Kézilabda kupa

Szegedi cél: Eljutni a kölni négyes döntőbe

– Hivatalosan megkezdődik a 2020-2021. évi szezon! A PICK Kézilabda Akadémia játékosai munkához látnak. Mit vár az akadémiától?
– Január 1-je óta tart a munka, de most érkeztünk abba a fázisba, hogy összeállt minden. Eddig is komoly terveink voltak az utánpótlással, most azonban még magasabbra tettük a lécet. A szegedi utánpótlás-nevelés híres volt, most szeretnénk ismét arra a szintre emelni, ahol a felnőtt csapat áll. Azt viszont őszintén nagyon sajnálom, hogy az elmúlt tíz évben nem sikerült olyan játékost kinevelnünk, aki meghatározó szerepet töltene be a nagy csapatban. Komoly szakemberekkel sikerült megállapodnunk, teljes a stábunk, mától pedig már az új szezonra való felkészülés játssza a főszerepet. Telis tele van kihívással, de a fiatalok számára ott a példa, ott egy nagyszerű csapat, ahova, ha tehetségesek és szorgalmasak, eljuthatnak.

– A két szezon között változások történtek a klub életében, több új munkatárs ér- kezett.
– És a terveink szerint még érkezik is. Kezdem egy igazán jó hírrel: gazdasági vezetőként tér vissza hozzánk egykori kiváló kapusunk, Farkas József. Marketing- és kommunikációs vezető- ként dolgozik nálunk a szegedi kötődésű H. Nagy Máté, a nemzetközi ügyekért Borsos Robin felel a továbbiakban. Az akadémia kötelékébe nevelő tanárokat, edzőket, terapeutákat és kü- lönböző területen dolgozó munkatársakat vettünk fel. Ahogy említettem, célunk, hogy a fia- talok is magas szinten dolgozzanak, és ennek legyen eredménye.

– A nagy csapat két hét múlva kezdi el a felkészülést. Mik a céljaik az új szezon- ban?
– Most már a #kékek hívek is ismerik azt a mondatot, amit rendszeresen említünk: elindu- lunk a Bajnokok Ligájában, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Nem is lehet más a célunk, mint eljutni a kölni négyes döntőbe. Ehhez jó alapot szolgálhat a magyar bajnokság és a Magyar Kupa is, amit szeretnénk megnyerni. Nagy erősségünk lehet az új idényben, hogy alig változott a keret, jóformán csak az új fiút, Borut Mackovseket kell beépíteni. Ez most nagy előny lehet, mert fejlődhetünk, még jobbá, erősebbé válhatunk.

– Jó néhány nap eltelt már a Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolása óta, utólag hogyan értékeli?
– Továbbra is Európa legjobbjai között szerepelünk. Ez hatalmas dolog, erre mindenkinek büszkének kell lennie. Itt nincs könnyű, vagy nehéz ellenfél. Mindenki komoly játékerőt kép- visel. Saját bőrünkön tapasztaltuk meg többször, hogy az esélytelenebb csapatok is képesek a másik dolgát megnehezíteni. Nem lehet kérdés, hogy a minél jobb pozíció megszerzése a célunk. Ez fontos a továbbiak miatt, és képesnek tartom a csapatot, hogy a csoportban elő- kelő helyen végezzen. Évek alatt megmutattuk, hogy a komoly, nagy klubok ellen is nyerni tu- dunk.

– Mit gondol: minden rendben lesz a Bajnokok Ligájával? Időben elindulhat?
– Az európai futball erre jó példa lehet. Szerencsére mindenhol rendben zajlott és zajlik a bajnokság. Augusztusban pedig már a labdarúgó Bajnokok Ligájában is meccseket rendez- nek, illetve sor kerül a lisszaboni döntőre is. Talán ha ez sikeres lesz, akkor onnan példát me- rítve lehet majd tanulni, meccseket rendezni. Nem lesz egyszerű a rajt, sajnos jelenleg is sok a bizonytalanság. Itt komoly utazásokat kell megszervezni, csak reménykedni tudunk abban, hogy nem romlik, hanem javul majd a helyzet.

– És a magyar bajnokság?
– Országon belül azért kedvezőbb a helyzet, itt azért nem kell napokra elmennünk, könnyebb megszervezni egy-egy bajnokit. Nem vagyok a zártkapus meccsek híve. Az élsport a nézők- nek szól, így jó lenne a szurkolókkal kezdeni a szezont. Még közel másfél hónapunk van a rajtig, ez még sok idő. Reménykedem, hogy együtt, a fantasztikus táborunk előtt játsz- hatunk.

– Sokszor használjuk a MOL-Pick Szeged család megjelölést. Mit üzen a szurko- lóknak?
– Jó olvasni azokat a hozzászólásokat, amelyek biztatnak, buzdítanak bennünket. Hihetetlen szeretetet kapunk mindig, és ez ebben a nehéz időszakban sokat jelentett nekünk. Minden- kinek köszönet jár érte. Nekem is nagyon hiányzik az a hangulat, amely az újszegedi sport- csarnokra jellemző. Jó lenne már együtt tapsolni, együtt örülni egy-egy győzelemnek.



Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert – Fotó: Kocsis Alíz

2020-07-13

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk