Kézilabda kupa

Telekom Veszprém: Bomba erősítés 2023 nyarától

Hugo Descat személyében olimpiai bajnok balszélsővel erősödik a Telekom Veszprém. A francia játékos kétéves szerződést kötött klubbal, és 2023 nyarán teszi át székhelyét Magyarországra. A villámléptű szélső 1992. augusztus 16-án született Párizsban. Profi karrierjét az US Créteil Handball színeiben kezdte, innen igazolt 2017-ben a Dinamo Bukarestbe. Két év után búcsút intett a román fővá- rosnak, és a Bajnokok Ligája résztvevő Montpellier HB csapatában folytatta. Az igazi áttörést a tokiói olimpia hozta meg a gólerős szélső számára: a francia válogatottal aranyérmet ünnepelhetett az ötkarikás játékokon, csapata házi gólkirálya lett Nedim Remilivel holtversenyben, és – Omar Yahiához hasonlóan – bekerült a torna álomcsapatába is.

Lukas Sandell, az Aalborg Handbold és a svéd válogatott jobbátlövője 2023-tól szintén a Telekom Veszprém színeiben folytatja pályafutását. A 192 cm magas játékos  – aki 2+1 éves szerződést kötött klubbal – 1997. február 3-án látta meg a napvilágot a svédországi Reslövben. Pályafutását a Ystads IF együttesében kezdte, innen az Elverum Handballhoz vezetett az útja, amellyel két-két bajnoki címet és norvég kupát nyert. A svéd átlövő 2020-ban az Aalborg Handboldba igazolt, amellyel kétszer megnyerte a dán kupát, 2021-ben a bajnoki címet is elhódította, és a Bajnokok Ligája előző kiírásában is egészen a döntőig mene- telt, ahol csak a Barça tudta megállítani őket. Pályafutása legnagyobb sikerét mégis a svéd válogatott színeiben érte el, amellyel 2022-ben megnyerte a ma- gyar-szlovák kettős rendezésű Európa-bajnokságot, alig egy évvel az Egyiptom- ban szerzett világbajnoki ezüstérem után.



Agustín Casado Marcelo is 2023 nyarán csatlakozik a Telekom Veszprémhez, amellyel kétéves szerződést kötött. A spanyol irányító 1996. május 21-én született Almeríában, majd pályafutása során számos csapatban megfordult: a CB Balonmano Pozoblancóban, a BM Huescában, az ARS Palma del Ríóban, a BM Navában, 2020 óta pedig a Logrono La Rioját erősíti. A 26 éves irányító húzó- embere volt csapatának, az Európa Liga idei kiírásában 87 találatot jegyzett, a német bajnok és végül egészen a döntőig menetelő SC Magdeburg ellen két mérkőzésen összesen 25 gólt (!) szerzett. A játékos ugyancsak tagja volt a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző spa- nyol válogatottnak: csapata mind a kilenc mérkőzésén pályára lépett és 33 gólt szerzett.

Ludovic Fabregas, a világ egyik legjobb beállója, 2023-tól a Telekom Veszprém csapatát erősíti. A francia válogatott beálló – aki 2+1 éves szerződést kötött klubbal és a 89-es mezszámot választotta – 1996. július 1-én látta meg a nap- világot Perpignanban. Első profi klubja a Montpellier HB volt, amellyel 2018-ben Bajnokok Ligáját nyert, a fináléban a HCB Nantes együttesét felülmúlva. Még abban az évben leigazolta őt a Barca, és a gránátvörös-kékekkel további két alkalommal hódította el a legnagyobb európai trófeát: 2021-ben és 2022-ben. De nem csak klubszinten bővelkedik sikerekben Ludovic Fabregas karrierje: a francia nemzeti csapattal 2017-ben világbajnoki címet nyert, 2021-ben pedig a tokiói ötkarikás játékokon is aranyérmet szerzett, sőt, a torna álomcsapatába is bekerült beálló poszton.



Forrás: Telekom Veszprém honlap

2022-06-23

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk