Kézilabda kupa

Stine Oftedal a világ legjobb női játékosa 2019-ben

Rangos mezőnyt jelölt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) 2020 július elején a 2019. év legjobb női játékosainak. A szakmai zsűri az öt játékost jelölt a névsorba: Stine Oftedal (nor- vég), Anna Vjahirjeva (orosz), Lois Abbingh, Estevana Polman és Tess Wester (mindhárom holland).

A két hétig tartó voksoláson a Győri Audi ETO KC irányítója kapta a legtöbb szavazatot, így 2019-ben a “Világ legjobb női kézilabda játékosa” cím birtokosa Stine Oftedal!

– Hihetetlenül boldog vagyok, igazából nem is tudom felfogni, hogy engem választottak meg. Hatalmas megtiszteltetés ez, még most is alig hiszem el, de természetesen nagy büszke- séggel tölt el, hogy megkaphattam ezt az elismerést. Ez a díj annak a munkának az elisme- rése, amit az elmúlt szezonokban a klubban és a válogatottban elértem a csapattársaimmal közösen! – nyilatkozta a hír hallatán Stine Oftedal.


Az év női edzője Emmanuel Mayonnade (francia) lett. Ebben a kategóriában jelölt volt Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Danyi Gábor is.

A világ legjobb férfi játékosa címet 2019-ben Niklas Landin (dán), Az év férfi edzője címet Nikolaj Jakobsen (dán) érdemelte ki.


Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

 

2020-07-18

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk