Kézilabda kupa

Spanyolról dán edzőre vált Győrben az Audi ETO KC?

Pénteken késő este robbant a bomba: Ambros Martín a Vasas elleni bajnokit követően bejelentette a csapatnak, hogy a szezon végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg, s hat év után távozik Győrből.
         
Noha valamennyire lehetett erre számítani – furcsa volt, hogy miközben a klub a következő szezonra bejelentette csapatát, az edző jövőjéről nem esett szó –, a hír mégis nagyot szólt. Győrben, aki egy kicsit is érdeklődik a csapat iránt, találgat, hogy merre tovább és kivel.

          Megpróbálkoztunk a legautentikusabb forrással, megkerestük a klubot, hogy esetleg nyilatkozzanak a jövőről, de egyelőre türelmet kérnek, amint hivatalosan lesz miről beszámolni, azonnal megteszik.

          Helle Thomsen


Ha a klubtól nem is sikerült megtudni semmit, azért a zuhanyhíradóból lehet értesülni egy-két információmorzsáról. Ezek szerint pedig továbbra is tartja magát az a hír, hogy a győrieknél Helle Thomsen lehet Ambros Martín utódja, aki pedig Bukarestben váltja a dán szakembert.
        A dolog pikantériája, hogy a két csapat egy csoportban szerepel a Bajnokok Ligája középdöntőjében, a bukaresti találkozón simán nyert a CSM, jövő hétfőn Győrben csapnak ismét össze egymással a felek. Ráadásul akár a Bajnokok Ligája négyes döntőjében is szembekerülhet egymással a két együttes.
        Úgy tudjuk, a bejelentés(ek)re ezért is kell várni, ám amint lement a hétfői meccs, könnyen elképzelhető, hogy felszáll a füst. Bukarestben legalábbis biztosabbnak tűnik ez, mert bár Thomsennek 1+1 éves szerződése van a CSM-nél, s úgy tudjuk, elégedettek a szakember munkájával, egyik legnagyobb ászával, Cristina Neaguval nem nagyon jön ki. Emiatt lehetséges, hogy a plusz egy évet végül nem érvényesíti egyik fél sem.
        Adja magát Ambros Martín a CSM kispadjára, ami azért is egyszerűsítené a dolgot, mert román kapitányként már van rálátása az ottani kézilabdára, s több játékossal is együtt dolgozott a tavalyi világbajnokságon és az egy évvel korábbi Európa-bajnokságon.

        Bukarest

A bukarestiek egyébként a hétvégén bejelentették az új igazolásaikat: a szezon végén szabaddá váló Vardar-játékosok közül három klasszisra is lecsaptak. A korábbi győri közönség kedvenc Jovanka Radicevics és Andrea Lekics mellett a győri szurkolók körében már nem annyira kedvelt Dragana Cvijics is a román fővárosba teszi át a székhelyét. Kérdés – ahogyan Győrben is az új igazolások kapcsán –, hogy kinek az iránymutatása szerint történt a játékosok kiválasztása?
        Ambros Martín pénteki nyilatkozata is okoz fejtörést a győri szurkolók körében. Mint azt a szakember a távozás indokaként elmondta: „Az elmúlt hetekben a körülmények a csapat körül arra irányítottak, hogy meghozzam ezt a döntést a csapat érdekében."
          Hogy konkrétan mire gondolt a spanyol szakember, arról senki nem mond semmit, ám úgy hallani, nem minden játékosával jön ki jól az edző – az elmúlt hetekből komoly nézeteltérésről is beszélnek –, illetve Nora Mörk sérülése is több embernél „betette a kaput", s a szakember felelősségét kezdték firtatni.
          Többen egyébként nemrégiben látták az egyik ETO-meccsen a norvégok szövetségi kapitányát, Thorir Hergeirssont. Az izlandi szakember mellett szólhat, hogy jövőre a széleket leszámítva gyakorlatilag az északi válogatott kezdősora szerepel Győrben. Ez a tény – hozzátéve, hogy a két holland, Nycke Groot és Yvette Broch szintén inkább az északi stílus „neveltje" – pedig indokolná az ilyen játékot képviselő edzőt az Audi ETO kispadjára. Ugyanakkor, mint főállású kapitány nyugodtan megnézheti játékosait „élesben", tehát a felbukkanása egy-egy csarnokban még nem jelent semmit. Ráadásul Thorir Hergeirsson klubcsapat mellett gyakorlatilag még nem dolgozott, 2001 óta a norvég válogatott edzői stábjának a tagja, 2009-ben Marit Breiviket váltotta a kapitányi poszton.

Forrás: www.kisalfold.hu  – Szabó Gábor

2018-02-20

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk