Kézilabda kupa

Spanyol válogatott beállóst szerződtetett a Szeged

Ezúttal negyedik új szerzeményünket szeretném bejelenteni, a spanyol váloga- tott Carlos Molina Cosanóval egy plusz egy éves szerződést írtunk alá, nyártól csatlakozik majd a keretünkhöz. Egy újabb nagy nemzetközi tapasztattal ren- delkező játékossal állapodtunk meg. Komoly csapatokban szerepelt, a Barce- lona együttesében nevelkedett, több évet játszott külföldön, több idényt eltöl- tött a Bajnokok Ligájában, szerepelt hazája válogatottjában, és szerepet kapott a spanyol strandkézilabda-válogatottban is. Molina Magdeburgban csapattár- sa volt Gleb Kalarasnak, úgy gondolom, hogy nagy erőssége lesz a csapatunk- nak – mutatta be új játékosunkat Kiss Bence cégvezető.

Carlos Molina Cosano Spanyolországban, Barcelonában született. Közeledik a születésnapja, hiszen 1991. május 31-én látta meg a napvilágot. A 2010-2011. évi szezonban tagja volt a Barça együttesének, majd előbb a BM Aragon, a BM Huesca és a CB Ciudad de Logroño játékosa lett. A 2017-2018. évi szezonban igazolt külföldre, két idényt a német SC Magdeburg csapatánál töltött, majd a portugál SL Benfica játékosa lett. A 2020-2021. évi idényt már az ukrán HC Motor Zaporizzsja együttesénél töltötte. A Bajnokok Ligájában 12 mérkőzésen lépett pályára, egy gól fűződik a nevéhez, három sárga lapot kapott és hat alkalom- mal állították ki két percre.  A következő idényben az Európa Ligában 12 mér- kőzésen kapott játéklehetőséget, egy gólt jegyeztek fel a neve mellé, kettő sárga lapot mutattak fel neki, s kilenc kettő perces kiállítást ítéltek meg ellene a játékvezetők. Carlos Molina Cosano végig járta a ranglétrát, az U18-as spanyol válogatottól a felnőtt csapatig minden korosztályos együttesben szerepelt. A 31 éves beálló Roberto Parrondo, Niko Mindegía, José Manuel Sierra, Antonio Rob- ledo, Pedro Rodriguez, Joan Canellas, Jorge Magueda és Imanol Garciandía után a kilencedik spanyol légiós lesz a szegedi csapatban.

Carlos Molina Cosano székfoglalója: „Nagy öröm számomra, hogy egy újabb komoly kihívás vár majd rám, egy Európában jegyzett klubban folytathatom a pályafutásomat, és egy olyan városban szerepelhetek, ahol imádják a kézilab- dát. Nagyon várjuk a családommal a bemutatkozást, azt, hogy Szegeden legyünk. Harcos játékos vagyok, számomra mindig fontos a csapatérdek, ezért küzdök minden meccsen. Szeretnék győzelmeket elérni új állomáshelyemen, komoly céljaim vannak, engem minden meccsen ez hajt. Tudom, hogy milyen csodálatos a szegedi közönség, micsoda hangulat van a PICK Arénában, már most várom, hogy végre kifuthassak a pályára ebben a csodás létesítmény- ben.”

Forrás: OTP Bank-PICK Szeged honlap

2023-05-23

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk