Kézilabda kupa

Szegeden visszavonultatják Jonas Källman 8-as számú mezét

Legenda. Kétszeres magyar bajnok, egyszeres Magyar Kupa-győztes és EHF-kupa-győztes. A sportág klasszisa. A MOL-Pick Szeged történetének legered- ményesebb Bajnokok Ligája-gólszerzője (325 találat), a kézilabda sportág nem- zetközi klasszisa. Ha röviden jellemezni kellene #kékek szempontból Jonas Käll- mant, akkor ezt a legfontosabb kiemelni.

Példakép, harcos, csapatkapitány, kiváló ember és családapa. Ez pedig az ő személyisége. 2014-ben érkezett Szegedre. Gyorsan meghatározó alakja lett a csapatnak, hihetetlen tapasztalata, játéktudása hatalmas hatással volt minden játékosra. Hét és fél évet töltött el a klubnál. Szegedi lett, a város büszkesége. Csodásan zárta a pályafutását, kapitányként a negyedik bajnoki címhez segí- tette csapatát.

Hétfő kora délután a csapat évzáró összejövetelén dr. Szűcs Ernő Péter elnök bejelentette, hogy a legendás 8-ast, Jonas Källman mezét visszavonultatják és az új Arénánkban az egyik szektor az ő nevét viseli majd.

Ő lesz az első játékos, akinek a kék szerelése majd felkerül az új Aréna falára. Minden idők legeredményesebb szegedi csapatkapitánya egy bekeretezett nyolcas mezt kapott ajándékba, de a csapattársak is meglepték egy ajándék- kal, illetve a szegedi szurkolók is kedveskedtek neki. Érzelmekkel teli volt ez a kis ünnepség, a könnycseppek sokuk arcán megjelentek.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap

 

2021-06-07

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk