Kézilabda kupa

Siófok KC: Véget ért a felkészülés első szakasza

A Balaton-parti csapat jobbszélsője, Such Nelli már a hetedik nyári alapozását végzi SKC-mezben .
Azt hiszem, a társak nevében is mondhatom, hogy nagyon vártuk már a közös munkát. Mindenki lelkes és motivált, pozitívnak értékelem a felkészülés első szakaszát. Ellenben na- gyon intenzív három hét van a hátunk mögött. Most talán egy picit fáradtak vagyunk, de ez a pár nap tökéletes lesz arra, hogy újra feltöltődjünk. Ott lebeg a szemünk előtt az első edző- mérkőzés, ilyen hosszú kihagyás után már nagyon várjuk, hogy újra játszhassunk. Remélem, hogy mindezt szurkolók előtt tehetjük meg.  

A felkészülés harmadik hetében nagy intenzitású, komoly fizikális terhelést kapott a csapat, de kedden azért kimozdultak egy kicsit a lányok a konditerem, és a sportcsarnok „árnyé- kából”. Reggel a Balaton-partján volt a közös találkozó, ahol egy úgynevezett Sup Yoga óra keretein belül zajlott a közös munka. A mögöttünk hagyott hét utolsó edzésével lezárult a felkészülés első blokkja, a héten a pihenés és a regeneráció áll a középpontban.

„A felkészülés első szakasza három hét intenzív kondicionális edzésből állt. A különféle fizi- kális tesztek  eltérő fizikális állapotokat mutattak csapaton belül. Egy skandináv játékos a korlátozások ideje alatt is szinte bármilyen jellegű edzésmunkát el tudott végezni, ellenben egy francia a lakását sem hagyhatta el hosszú ideig. A szakmai stábbal az volt a feladatunk, hogy a három hét alatt hasonló szintre hozzunk fel mindenkit. Talán egy picit előrébb is járunk annál, mint ahogy elterveztük – fogalmazott a csapat vezetőedzője, Bent Dahl a fel- készülés első szakaszával kapcsolatban, majd érintette a folytatást is. – Egy ilyen komoly intenzitású sorozatterhelés után a szervezetnek szüksége van a regenerációra, így az előt- tünk álló hét, a pihenéssel eltöltött napok minősége, és azok beosztása is nagyon fontos. A felkészülés második szakaszát vasárnap kezdjük meg, frissen visszaérkező játékosokat várok. Előtérbe kerül a taktika, illetve a klasszikus értelembe vett kézilabda. Az eddig elvégzett ed- zésmunka bizakodásra ad okot, volt olyan pillanat, amikor azt mondtam magamban, hogy ideje lesz visszafogni a csapatot, mert olyannyira lelkesen dolgoztak. Az első edzőmérkőzés időpontja is közeleg. Már nagyon várjuk, és bízunk benne, hogy végre a szurkolóinkkal is találkozhatunk. Szükségünk van a jelenlétükre, a tőlük érkező impulzusokra.



Forrás:
Siófok KC honlap

2020-07-27

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk