Kézilabda kupa

Sportcsarnokot keres a Váci NKSE - válaszolt az önkormányzat

A Váci NKSE közleménye tartalmi változtatás nélkül:

Kedves Szurkolóink!

A tegnapi napon megkaptuk a következő szezonra érvényes díjtáblázatot a Váci Sportcsarnok bérlése kapcsán.

A kézhez kapott 60%-al emelt árak, és az egyéb kiegészítő szolgáltatások és helyiségek bérleti díj emelkedését, jelen állás szerint egyesületünk nem tudja majd finanszírozni, hiszen ezekkel a plusz költségekkel nem terveztünk az előttünk álló idényre.

Számunkra teljesen megdöbbentő és elfogadhatatlan, az elmúlt években egyesületünk által teljesen felújított Városi Sportcsarnok (tető héjazat cseréje, nyílászárók cseréje, sportpadló cseréje, eredményjelző cseréje, öltöző felújítás,világítás cseréje, kiszolgáló helyiségek légkon- dicionálásának beruházása) bérleti díjának ezen mértékű váratlan megemelése.

Egyesületünk nagyon szeretne más Pest-megyei csapatok cipőjében járni, ahol a több száz milliós önkormányzati támogatás kevésnek számít, ugyanis nálunk pedig folyamatosan csak az lehet a kérdés, hogy 10 vagy 20 millió forinttal járulunk hozzá a város költségvetéséhez, a bérleti díjak befizetésével.

Jelenleg, amikor több támogatónk is elhagyta egyesületünket a Korona-vírus okozta gazdasági helyzet miatt, nincs más választásunk, mint más helyszínt keresni a mérkőzéseink és edzéseink lebonyolítására, ahol kedvezőbb lehetőségek mellett tudnánk szerepelni, és lehet, hogy még értékelnék is, hogy egy nemzetközi kupainduló csapat játszik a csarnokában.

Vác, 2020.05.29

 
A váci önkormányzat által küldött reakció: 

Vác a Nemzet Sportvárosa, ennek megfelelően folyamatosan együttműködik az egyesül- etekkel és a mindenkori pénzügyi lehetőségeihez mérten támogatja elsősorban az utánpótlás nevelést, másodsorban a profi sportot. 

A sportcsarnok 2013-ban megállapított bérleti díja 15 000 Ft/óra volt, melyet az elmúlt héten 12 000 forintra csökkentett az önkormányzat. Ez az összeg jelentősen elmarad az önköltségi ártól és megegyezik, vagy alatta marad más települési sportcsarnokok bérleti díjához képest. 

A VNKSE kérése alapján jelenleg 50 százalékos kedvezménnyel használják az egyesület csa- patai a létesítményt. 

Vác Város Önkormányzata az elmúlt években is mindent megtett a női kézilabda klub sikeres szerepléséért. Több csarnokberuházás esetében biztosította a TAO-pályázat önrészét, amikor azt a klub igényelte. Egy, a korábbi városvezetés által nem támogatott kérelem után már a mostani városvezetés a női kézilabda klub közel 9 millió forintos díjhátralékát is elengedte, a klub pedig az önkormányzati tulajdonú létesítmény számára TAO-s felújítási forrásokat tudott biztosítani. A város kézilabdasport iránti elkötelezettségét jellemzi, hogy a Dunakanyar Kézil- abda Akadémia úgy jöhetett létre, hogy a szükséges területet 99 évre ingyenesen bocsátotta rendelkezésre a város. A folyó beruházáshoz intézett kérést az önkormányzat soron kívül kezelte.

Az egyesületek az utánpótlás csapatok bérleti díját el tudják számolni a TAO támogatási rendszerben, így a TAO-n kívüli szponzorok esetleges elmaradása nem érinti ezen bérleti díj kifizetéseket, ezért is érthetetlen számunkra a kiadott, éles hangú közlemény. Vác Város Önkormányzatának fontos, hogy a női kézilabdacsapata eredményes munkáját támogassa, ezért kezdeményezett jövő hétre tárgyalást a csapat elnökével, amelyen egyeztetik a csapat további támogatási igényeit. Bízunk benne, hogy az immár több mint két évtizede az élvonalban remekelő női kézilabda-egyesület továbbra is a sportszerető váci közönség örömére folytatja munkáját.” 

 

2020-05-29

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk