miután tavalyi idényben az Abanca Ademar Leon, idén pedig a CBM Logrono La Rioja együttesénél pallérozódott. A magyar válogatott játékos remek Európa-bajnokságon van túl, hiszen mind védekezésben, mind támadásban kivette a részét a bravúros sikerekből.

Fontos hír Telekom Veszprém jövő évi keretéről, hogy súlyos sérüléséből lábadozó jobbátlövő, Kent Robin Tonnesen szerződését további 1+1 évvel meghosszabbította a csapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt. A norvég válogatott játékos a december 1-jén lejátszott, HC Vardar elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen szenvedett Achilles-ín szakadást, amely után rögtön megműtötték, és azóta is keményen dolgozik a visszatérésén.

Az érkezők mellett távozó játékosok is vannak: Dragan Gajics és Borut Mackovsek után hivatalossá vált, hogy Mirszad Terzics is távozik Veszprémből, miután nyáron lejáró szerző- dése nem kerül meghosszabbításra. Terzics 11 szezon után hagyja el a Királynék Városát, ahol eddig kilenc magyar bajnoki címet, és ugyanennyi Magyar Kupa diadalt ünnepelhetett, illetve ötször sikerült bejutnia a VELUX EHF Final4-ba, amelyből háromszor a döntőben is pályára léphetett. Mindezek mellett kétszer ülhetett fel a csapattal a SEHA Liga trónjára.

Fotó: Vörös Dávid

 

 

2020-01-29

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk