Kézilabda kupa

Siófok KC: Zdravko Zovko az új vezetőedző

– Az idei szereplésünk és az eredmények, valamint a pályán mutatott telje- sítmény egyértelműsítette, hogy változtatásra van szükség. Megoldásként egy olyan szakembert kerestünk, aki a mentalitásával, a tapasztalatával és a filo- zófiájával képes rövid időn belül változásokat elérni. Fontos, hogy a lehe- tő leghamarabb kimozduljon a csapat abból az állapotból, amiben most van. Ehhez új impulzusok kellenek. Az új vezetőedző kiválasztásakor az is megha- tározó szempont volt, hogy ismeri a magyar bajnokságot, a magyar csapatokat és játékosokat, így nem kell extra energiát belefektetnie abba, hogy naprakész legyen. Úgy gondolom, hogy Zdravko Zovko eredményei önmagukért beszél- nek. Egyelőre a szezon végéig szóló megállapodást kötöttünk vele. Nem köny- nyű az a helyzet, amiben most vagyunk, hiszen alapesetben háromnaponta mérkőzést játszunk, így nincs sok idő az ismerkedésre és a felkészülésre. Ráadá- sul tegnap este érkezett a hír, miszerint az egyik játékosunk koronavírusos lett, így a csapatnak karanténba kellett vonulnia. Egyelőre kérdéses, hogy az új veze- tőedző mikor tud elkezdeni dolgozni a kerettel fogalmazott Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője. 

Zdravko Zovko egész játékos-pályafutását az RK Medvescak (1972-88) csapatá- nál töltötte, 1984-ben pedig olimpiai bajnok lett a jugoszláv válogatottal. Edzői pályafutása első éveiben egymást követő két szezonban – 1991/92 és 1992/93 – is Bajnokok Ligáját nyert az RK Zagreb férfi csapatával, mielőtt a Lasko Pivovara Celje edzője lett. Megannyi horvát- és szlovén bajnoki cím, illetve kupagyőze- lem után, 2000-ben ült le a Fotex Veszprém kispadjára, mellyel egymást köve- tő öt évben magyar bajnok lett. A 2001/02-es szezonban Bajnokok Ligája döntőbe vezette a csapatot, végül 2007-ben távozott és vette át női vonalon a Podravka Koprivnica együttesét. Legutóbb 2016-ban a Dunaújvárosi KKA-t vezette EHF-kupa győzelemig. Utolsó munkájaként a Győri Audi ETO KC másod- edzői posztját töltötte be Danyi Gábor mellett, ahol Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett. 

– Akárhova is megyek edzőként, az mindig egy új kihívást jelent számomra. Úgy gondolom, hogy a Siófok egy nagyon jó csapat, testközelből láthattam a fejlő- désüket az elmúlt években. Biztos vagyok benne, hogy a Covid helyzet és az abból fakadó döntések egy törést jelentettek a klub és a játékosok számára, és talán ez is hatással volt az elmúlt időszak eredményeire. Egy új fejezetet kell nyit- nunk, magunk mögött kell hagynunk a múltat. Nincs sok időnk a felkészülésre, a közelgő feladatokra kell, hogy koncentráljunk. Készen állok a feladatra és na- gyon várom, hogy elkezdhessük a közös munkát  nyilatkozta az SKC frissen ki- nevezett vezetőedzője, Zdravko Zovko.

Forrás: Siófok KC honlap

2020-10-20

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk