Kézilabda kupa

Taroltak a Fradi játékosai, Klujber Katrin érte el a legtöbb pontot

Hetedszer hirdette meg a handballplanet.com kézilabdával foglalkozó internetes oldal a szezon legjobb fiatal játékosait kereső versenyt. Az újságírókból álló zsűri posztonként négy játékost jelölt meg, akik szerintük a legjobb teljesítményt nyújtották a 2019/2020. évi szezonban, közülük pedig a szurkolók szavazhatták meg a legjobbakat. A szurkolói rangsor alapján a játékosok tíz, hét, négy vagy egy pontot kaptak, míg a zsűri valamennyi tagja a négyből három játékosnak adhatott pontot – hármat, kettőt vagy egyet.

A szurkolók összesen 54 461 szavazatot adtak le, ami harminckilencezer szavazattal több, mint tavaly, ebből is látszik, hogy a díj egyre rangosabb.

A Ferencváros játékosaira három poszton szavazhattak a szurkolók, a balszélen Márton Gréta, balátlövőben Háfra Noémi, jobbátlövőben pedig Klujber Katrin került a top négybe, de rajtuk kívül az MTK-nál kölcsönben lévő kapus, Suba Sára, valamint a most már a zöld-fehéreket erősítő Emily Bölk is kapott jelölést.

Az eredményhirdetést követően azt is el lehet mondani, hogy taroltak a Ferencváros fiataljai, ahol elindultak, ott nyertek is, ráadásul Klujber Katrin érte el összesítésben a legtöbb pontot, miközben a legtöbb szurkolói szavazat Márton Gréta neve mellé került. Vagyis az1998. január 1. után született játékosokból álló álomcsapatába bekerült Márton Gréta, Háfra Noémi, Klujber Katrin, valamint Suba Sára és az ugyancsak Fradi-nevelés Faluvégi Dorottya is, az év fiatal játékosa pedig Klujber Katrin lett.

– Mostanában szerencsére kaptam már néhány elismerést, de még mindig tudnak meglepe- tést okozni – mondta boldogan Klujber Katrin. – Először általában nem is látom az eredményt, csak jönnek a telefonok, meg az sms-ek, gratulálnak az ismerősök és olyanok is, akiket nem ismerek személyesen, és csak ez után tudom meg, hogy mi is történt. Jó érzés, hogy mióta a Fradiban vagyok, sok elismerés ér. Az EHF-től kapott díjak azért magasabb polcon vannak ná- lam, de ez is sokat jelent nekem.

Klujber Katrin azért is büszke lehet, mert a szurkolók és a sportújságírók is egyaránt elismer- ték a teljesítményét.

– Mindkettő fontos, de nekem a szurkolók véleménye jelenleg fontosabb picit, mert ezek szerint sokan nézik a meccseinket, és az eredményből úgy tűnik, hogy akik nézik, azt gondol- ják, hogy megérdemlem ezt az elismerést.

 Az év 1998. január 1. után született játékosokból álló álomcsapat:

Balszélső:
Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria) 

Balátlövő:
Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria) 

Irányító:
Henny Ella Reistad (Vipers Kristiansand – norvég) 

Jobbátlövő:
Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria) 

Jobbszélső:
Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO KC)           

Beálló:
Pauletta Foppa (Brest Bretagne Handball – francia) 

Kapus:
Suba Sára (MTK Budapest) 

Védekező játékos:
Kristina Jorgensen (Viborg – dán)


Forrás: Fradi.hu

 

2020-07-18

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk